Laatste update: mei, 2023

Door:

René

Wat is de Beste Gaming Muis?

Nummer 2 best geteste gaming muis
Nummer 4 best geteste gaming muis
Nummer 5 best geteste gaming muis

In de wereld van gaming is een goede muis van cruciaal belang voor optimale prestaties en een meeslepende spelervaring. Als gamer wil je een muis die comfortabel in de hand ligt, nauwkeurig is en snel reageert op je bewegingen. Maar met zoveel verschillende muizen op de markt kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Daarom hebben we een review samengesteld van de best geteste gaming muis van dit moment. We hebben gekeken naar verschillende merken en modellen en de belangrijkste kenmerken vergeleken, zodat jij als gamer een weloverwogen keuze kunt maken. In deze review zullen we dieper ingaan op de eigenschappen van de best geteste gaming muis en waarom deze zo goed scoort.


Waar moet je op letten bij een Gaming Muis?

DPI (Dots Per Inch)

De DPI (Dots Per Inch) bepaalt hoe gevoelig de muis is voor bewegingen. Een hogere DPI zorgt voor een snellere cursorbeweging en een lagere DPI zorgt voor een langzamere cursorbeweging. Voor gaming is het vaak wenselijk om een hogere DPI te hebben, omdat je dan sneller kunt reageren.

Ergonomie

Een goede gaming muis moet comfortabel in de hand liggen en niet te zwaar zijn, zodat je langdurig kunt gamen zonder dat je hand vermoeid raakt. Let er dus op dat de muis ergonomisch is ontworpen en goed in je hand past.

Programmeerbare knoppen

Programmeerbare knoppen op een gaming muis kunnen de game-ervaring aanzienlijk verbeteren. Hiermee kun je specifieke acties en macro's toewijzen aan de knoppen, waardoor je snel en efficiënt kunt reageren tijdens het spelen.

Optische of laser sensor

Optische sensoren zijn nauwkeuriger en werken beter op verschillende oppervlakken dan laser sensoren. Laser sensoren hebben daarentegen weer een hogere DPI.

Wat zijn de Veelgestelde Vragen over Gaming Muis?

Wat is een goede DPI voor een gaming muis?

Dit hangt af van je persoonlijke voorkeur en speelstijl. Over het algemeen hebben gamers die snelle en nauwkeurige bewegingen maken, een hogere DPI nodig, terwijl gamers die langzamere en preciezere bewegingen maken, een lagere DPI nodig hebben. Veel gaming muizen hebben instelbare DPI-instellingen, zodat je deze naar wens kunt aanpassen.

Is ergonomie belangrijk bij een gaming muis?

Ja, ergonomie is erg belangrijk bij een gaming muis. Als je langdurig aan het gamen bent, kan een oncomfortabele muis leiden tot vermoeidheid en zelfs RSI-klachten. Kies daarom een gaming muis die goed in je hand past en comfortabel aanvoelt.

Zijn programmeerbare knoppen belangrijk bij een gaming muis?

Ja, programmeerbare knoppen kunnen de game-ervaring aanzienlijk verbeteren. Hiermee kun je snel en efficiënt specifieke acties en macro's uitvoeren. Veel gaming muizen hebben programmeerbare knoppen, maar het aantal en de locatie van deze knoppen kan variëren.


Hoe hebben wij Getest?

Ons team van experts heeft een unieke testmodule ontwikkeld om jou betrouwbaar advies te geven over de beste gaming muis! Door uitvoerig onderzoek te doen naar consumentenreviews, maken wij een selectie van producten op basis van ervaringen van anderen. Daaruit stellen wij onze top 5 samen, gebaseerd op onze eigen ervaringen en input van ons betrokken testpanel. Op deze manier willen wij jou behoeden voor miskopen in een wereld vol informatie en desinformatie, zodat de kans op een teleurstelling minimaal is.

Customers served! 0 Producten onderzocht
Customers served! 0 Uren online onderzoek
Customers served! 0 Reviews bekeken
Customers served! 0 Webshops vergeleken

Misschien ook Interessant voor jou?

 • Comfortabel en goed zitten tijdens het gamen? Bekijk ons onderzoek naar de Beste Gamestoel

Wat is de Top 5 Beste Gaming Muis?

1. Logitech G502 HERO

BEoordeLING.

Review: 9.3
Current Progress
Current Progress
9.6

De Logitech G502 HERO is een bedrade gaming muis met een zeer hoge DPI van 25.000, wat zorgt voor een uiterst nauwkeurige en responsieve cursorbeweging. Deze muis is speciaal ontworpen voor rechtshandige gamers en heeft een ergonomisch ontwerp met programmeerbare knoppen die aanpasbaar zijn aan jouw specifieke behoeften. De Logitech G502 HERO wordt ook geleverd met een verstelbaar gewichtssysteem, zodat je het gewicht van de muis kunt aanpassen aan jouw voorkeur en speelstijl.

Voordelen Logitech G502 HERO

 • Zeer hoge DPI van 25.000 voor nauwkeurige en responsieve cursorbeweging.
 • Verstelbaar gewichtssysteem voor aanpassing van het gewicht aan jouw voorkeur en speelstijl.
 • Logitech G HUB-software voor uitgebreide aanpassingsmogelijkheden.
 • Hoogwaardige bouwkwaliteit en duurzaamheid.

Nadelen Logitech G502 HERO

 • Niet geschikt voor linkshandige gamers.

2. SteelSeries Rival 600

BEoordeLING.

Review: 9.1
Current Progress
Current Progress
9.6

De SteelSeries Rival 600 is een optische gaming muis met een CPI (counts per inch) van 12.000, wat zorgt voor een nauwkeurige en responsieve cursorbeweging. Deze muis heeft een ergonomisch ontwerp met een aanpasbaar gewichtssysteem en een dubbele optische sensor die de lift-off afstand vermindert en de nauwkeurigheid verbetert. Daarnaast heeft de SteelSeries Rival 600 programmeerbare knoppen en RGB-verlichting die je naar wens kunt aanpassen met de SteelSeries Engine-software.

Voordelen SteelSeries Rival 600

 • Hoge CPI van 12.000 voor nauwkeurige en responsieve cursorbeweging.
 • Ergonomisch ontwerp met een aanpasbaar gewichtssysteem voor optimaal comfort.
 • Dubbele optische sensor die de lift-off afstand vermindert en de nauwkeurigheid verbetert.

Nadelen SteelSeries Rival 600

 • Niet geschikt voor linkshandige gamers.
 • Enigszins stugge kabel kan als hinderlijk worden ervaren.

3. Logitech G Pro X SUPERLIGHT

BEoordeLING.

Review: 8.8
Current Progress
Current Progress
9.6

De Logitech G Pro X SUPERLIGHT is een draadloze esports gaming muis met een gewicht van slechts 63 gram, waardoor hij zeer licht en wendbaar is. Deze muis is speciaal ontworpen voor esports-gamers en heeft een zeer nauwkeurige HERO 25K-sensor en een batterijduur van maximaal 70 uur. Daarnaast heeft de Logitech G Pro X SUPERLIGHT programmeerbare knoppen, een aanpasbaar DPI-bereik en RGB-verlichting die je naar wens kunt aanpassen met de Logitech G HUB-software.

Voordelen Logitech G Pro X SUPERLIGHT

 • Zeer lichtgewicht ontwerp (slechts 63 gram) voor snelle en nauwkeurige bewegingen.
 • HERO 25K-sensor voor uiterst nauwkeurige en responsieve cursorbeweging.
 • Batterijduur van maximaal 70 uur voor langdurig gebruik zonder opladen.

Nadelen Logitech G Pro X SUPERLIGHT

 • Niet geschikt voor linkshandige gamers.
 • Beperkt aantal programmeerbare knoppen in vergelijking met andere gaming muizen.

4. Razer Viper Mini

BEoordeLING.

Review: 8.5
Current Progress
Current Progress
Gebruiksgemak: 9.0

De Razer Viper Mini is een optische gaming muis met een DPI van 8500, wat zorgt voor een nauwkeurige en responsieve cursorbeweging. Deze muis heeft een ultralichtgewicht ontwerp van slechts 61 gram en is speciaal ontworpen voor snelle en behendige bewegingen. De Razer Viper Mini heeft programmeerbare knoppen en RGB-verlichting die je naar wens kunt aanpassen met de Razer Synapse-software. Bovendien heeft deze gaming muis PTFE-voetjes die zorgen voor een soepele en stabiele glide over je muismat.

Voordelen Razer Viper Mini

 • Ultralichtgewicht ontwerp van slechts 61 gram voor snelle en behendige bewegingen.
 • DPI van 8500 voor nauwkeurige en responsieve cursorbeweging.
 • PTFE-voetjes die zorgen voor een soepele en stabiele glide over je muismat.

Nadelen Razer Viper Mini

 • Beperkt aantal programmeerbare knoppen in vergelijking met andere gaming muizen.
 • Relatief klein formaat kan oncomfortabel zijn voor mensen met grote handen.
 • Beperkte aanpassingsmogelijkheden in vergelijking met andere gaming muizen.

5. Trust GXT 940 Xidon

BEoordeLING.

Review: 8.1
Current Progress
Current Progress
9.6

De Trust GXT 940 Xidon is een gaming muis met RGB-verlichting en een DPI van maximaal 10.000, wat zorgt voor nauwkeurige en snelle cursorbewegingen. Deze muis heeft zeven programmeerbare knoppen en een aanpasbare gevoeligheid, waardoor je hem kunt aanpassen aan jouw specifieke behoeften. De Trust GXT 940 Xidon heeft ook een ergonomisch ontwerp dat zorgt voor een comfortabele grip tijdens het gamen.

Voordelen Trust GXT 940 Xidon

 • Hoge DPI van maximaal 10.000 voor nauwkeurige en snelle cursorbewegingen.
 • Ergonomisch ontwerp dat zorgt voor een comfortabele grip tijdens het gamen.
 • Aanpasbare gevoeligheid waarmee je de muis kunt afstemmen op jouw gaming stijl.

Nadelen Trust GXT 940 Xidon

 • Sommige gebruikers hebben problemen gemeld met de duurzaamheid van de muisknoppen.
 • De meegeleverde software kan soms onstabiel zijn en problemen veroorzaken.

Wat is de Top 10 Meest Verkochte Gaming Muis?

We weten allemaal dat tijd kostbaar is. Mocht een product niet meer leverbaar zijn of op voorraad? Klik dan op de één van de onderstaande knoppen en je wordt automatisch doorgestuurd naar jouw favoriete webshop met de populairste gaming muizen van dit jaar in Nederland. Dit zijn 10 best verkochte gaming muis uit haar selectie op dit moment!


Mijn Conclusie over de Beste Gaming Muis.

De Logitech G502 HERO bedrade gaming muis is de best geteste gaming muis vanwege zijn indrukwekkende prestaties en veelzijdigheid. Met een DPI van maximaal 25.000, kan deze muis zelfs de meest veeleisende gamers tevredenstellen en biedt het een zeer nauwkeurige en responsieve cursorbeweging. De muis heeft een comfortabel ontwerp dat geschikt is voor rechtshandige gebruikers en is uitgerust met programmeerbare knoppen en een aanpasbaar gewichtssysteem, wat de muis erg veelzijdig maakt en aanpasbaar aan verschillende speelstijlen. 

De Logitech G502 HERO heeft ook een zeer nauwkeurige en responsieve sensor, waardoor de muis geschikt is voor een breed scala aan spellen. De constructie van de muis is ook van hoge kwaliteit, waardoor het duurzaam en robuust is. 

Al met al biedt de Logitech G502 HERO de perfecte combinatie van prestaties, veelzijdigheid, en kwaliteit waardoor het de best geteste gaming muis is.


Nummer 1 best geteste gaming muis
Nummer 3 best geteste gaming muis

De Logitech G502 HERO is een bedrade gaming muis met een zeer hoge DPI van 25.000, wat zorgt voor een uiterst nauwkeurige en responsieve cursorbeweging. Deze muis is speciaal ontworpen voor rechtshandige gamers en heeft een ergonomisch ontwerp met programmeerbare knoppen die aanpasbaar zijn aan jouw specifieke behoeften. De Logitech G502 HERO wordt ook geleverd met een verstelbaar gewichtssysteem, zodat je het gewicht van de muis kunt aanpassen aan jouw voorkeur en speelstijl.

De Logitech G Pro X SUPERLIGHT is een draadloze esports gaming muis met een gewicht van slechts 63 gram, waardoor hij zeer licht en wendbaar is. Deze muis is speciaal ontworpen voor esports-gamers en heeft een zeer nauwkeurige HERO 25K-sensor en een batterijduur van maximaal 70 uur. Daarnaast heeft de Logitech G Pro X SUPERLIGHT programmeerbare knoppen, een aanpasbaar DPI-bereik en RGB-verlichting die je naar wens kunt aanpassen met de Logitech G HUB-software.

Anderen Bekeken ook...

Beste laptop onder 500 euro
Beste Videokaart voor Gaming
Beste Gaming Toetsenbord
Over onze Auteur.

René

René is onze audio- en computer expert. Hij houdt van alles met een scherm, maar hij geniet vooral van smarthome-technologie en apps. Hij is altijd gefascineerd geweest door de manier waarop technologie ons leven gemakkelijker kan maken, en hij experimenteert graag met nieuwe gadgets en software. René heeft ook een passie voor auto's en hij werkt al sinds zijn tienerjaren aan een mooie oldtimer die bij zijn opa in de schuur stond. Als hij tijd over heeft, is hij meestal aan het sleutelen. Hij schrijft dan ook graag over deze onderwerpen en ervaringen op onze site.

Success message!
Warning message!
Error message!