• Home
  • Blog
  • Zo ben je zeker van een zorgeloze verhuur
Laatste update: maart, 2023

Door:

Redactie
zorgeloze verhuur

Sommigen zien het bezitten van een tweede huis als pure luxe, anderen ervaren het eerder als een bijkomende zorg. Als jij een tweede huis in je bezit hebt, doe je er goed aan om even stil te staan bij de mogelijkheden die je hiermee hebt. Je kunt het huis verkopen, maar als je weet dat vastgoed nog steeds een van de best renderende investeringen is, is dit wellicht niet de beste oplossing. Je huis verhuren dan maar?

Wat houdt het verhuren aan expats in?

Expats verhuur verschilt in wezen niet zo veel van de gewone klassieke verhuur; ook hier is sprake van een huurder, een verhuurder en een huurcontract met daarin alle gemaakte overeenkomsten. Expats zijn werknemers die voor het bedrijf gedurende enkele maanden of jaren in het buitenland werken en daar wonen. Omdat we hier spreken over een langere periode is een verblijf in een hotel geen optie en dus gaan deze mensen op zoek naar een huis waarvan ze, voor de periode van hun opdracht, gebruik kunnen maken. Je huis verhuren aan expats biedt heel wat voordelen die je bij een klassieke verhuur niet hebt.

Wat zijn de voordelen voor jou?

Wie ooit al een huis verhuurde, weet dat problemen nooit veraf zijn. Je huurder betaalt niet stipt en correct de afgesproken huurprijs, zorgt niet voor het huis zoals je dit verwacht of komt andere gemaakte afspraken niet na. Bij het verhuren aan expats wordt de huur in de meeste gevallen door het bedrijf van de expat betaald en hoef je je dus geen zorgen te maken dat je je centen niet zult ontvangen. Bovendien zijn expats blij met de mogelijkheid die ze krijgen om een thuis op te bouwen en zullen ze die dankbaarheid uiten door op de best mogelijke manier voor je huis te zorgen.

Zijn er ook nadelen aan verbonden?

Als je van mening bent dat je huis verhuren wel een goed idee is, maar enkel en alleen als het over een langdurige huur gaat, is het verhuren aan expats misschien niet voor jou weggelegd. Veel expats verblijven slechts gedurende een aantal maanden in het land en hebben dus ook maar een huis voor die beperkte periode nodig. Toch is het goed je af te vragen of dit nadeel wel opweegt tegen de vele voordelen. Door samen te werken met een makelaar die thuis is in de wereld van het verhuren aan expats, mag je er op rekenen dat elke keer opnieuw een geschikte en betrouwbare huurder gevonden wordt.

Anderen Bekeken ook...

Wat doet een inkoper?
Over onze Auteur.

Redactie

Wij willen graag mensen online helpen bij aankoopbeslissingen of door ze te helpen om tot de juiste dienst te komen en daarmee voor consumenten kostbare tijd te besparen om tot een juiste keuze te komen. Onze missie is dan ook helder: keuze online eenvoudig en overzichtelijk maken!

Success message!
Warning message!
Error message!