Laatste update: januari, 2023

Door:

Redactie

Als studente heb je het niet altijd makkelijk. Je hebt het namelijk knetterdruk met je studie en stage en je wilt ook nog eens naar de kroeg, de sportschool en vrienden. Tussendoor een baantje nemen is bijna niet te doen. Maar wat nu als ik je vertel dat je een bijbaan kunt vinden die altijd past? Op tijden die je zelf kunt plannen? Dan is dat wel iets om in overweging te nemen. Kijk eens op de site van Charly Cares voor oppaswerk. Je zult zien dat er veel meer mogelijk is en dat je lekker geld kunt verdienen op tijden die jou goed schikken.

Veel studentes kiezen voor oppaswerk

En dat is niet voor niets. Als studente heb je niet altijd de mogelijkheid om dagelijks, op vaste tijden, te moeten opdraven voor een bijbaan. Toch is wat extra geld altijd welkom. Je hebt als je studeert ook zeker wat geld nodig. Niet alleen om uit te gaan, maar ook om je studieboeken te kunnen kopen, om (een deel van) je kamerhuur te kunnen betalen en, heel gewoon, boodschappen te kunnen doen. Oppaswerk is daarom erg populair onder studentes. Je kunt zelf aangeven op welke dagen en uren je beschikbaar bent. Pas je ‘s avonds op kinderen? Dan kun je zelfs je studie en het oppassen combineren. Natuurlijk wel pas als de kinderen op bed liggen.

Hoe oud moet je zijn voor deze bijbaan?

De oppas leeftijd om je aan te melden bij Charly Cares is minimaal 15 jaar. Ook is het belangrijk dat je al wat ervaring hebt. Zo heb je minimaal twee referenties nodig.  En ja, deze referenties worden gecontroleerd.

Kun je rekenen op een vast oppasadres?

Klikt het goed tussen jou en het gezin waar je oppast? Dan is het best mogelijk dat je vaker wordt uitgenodigd om hier op te passen. Het is daarbij belangrijk dat je het én goed met de ouder(s) én goed met de kinderen kunt vinden. Daarom is het belangrijk om voor je eerste oppaswerk even kennis te maken met de ouders en met de kinderen. Vragen de ouders daar niet om? Geef dan zelf aan dat je dat graag wilt. Dit kan een paar dagen vooraf, maar je kunt ook afspreken dat je de eerste keer wat eerder naar het adres komt. Er is dan ook tijd om de regels en de verwachtingen met elkaar door te spreken. Is het de bedoeling dat je de kinderen mee naar buiten neemt? Moeten ze nog een slaapje doen overdag? Wat zijn de afspraken over schermtijd en snoep? Allemaal zaken die per huishouden kunnen verschillen, maar die, voor ouders en kinderen, erg belangrijk zijn.

Anderen Bekeken ook...

Wat doet een inkoper?
Over onze Auteur.

Redactie

Wij willen graag mensen online helpen bij aankoopbeslissingen of door ze te helpen om tot de juiste dienst te komen en daarmee voor consumenten kostbare tijd te besparen om tot een juiste keuze te komen. Onze missie is dan ook helder: keuze online eenvoudig en overzichtelijk maken!

Success message!
Warning message!
Error message!