Laatste update: maart, 2023

Door:

Julius

Wat is de Beste Gaming Monitor onder 500 euro?

De nummer 1 Beste Gaming Monitor onder 500 euro
De nummer 2 Beste Gaming Monitor onder 500 euro
De nummer 3 Beste Gaming Monitor onder 500 euro
De nummer 4 Beste Gaming Monitor onder 500 euro
De nummer 5 Beste Gaming Monitor onder 500 euro

Het vinden van een gaming monitor kan soms lastig zijn. Wij hebben voor jouw onderzoek gedaan naar de beste gaming monitor onder 500 euro.

Over het algemeen zijn gaming monitors een belangrijke investering voor serieuze gamers die de best mogelijke ervaring willen hebben. Met de juiste gaming monitor kunnen gamers genieten van de beste visuele kwaliteit en gameplay, en hun prestaties naar een hoger niveau tillen.

De beste gaming monitor onder 500 euro is natuurlijk lastig te bepalen omdat alles afhangt van voorkeuren. Toch hebben wij onderzoek gedaan naar de beste gaming monitor onder 500 euro en op basis van verschillende voorkeuren een top 5 samengesteld. Wij zijn ervan overtuigd dat wij de beste gaming monitor onder 500 euro hebben gevonden. Het is een goed idee om verschillende modellen te vergelijken.

Lees meer over de beste gaming monitor onder 500 euro. 


Waar moet je op letten bij de aanschaf van een Gaming Monitor onder 500 euro?

Resolutie

De resolutie van een monitor bepaalt hoe scherp en gedetailleerd de beelden zijn. Over het algemeen geldt: hoe hoger de resolutie, hoe beter. Full HD (1920 x 1080) is een goede basisresolutie voor gaming, maar als je budget het toelaat, dan kan je ook kijken naar 2K of 4K-resoluties voor nog scherpere beelden.

Verversingssnelheid

De verversingssnelheid bepaalt hoe vaak de monitor het beeld kan verversen. Hoe hoger de verversingssnelheid, hoe vloeiender de beelden eruit zien en hoe beter de gameplay. De meeste gaming monitors hebben een verversingssnelheid van minimaal 120Hz, maar er zijn ook modellen met 144Hz, 165Hz of zelfs 240Hz.

Responstijd

De responstijd is de tijd die een pixel nodig heeft om van kleur te veranderen. Hoe lager de responstijd, hoe sneller de beelden op het scherm worden weergegeven en hoe minder kans op motion blur. Over het algemeen is een responstijd van minder dan 5ms prima voor gaming.

Input lag

De input lag is de tijd die het kost voor de monitor om de invoer van de muis, het toetsenbord of de gamepad te verwerken en weer te geven op het scherm. Hoe lager de input lag, hoe sneller je de actie op het scherm kunt zien en hoe nauwkeuriger je kunt reageren op wat er gebeurt. Een input lag van minder dan 10ms is goed voor gaming.

Sync-technologieën

Sync-technologieën zoals AMD FreeSync of NVIDIA G-Sync helpen tearing en haperingen te verminderen door de verversingssnelheid van de monitor te synchroniseren met de framesnelheid van de grafische kaart. Dit resulteert in een soepelere gameplay-ervaring.

Wat zijn de Veelgestelde Vragen over Gaming Monitor onder 500 euro?

Wat is de beste grootte voor een gaming monitor?

De beste grootte voor een gaming monitor hangt af van persoonlijke voorkeur en de beschikbare ruimte. Over het algemeen wordt een schermgrootte tussen 24 en 27 inch aanbevolen voor de meeste gamers.

Wat is de beste resolutie voor een gaming monitor?

De beste resolutie hangt af van persoonlijke voorkeur en het beschikbare budget. Full HD (1920 x 1080) is een goede basisresolutie voor gaming, maar als je budget het toelaat, dan kan je ook kijken naar 2K of 4K-resoluties voor nog scherpere beelden.

Wat is de beste verversingssnelheid voor een gaming monitor?

De beste verversingssnelheid voor een gaming monitor hangt af van persoonlijke voorkeur en het beschikbare budget. Over het algemeen geldt: hoe hoger de verversingssnelheid, hoe vloeiender de beelden en hoe beter de gameplay. De meeste gaming monitors hebben een verversingssnelheid van minimaal 120Hz, maar er zijn ook modellen met 144Hz, 165Hz of zelfs 240Hz.

Wat is de beste responstijd voor een gaming monitor?

De beste responstijd voor een gaming monitor hangt af van persoonlijke voorkeur en het beschikbare budget. Over het algemeen is een responstijd van minder dan 5ms prima voor gaming.

Wat zijn sync-technologieën en waarom zijn ze belangrijk voor gaming monitors?

Sync-technologieën zoals AMD FreeSync of NVIDIA G-Sync helpen tearing en haperingen te verminderen door de verversingssnelheid van de monitor te synchroniseren met de framesnelheid van de grafische kaart. Dit resulteert in een soepelere gameplay-ervaring.


Hoe hebben wij Getest?

Omdat de wereld van gaming monitoren vaak gevuld is met miskopen en kennis moeilijk te onderscheiden is, heeft ons team van deskundigen een revolutionair testplatform ontwikkeld! Wij selecteren producten die door tevreden klanten zeer geprezen zijn. Om er zeker van te zijn dat je alleen het beste kwaliteitsproduct voor je behoeften krijgt, gaan we nog een stap verder - we onderwerpen elke topkeuze aan een zorgvuldige evaluatie door middel van gespecialiseerde tests door een ervaren panel. Maak je dus geen zorgen over het maken van slechte keuzes: als je ons onderzoek lees over de beste gaming monitor onder 500 euro, is maximale veiligheid gegarandeerd!

Customers served! 0 Producten onderzocht
Customers served! 0 Uren online onderzoek
Customers served! 0 Reviews bekeken
Customers served! 0 Webshops vergeleken

Misschien ook Interessant voor jou?

 • Comfortabel en goed zitten tijdens het gamen? Bekijk ons onderzoek naar de Beste Gamestoel

Wat is de Top 5 Beste Gaming Monitor onder 500 euro?

1. AOC U34G3XM

BEoordeLING.

Review: 9.5
Current Progress
Current Progress
9.6

De AOC U34G3XM is de perfecte keuze voor gamers die hun topprestaties willen bereiken. Met zijn enorme 34-inch scherm en QHD-resolutie van 3440 x 1440 pixels zijn scherpe details en intense beelden gemakkelijk te bereiken tijdens je gamesessies. Bovendien wordt deze monitor geleverd met een 144Hz verversingssnelheid die garant staat voor vloeiende beelden, zelfs in snelle games, zonder enige vertraging of stotteren! Als kers op de taart zorgt de AMD FreeSync Premium technologie voor een exacte synchronisatie tussen je grafische kaart en de monitor, zodat je geen last hebt van problemen als frame tearing of haperingen tijdens het spelen. Bovendien zijn er tal van aanpassingsmogelijkheden beschikbaar, zoals kantelfuncties en hoogteverstelling - zodat je hem precies kunt instellen zoals jij dat wilt!

Voordelen AOC U34G3XM

 • Groot scherm 34-inch scherm
 • Hoge verversingssnelheid 144Hz
 • Scherpe resolutie 3440x1440 pixels
 • G-Sync compatible

Nadelen AOC U34G3XM

 • Beperkte kijkhoeken
 • Kleurweergave

2. LG 27UL500

BEoordeLING.

Review: 9.2
Current Progress
Current Progress
9.6

De LG27UL500 is de perfecte metgezel voor productiviteit en entertainment en geeft je kristalheldere beelden op zijn 27'' 4K scherm. Met HDR10-ondersteuning en 98% sRGB-kleurdekking met een vooraf ingestelde kalibratie, biedt deze monitor realistische kleuren in zowel heldere als donkere omgevingen - om nog maar te zwijgen van brede kijkhoeken! Bovendien is hij ideaal voor elke thuiskantooropstelling dankzij de prachtig levensechte tinten.

Voordelen LG 27UL500

 • Scherpe resolutie 3840x2160 pixels (4K)
 • Goede kleurweergave
 • Brede kijkhoeken
 • Geïntegreerde luidsprekers

Nadelen LG 27UL500

 • Lage verversingssnelheid 60Hz
 • Beperkte helderheid
 • Beperkte  kantel- en draaifunctie
 • Geen G-Sync/FreeSync

3. Samsung Odyssey LC27G53TQBUXEN

BEoordeLING.

Review: 8.9
Current Progress
Current Progress
9.6

De Samsung Odyssey G5 maakt deel uit van een geavanceerde lijn gaming monitoren die een ongeëvenaarde ervaring biedt. Hij beschikt niet alleen over de gebruikelijke specs zoals 144hz verversingssnelheid en 1ms reactietijd, maar bevat ook AMD FreeSync Premium om ervoor te zorgen dat je systeem op alle niveaus soepel draait. Wat deze monitor echter echt onderscheidt van de rest is zijn 1000r curve - iets wat je niet vindt in traditionele 27" gaming schermen! Door deze toegevoegde gebogen structuur kunnen spelers volledig opgaan in hun spelwereld, zodat ze met extreme intensiteit van elk moment kunnen genieten!

Voordelen Samsung Odyssey LC27G53TQBUXEN

 • Curved scherm
 • Hoge verversingssnelheid 144Hz
 • Goede kleurweergave
 • Lage inputlag

Nadelen Samsung Odyssey LC27G53TQBUXEN

 • Lage resolutie 1920x1080 pixels
 • Beperkte kijkhoeken
 • Geen G-Sync/FreeSync

4. Samsung LS32BM700UU

BEoordeLING.

Review: 8.7
Current Progress
Current Progress
Gebruiksgemak: 9.0

De Samsung LS32BM700UU Smart Monitor is de one-stop oplossing voor al je digitale behoeften. Geniet van een meeslepende kijkervaring met scherpe UHD-kwaliteit die je scherp beeld en levendige kleuren brengt op een groot scherm, zonder dat je een aparte pc nodig hebt. Sluit Apple-apparaten aan via AirPlay-integratie om er draadloos content van te bekijken of bedien aangesloten home IoT-producten met SmartThings! Met geïntegreerde apps die speciaal zijn gemaakt voor productiviteit, entertainment en videogesprekken maakt deze monitor het gemakkelijk om in contact te blijven - zelfs als je niet achter je bureau zit.

Voordelen Samsung LS32BM700UU

 • Groot scherm 32 inch
 • Scherpe resolutie 3840x2160 pixels (4K)
 • Curved scherm
 • Goede kleurweergave

Nadelen Samsung LS32BM700UU

 • Lage verversingssnelheid
 • Beperkte kijkhoeken
 • Geen G-Sync/FreeSync

5. LG 34WP550

BEoordeLING.

Review: 8.5
Current Progress
Current Progress
9.6

De LG 34WP550 ultrawide monitor voorziet gebruikers van een enorm 87 cm diagonaal scherm en een verbazingwekkende 21:9 beeldverhouding waarmee je gemakkelijk twee volledige vensters tegelijk kunt bekijken. Met een geweldige kleurweergave, uitstekende kijkhoeken dankzij het IPS-paneel en eenvoudige multitasking-mogelijkheden is deze monitor perfect voor zakelijke professionals of zelfs gezinnen die samen willen kijken!

Voordelen LG 34WP550

 • Ingebouwde speakers
 • flicker-free scherm en blauw licht filter
 • On-screen-control-software. Hiermee kan je het scherm opdelen precies hoe jij wilt.
 • in hoogte verstelbare voet

Nadelen LG 34WP550

 • Lage resolutie 2560x1080 pixels
 • Beperkte helderheid
 • Geen G-Sync/FreeSync
 • Lage verversingssnelheid 75Hz

Wat is de Top 10 Meest Verkochte Gaming Monitoren onder 500 euro?

We weten allemaal dat tijd kostbaar is. Klik op de onderstaande knop en u wordt automatisch doorgestuurd naar de populairste autostoelen van dit jaar bij een van grootste online retailers. Dit zijn 10 best verkochte autostoelen voor baby's uit hun selectie!


Mijn Conclusie over de Beste Gaming Monitor onder 500 euro.

Kortom is de AOC U34G3XM in mijn ogen de beste gaming-monitor onder 500 euro vanwege verschillende redenen.

Groot schermformaat: De monitor heeft een 34-inch ultrabreed schermformaat, wat zorgt voor een meeslepende gaming-ervaring en meer zichtbare beelden.

Hoge verversingssnelheid: De monitor heeft een verversingssnelheid van 144Hz, wat ervoor zorgt dat het beeld vloeiend en zonder vertraging wordt weergegeven, waardoor de monitor ideaal is voor gamers die snel bewegende beelden willen
weergeven.

Snelle responstijd: De monitor heeft een responstijd van 1 ms, waardoor er geen ghosting of motion blur optreedt bij snelle actiescènes, wat zorgt voor een betere gaming-ervaring.

Hoge resolutie: Met een resolutie van 3440x1440 pixels (UWQHD) heeft de monitor een scherp beeld met veel detail, wat ideaal is voor games met veel grafische details.

Goede kleurweergave: De monitor heeft een goede kleurweergave met accurate kleuren en diepe zwarttinten, waardoor het beeld er levendig en realistisch uitziet.

Compatibiliteit met AMD FreeSync Premium: De monitor ondersteunt AMD FreeSync Premium, wat tearing en stotteren bij het spelen van games voorkomt.

Ergonomisch ontwerp: De monitor heeft een ergonomisch ontwerp met een in hoogte verstelbare standaard en kantelfunctie, waardoor het gemakkelijker is om het scherm aan te passen aan je ideale kijkpositie.

Al deze functies maken de AOC U34G3XM een uitstekende keuze voor gamers die op zoek zijn naar een monitor met een groot scherm, hoge resolutie en uitstekende prestaties en in mijn ogen de beste gaming monitor onder 500 euro. 


De nummer 1 Beste Gaming Monitor onder 500 euro
De nummer 2 Beste Gaming Monitor onder 500 euro
De nummer 4 Beste Gaming Monitor onder 500 euro
De nummer 5 Beste Gaming Monitor onder 500 euro

De AOC U34G3XM is de perfecte keuze voor gamers die hun topprestaties willen bereiken. Met zijn enorme 34-inch scherm en QHD-resolutie van 3440 x 1440 pixels zijn scherpe details en intense beelden gemakkelijk te bereiken tijdens je gamesessies. Bovendien wordt deze monitor geleverd met een 144Hz verversingssnelheid die garant staat voor vloeiende beelden, zelfs in snelle games, zonder enige vertraging of stotteren! Als kers op de taart zorgt de AMD FreeSync Premium technologie voor een exacte synchronisatie tussen je grafische kaart en de monitor, zodat je geen last hebt van problemen als frame tearing of haperingen tijdens het spelen. Bovendien zijn er tal van aanpassingsmogelijkheden beschikbaar, zoals kantelfuncties en hoogteverstelling - zodat je hem precies kunt instellen zoals jij dat wilt!

De LG27UL500 is de perfecte metgezel voor productiviteit en entertainment en geeft je kristalheldere beelden op zijn 27'' 4K scherm. Met HDR10-ondersteuning en 98% sRGB-kleurdekking met een vooraf ingestelde kalibratie, biedt deze monitor realistische kleuren in zowel heldere als donkere omgevingen - om nog maar te zwijgen van brede kijkhoeken! Bovendien is hij ideaal voor elke thuiskantooropstelling dankzij de prachtig levensechte tinten.

De Samsung LS32BM700UU Smart Monitor is de one-stop oplossing voor al je digitale behoeften. Geniet van een meeslepende kijkervaring met scherpe UHD-kwaliteit die je scherp beeld en levendige kleuren brengt op een groot scherm, zonder dat je een aparte pc nodig hebt. Sluit Apple-apparaten aan via AirPlay-integratie om er draadloos content van te bekijken of bedien aangesloten home IoT-producten met SmartThings! Met geïntegreerde apps die speciaal zijn gemaakt voor productiviteit, entertainment en videogesprekken maakt deze monitor het gemakkelijk om in contact te blijven - zelfs als je niet achter je bureau zit.

De LG 34WP550 ultrawide monitor voorziet gebruikers van een enorm 87 cm diagonaal scherm en een verbazingwekkende 21:9 beeldverhouding waarmee je gemakkelijk twee volledige vensters tegelijk kunt bekijken. Met een geweldige kleurweergave, uitstekende kijkhoeken dankzij het IPS-paneel en eenvoudige multitasking-mogelijkheden is deze monitor perfect voor zakelijke professionals of zelfs gezinnen die samen willen kijken!

Anderen Bekeken ook...

Beste Gaming Muis
Beste laptop onder 500 euro
Beste Videokaart voor Gaming
Beste Gaming Toetsenbord
Over onze Auteur.

Julius

Mijn naam is Julius. Ik hou van alles wat met sport te maken heeft. Mijn favoriete bezigheid is gamen, maar ik geniet ook van buiten zijn en koken. Ik hou van reizen naar nieuwe plaatsen, en van alles wat met auto's te maken heeft. Ik ben een grote fan van technologie, en hou ervan de nieuwste gadgets bij te houden.

Success message!
Warning message!
Error message!