Beste Sledestofzuiger van 2022

Laatste update: mei, 2022

Door:

Redactie

Niets is fijner dan een schoon en opgeruimd huis! Zeker wanneer er visite komt wil je niet dat er overal kruimels en stof op de grond ligt. Het beste apparaat om je huis mee schoon te zuigen, is toch wel de traditionele stofzuiger, oftewel de sledestofzuiger.

Er zijn veel verschillende soorten en maten stofzuigers, maar in deze review focussen we ons alleen op de beste sledestofzuiger van 2022. Ook bij de sledestofzuiger is het al een hele opgave om de beste ertussen uit te pikken. Daarom helpen wij je met het kiezen van de beste sledestofzuiger. 

Wij deden uitgebreid onderzoek voor jou om te bepalen wat de beste sledestofzuiger is om te kopen. In deze review beschrijven we de belangrijkste eigenschappen voor een sledestofzuiger en geven we aan wat de beste sledestofzuiger is.

Je leest op deze pagina over meer dan alleen de eigenschappen van de sledestofzuiger. Zo zie je in deze review ook de voor- en nadelen van verschillende sledestofzuigers. Hiermee hopen wij je aan de beste sledestofstuiger voor jou te helpen. We vertellen je wat de best geteste stofzuiger is en hoe wij tot die conclusie kwamen. Wil je weten welke sledestofzuiger het beste van 2022 is? Lees dan snel verder!

Best Geteste Sledestofzuiger van 2022

De Miele Complete C3 EcoLine Comfort maakt stofzuigen zo comfortabel mogelijk. Je bedient deze stofzuiger namelijk via het handvat. Zo is het niet meer nodig te bukken om de zuigkracht te regelen of om de stofzuiger aan en uit te zetten. Ben je klaar met stofzuigen? Druk 1 keer op de knop om het snoer op te rollen. De knop ingedrukt houden is dus niet meer vereist, 1 tikje is genoeg. Je gebruikt deze stofzuiger door de combiborstel vooral op harde vloeren en laagpolig tapijt. Wil je gelijk de kozijnen of boekenkast afstoffen? De kleine accessoires vind je onder de kap van de stofzuiger. Vind jij gemak en comfort tijdens het stofzuigen belangrijk, dan is dit een stofzuiger voor jou.


Hoe hebben wij getest?

Hoe vind je nu precies de beste sledestofzuiger voor jouw huis? En wat is de best geteste stofzuiger? Laten we voorop stellen dat we ervaren testers zijn en al veel producten getest hebben. We weten als geen ander waar we wel en niet op moeten letten bij het testen van producten.

Wij selecteerden de top 5 beste sledestofzuigers van 2022 door deskresearch en door de sledestofzuigers zelf te testen. Doordat we twee manieren van onderzoek combineren, zijn wij zeker dat we echt alleen de beste sledestofzuigers voor je geselecteerd hebben.

Wij testen de sledestofzuigers op verschillende criteria. Deze leggen we lang niet allemaal aan je voor. Je leest per slot van rekening een review en geen onderzoek. Al die criteria zullen je keuze voor de beste sledestofzuiger ook echt niet makkelijker maken. Daarom laten we alleen de criteria zien die echt van belang zijn voor jouw keuze. Je wilt uiteindelijk toch gewoon snel een keuze kunnen maken voor de beste sledestofzuiger die jij wilt kopen? Dat doe je uit de door ons samengestelde top 5.

Customers served! 0 Producten getest
Customers served! 0 Uren online onderzoek
Customers served! 0 Reviews bekeken
Customers served! 0 Webshops vergeleken

De 5 Beste Sledestofzuigers

Nummer 4 Best Gesteste Stofzuiger

Top 10 Meest Verkochte Sledestofzuigers.

Zoveel stofzuigers, zoveel keuze. We begrijpen het daarom als je meer dan alleen de top 5 sledestofzuigers wil zien. Dan ben je bij ons ook aan het goede adres. 

We hebben ook de top 10 meest verkochte sledestofzuigers, want je keuze moet ook weer niet te beperkt zijn. Via onderstaande buttons kom je automatisch terecht bij de tien meest verkochte sledestofzuigers.


Misschien ook Interessant voor jou?


Waar moet je op letten bij de Aankoop van een Sledestofzuiger?

De beste sledestofzuiger, waar let je eigenlijk op om die te kiezen? Welke eigenschappen voor jou het belangrijkst zijn, kan natuurlijk verschillen van wat iemand anders belangrijk vindt.

Wij legden deze vraag voor aan diverse mensen en onderstaand vind je de belangrijkste kenmerken en vragen volgens ons testpanel.

Stofzuiger met zak

Een sledestofzuiger kan de beste zijn met of zonder zak. Beide hebben namelijk voordelen. een zakloze stofzuiger heeft geen zakken nodig. Dit scheelt je weer geld en het wisselen van de zak. Je kunt de stofbak waar het vuil in komt gemakkelijk leegschudden boven de prullenbak. Aan de andere kant doe je ongeveer drie maanden met een stofzuigerzak. Het voordeel van een sledestofzuiger met zak is dat deze minder snel zijn zuigkracht verliest. 

Zuigkracht van de stofzuiger

Hoe hoger de zuigkracht van de beste sledestofzuiger is, hoe meer stof je opzuigt en dus ook hoe sneller je klaar bent met zuigen. Als je sledestofzuiger een standaard zuigkracht heeft dan moet je vaker over dezelfde plek zuigen om alles schoon te krijgen. Een sledestofzuiger met een goede zuigkracht zorg ervoor dat je niet heel vaak over hetzelfde stuk ondergrond moet. Als een sledestofzuiger een zeer goede zuigkracht heeft, hoef je maar één keer over een plek te gaan om alles op te zuigen.

Vloertype en soort stofzuiger

Sommige sledestofzuigers doen het alleen goed op bepaalde vloertypen. We nemen de meest voorkomende vloertypen met je door.

Houten vloer
je kunt een sledestofzuiger alleen gebruiken op een houten vloer als deze beschikt over een parketborstel. Deze borstel zorgt ervoor dat er geen krassen op de vloer komen.

Tegels
Als je stofzuiger een combiborstel of een parketborstel heeft dan kan je deze prima gebruiken op tegels. Ook op zeil is dit zeker mogelijk.

Hoogpolig tapijt
Je kunt een sledestofzuiger alleen gebruiken op hoogpolig tapijt als deze een turboborstel heeft. 

Geluidsniveau van de stofzuiger

De sledestofzuiger kan stil zijn of juist heel veel lawaai maken. We zetten de verschillende gradaties voor je op een rij:

Stil
Als de sledestofzuiger minder dan 60 decibel aan geluid maakt, is deze stil. Tuurlijk hoor je wel iets, maar je hoeft de televisie niet per se harder te zetten om het geluid nog te horen.

Normaal
Als de sledestofzuiger tussen de 61 en 70 decibel aan geluid maakt, is deze normaal. Je moet de televisie iets harder zetten om het geluid nog te kunnen horen.

Zeer luid
Maakt de sledestofzuiger meer herrie dan 76 decibel dan is deze zeer luid. Je kunt de televisie niet meer horen. 

Veelgestelde Vragen.

Waarschijnlijk heb je ook nog wel wat vragen over de beste sledestofzuiger van 2022? Dat kunnen wij ons goed voorstellen en daarom staan hieronder de meest gestelde vragen over de sledestofzuiger. 

Hoe lang gaat een sledestofzuiger mee?

Gemiddeld genomen gaat een sledestofzuiger zo’n 5 jaar mee. Gelukkig kan je vaak losse onderdelen van de sledestofzuiger vervangen, waardoor deze nog langer mee kan. Je hoeft de sledestofzuiger dus niet gelijk weg te gooien als deze het niet meer doet. Soms kun je door een onderdeel te vervangen ervoor zorgen dat de beste sledestofzuiger langer meegaat. 

Wat is een stofklasse bij een stofzuiger?

Er bestaan 3 stofklassen: laag, midden en hoog. Afgekort met L, M en H. Bij L wordt er ongeveer 5% stof doorgelaten tijdens het zuigen en een sledestofzuiger met deze stofklasse gebruik je alleen voor simpele stoffen. Bij stofklasse M kan je andere stoffen opzuigen, zoals grind. Een sledestofzuiger met een stofklasse van M zorgt ervoor dat er maar 0,5% stof wordt doorgelaten. Een sledestofzuiger met klasse H laat niks door en kan je ook schadelijk stoffen mee opzuigen.

Waardoor wordt de zuigkracht bepaald van een stofzuiger?

Je zou misschien denken dat de zuigkracht bepaald wordt door het aantal watt, maar dat is niet het geval. Vooral een goed mondstuk, gebruikt op de juiste ondergrond hebben veel invloed op de zuigkracht. Ook maakt het uit hoe goed de stofzuigerslang en -steel zijn. Hoe meer lucht er ontsnapt, hoe minder de zuigkracht zal zijn. Het aantal watt zegt daarnaast iets over hoeveel energie je sledestofzuiger gebruikt.

Wat mag je niet opzuigen met een sledestofzuiger?

Met sommige sledestofzuigers kun je zelfs dus stenen en grind opzuigen, maar er zijn ook dingen die je absoluut niet op moet zuigen. Om te beginnen met water. Je kunt ze überhaupt lastig opzuigen, maar als je dat toch doet kunnen je filters op een gegeven moment niet meer werken. Ook zou je misschien het liefste alle lange haren op willen zuigen, helaas is dit geen goed idee. Door te veel lange haren op te zuigen kan je sledestofzuiger verstopt raken en het begeven. Naast de lange haren kun je ook beter make-up opgeven in plaats van opzuigen. Je drukt de make-up alleen maar verder in het tapijt of in je vloer. Ook het opzuigen van glas is een no-go. Wanneer je glas opzuigt, kan je sledestofzuiger makkelijk kapot gaan van binnen. 


Wat is de Beste Sledestofzuiger?

Leuk al die informatie over sledestofzuigers, maar wat is nu de beste sledestofzuiger van 2022? We snappen het. Je bent natuurlijk nog steeds op zoek naar die sledestofzuiger. 

Hieronder vind je de top 5 beste sledestofzuigers van 2022. We geven per sledestofzuiger aan wat deze het beste maakt, maar ook wat de voor- en nadelen zijn. Zo kan je zelf je eigen afweging maken. We geven de sledestofzuigers ook voor belangrijke aspecten een cijfer. Een tip van ons: kijk dus ook even naar die cijfers. 

1. Miele Complete C3 EcoLine Comfort

 • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Strijkresultaat: 9.7
Current Progress
Current Progress
9.6
Gebruiksgemak: 9.4
Current Progress
Current Progress
9.6
Onderhoud: 8.4
Current Progress
Current Progress
9.6
Instelmogelijkheden: 9.5
Current Progress
Current Progress
9.6
Prijs-kwaliteit: 10.0
Current Progress
Current Progress
9.6

De Miele Complete C3 EcoLine Comfort maakt stofzuigen zo comfortabel mogelijk. Je bedient deze stofzuiger namelijk via het handvat. Zo is het niet meer nodig te bukken om de zuigkracht te regelen of om de stofzuiger aan en uit te zetten. Ben je klaar met stofzuigen? Druk 1 keer op de knop om het snoer op te rollen. De knop ingedrukt houden is dus niet meer vereist, 1 tikje is genoeg. Je gebruikt deze stofzuiger door de combiborstel vooral op harde vloeren en laagpolig tapijt. Wil je gelijk de kozijnen of boekenkast afstoffen? De kleine accessoires vind je onder de kap van de stofzuiger. Vind jij gemak en comfort tijdens het stofzuigen belangrijk, dan is dit een stofzuiger voor jou.

Voordelen Miele Complete C3 EcoLine Comfort

 • Doordat je deze stofzuiger via de handgreep bedient, is het niet meer nodig te bukken.
 • Dankzij het HEPA 13-filter zeer geschikt voor mensen met een stofallergie.
 • De kleine accessoires vind je onder de kap van de stofzuiger, zo heb je ze tijdens het schoonmaken altijd bij de hand.

Nadelen Miele Complete C3 EcoLine Comfort

 • Wordt niet geleverd met een parketborstel, dus stofzuig je harde vloer met beleid.
 • Deze stofzuiger is met een gewicht van 8,2 kilo zwaarder dan andere stofzuigers in deze prijsklasse.
 • Deze stofzuiger maakt met een geluidsniveau van 72 decibel relatief veel lawaai.

2. Numatic HVN-201 Henry Next

 • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Strijkresultaat: 9.5
Current Progress
Current Progress
9.6
Gebruiksgemak: 8.5
Current Progress
Current Progress
9.6
Onderhoud: 8.8
Current Progress
Current Progress
9.6
Instelmogelijkheden: 9.1
Current Progress
Current Progress
9.6
Prijs-kwaliteit: 9.8
Current Progress
Current Progress
9.6

De Numatic HVN-200 Henry Next heeft met een inhoud van 9 liter een uniek grote stofopvang. Hierdoor is het niet nodig de stofzak vaak te vervangen en met een snoer van 12,5 meter is het ook niet nodig vaak van stopcontact te wisselen. Handig, want zo stofzuig je gelijk meerdere ruimtes in 1 keer. Met de combizuigmond stofzuig je zowel harde vloeren als laagpolig tapijt of een kleed, zonder van opzetstuk te wisselen. Je zet gewoon de zuigmond om. Achterop de stofzuiger vind je de kleine accessoires. Handig, voor de plinten, traptreden of andere kleine stofzuigklussen. Met het lange snoer en de grote stofopvang is dit een goede stofzuiger voor bijvoorbeeld op kantoor of in de winkel.

Voordelen Numatic HVN-201 Henry Next

 • Dankzij het lange snoer van 12,5 meter hoef je niet vaak van stopcontact te wisselen.
 • De stofzak heeft een inhoud van 9 liter, hierdoor is het niet vaak nodig deze te vervangen.
 • Het verwijderen van de stofzak is eenvoudig en hygiënisch.

Nadelen Numatic HVN-201 Henry Next

 • Deze stofzuiger is met een gewicht van 8,2 kilo zwaarder dan andere stofzuigers in deze prijsklasse.
 • Het snoer gaat niet automatisch terug de stofzuiger in, je moet hiervoor handmatig aan het wiel draaien.
 • Deze stofzuiger maakt met een geluidsniveau van 72 decibel relatief veel lawaai.

3. Philips Performer Silent Cat & Dog FC8784/09

 • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Strijkresultaat: 9.1
Current Progress
Current Progress
9.6
Gebruiksgemak: 9.0
Current Progress
Current Progress
9.6
Onderhoud: 8.7
Current Progress
Current Progress
9.6
Instelmogelijkheden: 8.9
Current Progress
Current Progress
9.6
Prijs-kwaliteit: 9.5
Current Progress
Current Progress
9.6

Met de Philips Performer Silent Cat & Dog FC8784/09 stofzuig je naast harde vloeren, houten vloeren of laagpolig tapijt ook je meubels schoon. Je ontvangt namelijk een krachtige combiborstel, een parketborstel én een mini-turboborstel. Hiermee stofzuig je eenvoudig traptreden, meubels en bijvoorbeeld de achterbank van de auto. Voor de andere stofzuigklussen ontvang je kleine accessoires. Gebruik de kierenzuigmond bijvoorbeeld voor de plinten en maak met de zachte afstofborstel de lampenkappen stofvrij. Ligt jouw hond of kat dus regelmatig op de meubels of reist hij soms mee in de auto, dan is dit een goede keuze voor jou.

Voordelen Philips Performer Silent Cat & Dog

 • De meegeleverde parketborstel beschermt je harde vloer tegen krassen en met de mini-turboborstel verwijder je gemakkelijk dierenharen van meubels.
 • Dankzij het anti-allergiefilter zeer geschikt voor mensen met een stofallergie.
 • Met de mini-turboborstel haal je gemakkelijk dierenharen of ander grof vuil van meubels of traptreden.

Nadelen Philips Performer Silent Cat & Dog

 • Er is geen mogelijkheid om de kleine accessoires op te bergen.
 • Deze stofzuiger is met een gewicht van 5,4 kilo relatief zwaar.

4Veripart VPSZ101

 • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Strijkresultaat: 9.1
Current Progress
Current Progress
Gebruiksgemak: 9.0
Gebruiksgemak: 8.9
Current Progress
Current Progress
9.6
Onderhoud: 9.2
Current Progress
Current Progress
9.6
Instelmogelijkheden: 8.9
Current Progress
Current Progress
9.6
Prijs-kwaliteit: 9.6
Current Progress
Current Progress
9.6

Met de Veripart VPSZ101 stofzuiger met zak stofzuig je jouw harde vloeren, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je deze beschadigt. De meegeleverde parketborstel heeft namelijk lange borstelharen. Ook ontvang je een meubel- en kierenzuigmond. Hiermee neem je de bank af, of bereik je moeilijke plekken door de kierenzuigmond. De zuigkracht is regelbaar via het handvat: des te hoger je hem instelt, des te krachtiger de stofzuiger wordt. Handig, als je een stukje tapijt meepakt waarin het vuil goed verstopt zit. Met een snoerlengte van 9 meter hoef je niet vaak van stopcontact te wisselen. Na het stofzuigen rol je het snoer gemakkelijk op, en zet je de stofzuiger in de parkeerstand weg.

Voordelen Veripart VPSZ101

 • De meegeleverde parketborstel beschermt je harde vloer tegen krassen.
 • Met de flexibele kierenzuigmond kom je ook bij moeilijk bereikbare plekken.
 • Dankzij het lange snoer heb je een actieradius van 12 meter, waardoor je niet vaak van stopcontact hoeft te wisselen.

Nadelen Veripart VPSZ101

 • Bevat geen turboborstel, dus dierenharen of grove tapijten maak je minder gemakkelijk schoon.
 • Er is geen mogelijkheid om de kleine accessoires op te bergen.

5. Nilfisk Select MBCO13P08A1 Parket

 • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Strijkresultaat: 9.6
Current Progress
Current Progress
9.6
Gebruiksgemak: 8.4
Current Progress
Current Progress
9.6
Onderhoud: 9.0
Current Progress
Current Progress
9.6
Instelmogelijkheden: 9.3
Current Progress
Current Progress
9.6
Prijs-kwaliteit: 9.4
Current Progress
Current Progress
9.6

Met een snoerlengte van 8 meter hoef je met de Nilfisk Select MBCO13P08A1 Parket niet vaak van stopcontact te wisselen. De stofzuiger wordt geleverd met meerdere accessoires waaronder een kierenzuigmond en meubelzuigmond. Beiden gebruik je bijvoorbeeld voor het stofzuigen van je bank of het interieur van je auto. De kierenzuigmond bereikt kieren en spleten gemakkelijker en het HEPA 13-filter maakt hem geschikt voor als je een stofallergie hebt. De combizuigmond is geschikt voor alle vloertypen, maar je ontvangt ook een parketborstel. Deze is speciaal ontworpen voor het gebruik op harde en houten vloeren. Dankzij de lange borstelharen onderaan de borstel, hoef je niet bang te zijn dat je krassen achterlaat op je laminaat of tegelvloer.

Voordelen Nilfisk Select Parket

 • De meegeleverde parketborstel beschermt je harde vloer tegen krassen.