Laatste update: maart, 2023

Door:

Julius

Wat is de Beste Gaming Laptop?

De nummer 1 beste Gaming Laptop
De nummer 2 beste Gaming laptop
De nummer 3 beste Gaming Laptop
De nummer 4 beste Gaming Laptop
De nummer 5 beste Gaming Laptop

Een gaming laptop is een laptop die speciaal is ontworpen voor gamers. Er zijn ontzettend veel gaming laptops. Daarom helpen wij jou met het vinden van de beste gaming laptop. 

Een van de voordelen van een gaming laptop is draagbaarheid: Gaming laptops zijn ontworpen om krachtige prestaties te leveren in een draagbare vormfactor. Dit betekent dat je jouw games overal mee naartoe kunt nemen, of het nu gaat om het huis van een vriend of om een LAN-party.
Gaming laptops zijn ook veel krachtiger dan normale laptops. Ze zijn speciaal ontworpen met krachtige hardware zoals krachtige processors, grafische kaarten, hoge RAM- en opslagcapaciteiten om de nieuwste games en toepassingen te kunnen draaien.
Met een gaming laptop kun je genieten van games op hogere instellingen, zoals hogere resoluties en frame rates, wat resulteert in betere graphics en een soepelere gameplay

Wij hebben het harde werk gedaan om het vinden van de beste gaming laptop gemakkelijker te maken. Bekijk onze top 5 lijst met de beste opties op de huidige markt voor optimale prestaties en maximaal plezier!


Waar moet je op letten bij de aanschaf van een Gaming Laptop?

Grafische kaart

Een goede grafische kaart is essentieel voor het soepel draaien van de nieuwste games. Kijk naar laptops met een toegewijde grafische kaart, zoals NVIDIA of AMD, en controleer de specificaties om ervoor te zorgen dat deze krachtig genoeg is voor de games die je wilt spelen.

Processor

De processor is het hart van je gaming laptop en beïnvloedt de prestaties van de laptop. Kies een laptop met een krachtige processor, zoals een Intel Core i7 of i9, voor de beste prestaties.

RAM-geheugen

Zorg ervoor dat de laptop voldoende RAM-geheugen heeft, minstens 8GB, voor de meeste games. Als je van plan bent om meerdere programma's tegelijkertijd te draaien, kies dan voor 16GB of meer.

Opslag

Kies voor een laptop met een snelle opslagschijf, zoals een SSD, voor snelle laadtijden en betere prestaties. Overweeg ook een laptop met voldoende opslagruimte voor je games en andere programma's.

Scherm

Het scherm is belangrijk voor een goede game-ervaring. Kies een laptop met een schermgrootte die bij je past en met een hoge resolutie voor scherp beeld. Een verversingssnelheid van minstens 120Hz is ook ideaal voor vloeiende beelden.

Koeling

Gaming laptops worden vaak erg warm tijdens het spelen van games, dus zorg ervoor dat de laptop een goed koelsysteem heeft om oververhitting te voorkomen.

Toetsenbord en trackpad

Kies voor een laptop met een goed toetsenbord en een nauwkeurige trackpad voor een betere game-ervaring.

Prijs

De beste gaming laptops zijn vaak duur, dus bepaal je budget voordat je gaat winkelen. Overweeg ook laptops van eerdere generaties of modellen met iets lagere specificaties om geld te besparen.

Wat zijn de Veelgestelde Vragen over Gaming Laptops?

Kan ik op een gaming laptop ook andere taken uitvoeren dan gamen?

Ja, een gaming laptop kan ook worden gebruikt voor andere taken, zoals het bewerken van video's, het maken van grafische ontwerpen of het uitvoeren van zware softwareprogramma's.

Hoe lang gaat de batterij van een gaming laptop mee?

De batterijduur van een gaming laptop is vaak korter dan die van een gewone laptop vanwege de krachtige hardware en het hoge energieverbruik. Het is niet ongebruikelijk dat de batterij na 2 tot 4 uur moet worden opgeladen, afhankelijk van de specificaties van de laptop en het gebruik.

Kan ik de hardware van mijn gaming laptop upgraden?

Ja, veel gaming laptops bieden de mogelijkheid om de hardware te upgraden, zoals de processor, grafische kaart en RAM-geheugen. Dit kan echter per model verschillen, dus controleer de specificaties van de laptop voordat je deze koopt.

Kan ik mijn gaming laptop aansluiten op een extern scherm?

Ja, de meeste gaming laptops hebben een HDMI- of DisplayPort-poort waarmee je de laptop kunt aansluiten op een extern scherm. Dit is handig als je een groter scherm wilt of als je de laptop wilt gebruiken als een desktopcomputer.

Hoe kan ik mijn gaming laptop koel houden tijdens langere gamesessies?

Gaming laptops hebben vaak krachtige koelsystemen, maar tijdens langere gamesessies kan de laptop alsnog warm worden. Zorg ervoor dat de laptop op een harde, vlakke ondergrond staat zodat de ventilatieopeningen niet worden geblokkeerd. Je kunt ook overwegen om een laptopkoeler te kopen om de luchtstroom te verbeteren en de laptop koeler te houden.


Hoe hebben wij Getest?

Met de hulp van ons deskundige team en testpanel kun je nu met volledige zekerheid de beste gaming laptop kiezen! Om de nauwkeurigheid van de productkeuze te garanderen, analyseren we de beoordelingen van klanten grondig om een reeks laptops te beperken. Daarna is het aan ons - door strenge evaluaties naast die van klanten - zodat je maximale zekerheid krijgt, ongeacht welk apparaat het beste bij je behoeften past. Ons innovatieve platform zorgt ervoor dat het vinden van de beste gaming laptop zorgeloos verloopt!

Customers served! 0 Producten onderzocht
Customers served! 0 Uren online onderzoek
Customers served! 0 Reviews bekeken
Customers served! 0 Webshops vergeleken

Misschien ook Interessant voor jou?

  • Comfortabel en goed zitten tijdens het gamen? Bekijk ons onderzoek naar de Beste Gamestoel

Wat is de Top 5 Beste Gaming Laptops?

1. ASUS ROG Zephyrus G15

BEoordeLING.

Review: 9.6
Current Progress
Current Progress
9.6

De ASUS ROG Zephyrus G15 is een top-of-the-line gaming laptop die perfect is voor serieuze gamers. Dit is in mijn ogen dan ook de beste gaming laptop. Aangedreven door een AMD Ryzen 9 processor en NVIDIA GeForce RTX 3070 grafische kaart heeft hij de kracht om de meest veeleisende games aan te kunnen. De 16GB RAM zorgt ervoor dat je meerdere programma's en games tegelijk kunt draaien, en de 1TB SSD biedt voldoende opslagruimte voor je games en andere bestanden. Het 15,6 inch Full HD beeldscherm met 165Hz verversingssnelheid biedt ongelooflijk soepele gameplay, en het slanke en lichte ontwerp maakt het gemakkelijk om hem overal mee naartoe te nemen.

Voordelen ASUS ROG Zephyrus G15

  • Uitstekende prestaties door de AMD Ryzen 9-processor en een NVIDIA GeForce RTX 3070 grafische kaart
  • Compact ontwerp
  • Hoge verversingssnelheid: 165Hz
  • Grote opslagruimte: 16GB RAM en 1TB SSD-opslag
  • Lange batterijduur: max 10 uur

Nadelen ASUS ROG Zephyrus G15

  • Geluidsniveau van de ventilator
  • Geen webcam
  • De ASUS ROG Zephyrus G15 is relatief duur

2. Razer Blade 15

BEoordeLING.

Review: 9.4
Current Progress
Current Progress
9.6

De Razer Blade 15 is het perfecte apparaat voor gamers die een krachtige laptop nodig hebben die hun behoeften kan bijhouden. De 1000GB opslagcapaciteit zorgt ervoor dat je genoeg ruimte hebt voor al je games en bestanden, terwijl het 240Hz beeldscherm ervoor zorgt dat je elk detail kunt zien, hoe snel de actie ook gaat. En als je tussen de gamesessies door moet werken, zorgt het 15,6 inch QHD beeldscherm voor een heldere en levendige werkplek. Aangedreven door een NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti en een Intel Core i7 processor is de Razer Blade 15 meer dan geschikt voor elke gaming taak die je ernaar gooit.

Deze beste gaming laptop heeft een Intel Core i7-processor, NVIDIA GeForce RTX 3070 grafische kaart, 16GB RAM en 1TB SSD-opslag. Het heeft ook een 15,6-inch Full HD-scherm met een verversingssnelheid van 144Hz.

Voordelen Razer Blade 15

  • Uitstekende bouwkwaliteit: stevige aluminium behuizing
  • Krachtige hardware: Intel Core i7-processor, een NVIDIA GeForce RTX 3070 grafische kaart, 16GB RAM en 1TB SSD-opslag
  • Hoge verversingssnelheid: 144Hz
  • Goede koeling

Nadelen Razer Blade 15

  • Hoge prijs
  • Beperkte batterijduur: 4 tot 6 uur
  • Geen webcam
  • Geluidsniveau van de ventilator

3. Lenovo Legion 5

BEoordeLING.

Review: 9.2
Current Progress
Current Progress
9.6

Deze gaming laptop is de beste gaming laptop voor deze prijs. En heeft een Intel Core i7-processor, NVIDIA GeForce RTX 3080 Lenovo Legion laptops zijn ontworpen voor gamers die het allerbeste eisen. De Legion 5 wordt aangedreven door een AMD Ryzen 7 processor en beschikt over NVIDIA GeForce RTX 3060 graphics, waardoor hij de meest veeleisende games aankan. Hij wordt ook geleverd met 16 GB werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 512 GB, zodat je zonder problemen je games, muziek en films kunt opslaan. Het 165Hz beeldscherm zorgt voor soepele gameplay en levendige graphics, terwijl de 15,6 inch QHD beeldschermresolutie zorgt voor verbluffende details.

Voordelen Lenovo Legion 5

  • Goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Uitstekende prestaties: AMD Ryzen 7-processor, NVIDIA GeForce RTX 3070 grafische kaart, 16GB RAM en 1TB SSD-opslag
  • Goede koeling
  • Comfortabel toetsenbord

Nadelen Lenovo Legion 5

  • Beperkte batterijduur: 4 tot 6 uur
  • Design is een beetje somber
  • Zwaar voor een laptop
  • Beperkte schermopties: 144Hz

4. MSI Stealth GS66

BEoordeLING.

Review: 8.5
Current Progress
Current Progress
Gebruiksgemak: 9.0

De MSI Stealth GS66 gaming laptop is een krachtig apparaat, met 16 GB werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 2000 GB. En een van de beste gaming laptops op de markt. Zijn 15,6 inch beeldscherm is perfect voor gamers die op zoek zijn naar een hoogwaardige, meeslepende ervaring, met een QHD resolutie en een 240Hz beeldscherm dat garant staat voor vloeiende graphics, hoe heftig de actie ook wordt. De Stealth GS66 beschikt ook over Nahimic Sound 2 technologie voor ongelooflijk realistisch surround geluid, zodat je elke voetstap, geweerschot en explosie hoort alsof je midden in de actie zit.

Voordelen MSI Stealth GS66

  • Krachtige hardware: Intel Core i7-processor, een NVIDIA GeForce RTX 3070 grafische kaart, 16GB RAM en 1TB SSD-opslag
  • Dun en lichtgewicht
  • Goede batterijduur: 7 tot 8 uur
  • Hoge verversingssnelheid: 240Hz

Nadelen MSI Stealth GS66

  • Hoge prijs
  • Geluidsniveau van de ventilator
  • Toetsenbord: het typen niet zo comfortabel
  • Geen interne webcam

5. Acer Nitro 5

BEoordeLING.

Review: 8.5
Current Progress
Current Progress
9.6

De Acer Nitro 5 is een krachtige en capabele gaming laptop die de meest veeleisende games die er zijn aankan. En een van de beste gaming laptops die betaalbaar zijn. Hij heeft een 144Hz beeldscherm voor soepele gameplay, 512GB opslagruimte voor je games en andere bestanden, 16GB werkgeheugen om alles soepel te laten verlopen, en NVIDIA GeForce RTX 3060 graphics voor prachtige beelden. Hij is ook uitgerust met AMD Ryzen 5 rekenkracht om ervoor te zorgen dat je zelfs de meest veeleisende games met gemak kunt draaien. Bovendien wordt hij geleverd met Windows 10 voorgeïnstalleerd, zodat je meteen kunt beginnen met gamen. Hierdoor verdient hij een plek in onze top 5 gaming laptops.

Voordelen Acer Nitro 5

  • Betaalbaar
  • Uitstekende prestaties: AMD Ryzen 5-processor, NVIDIA GeForce GTX 1650 grafische kaart, 8GB RAM en 512GB SSD-opslag
  • Goede koeling
  • Groot scherm

Nadelen Acer Nitro 5

  • Matige bouwkwaliteit
  • Beperkte batterijduur: 4 tot 5 uur
  • Geluidsniveau van ventilatoren
  • Beperkte upgrademogelijkheden: De laptop heeft beperkte mogelijkheden voor upgrades, zoals RAM-uitbreiding of het upgraden van de grafische kaart, wat het minder toekomstbestendig maakt.

Wat is de Top 10 Meest Verkochte Gaming Laptops?

We weten allemaal dat tijd kostbaar is. Mocht een product niet meer leverbaar zijn of op voorraad? Klik dan op de één van de onderstaande knoppen en je wordt automatisch doorgestuurd naar jouw favoriete webshop met de populairste gaming laptops van dit jaar in Nederland. Dit zijn 10 best verkochte gaming laptops uit haar selectie op dit moment!


Mijn Conclusie over de Beste Gaming Laptop.

De ASUS ROG Zephyrus G15 is in mijn ogen de beste gaming laptop vanwege verschillende redenen:

Krachtige hardware: De laptop wordt geleverd met een krachtige AMD Ryzen 9-processor en NVIDIA GeForce RTX 3080 grafische kaart, wat het in staat maakt om de meest veeleisende games en software soepel te draaien.

Slank en lichtgewicht ontwerp: De laptop heeft een slank en lichtgewicht ontwerp dat gemakkelijk te dragen is en ideaal is voor gamers die vaak onderweg zijn.

Hoogwaardig scherm: De laptop heeft een 15,6-inch QHD-scherm met een verversingssnelheid van 165Hz en een responstijd van 3ms, wat zorgt voor een vloeiende en snelle gameplay en een goede kleurweergave.

Uitstekende koeling: De laptop heeft een geavanceerd koelsysteem dat de temperaturen onder controle houdt, zelfs tijdens intensief gamen, wat de prestaties en levensduur van de laptop verbetert.

Lange batterijduur: In vergelijking met veel andere gaming laptops heeft de ASUS ROG Zephyrus G15 een relatief lange batterijduur van maximaal 10 uur, wat het ideaal maakt voor mobiel gebruik.

RGB-verlichting: De laptop heeft een aanpasbare RGB-verlichting op het toetsenbord en rondom de randen, waardoor het een aantrekkelijk uiterlijk heeft en een persoonlijk tintje aan de gebruikerservaring geeft.

Al deze eigenschappen maken de ASUS ROG Zephyrus G15 een aantrekkelijke optie voor gamers die op zoek zijn naar een krachtige en mobiele gaming laptop met een hoogwaardig scherm en uitstekende koeling. En in mijn ogen de beste gaming laptop op de markt. 


Anderen Bekeken ook...

Beste Gaming Muis
Beste laptop onder 500 euro
Beste Videokaart voor Gaming
Over onze Auteur.

Julius

Mijn naam is Julius. Ik hou van alles wat met sport te maken heeft. Mijn favoriete bezigheid is gamen, maar ik geniet ook van buiten zijn en koken. Ik hou van reizen naar nieuwe plaatsen, en van alles wat met auto's te maken heeft. Ik ben een grote fan van technologie, en hou ervan de nieuwste gadgets bij te houden.

Success message!
Warning message!
Error message!