Beste Steelstofzuiger 2022

Laatste update: mei, 2022

Door:

Rob

Op zoek naar de beste steelstofzuiger van 2022? Als jij de beste steelstofzuiger zoekt voor jou, dan is het aan te raden om onze uitgebreide review te lezen en onze top 5 steelstofzuigers te bekijken.

Er is nog nooit zoveel innovatie geweest als nu op het gebied van stofzuigers en dat betekent dat mensen nog minder tijd over hebben! Dat is de reden waarom de steelstofzuigers zo populair aan het worden zijn - ze bieden veel flexibiliteit met snoerloze werking, evenals eenvoudige draagbaarheid van de ene plaats naar de andere zonder dat je tijdens het gebruik de stekker weer naar een ander stopcontact moet verplaatsten of een verlengsnoer nodig hebt. Ook kun je met de nieuwe generatie steelstofzuigers gemakkelijk je auto uitzuigen, zonder het gehannes met snoeren.

In deze steelstofzuiger review hebben wij voor jou alvast de top 5 beste stofzuigers volgens onze test en uiteengezet. Hierdoor kan jij gemakkelijk en snel bekijken welke het beste past bij jou wensen en huishouden.

De Beste Steelstofzuiger

De Dyson V15 Detect Absolute is een krachtige, slimme steelstofzuiger. De accu heeft een looptijd van maarliefst één uur, waarmee je zowel de boven- als benedenverdieping onder handen neemt. Op het lcd scherm bekijk je niet alleen de resterende accuduur, maar zie je ook precies wat voor vuil je uit je tapijt of van je harde vloer verwijdert. De speciale piëzo sensor meet en telt namelijk alle deeltjes die in de stofbak belanden. Zo weet je precies of je te maken hebt met allergenen, pollen, huisstofmijt of normale stofdeeltjes. Ook past de stofzuiger zijn zuigkracht hierop aan. Bij de stofzuiger ontvang je meerdere accessoires, waaronder een schroefvormige mini turboborstel. Hiermee verwijder je dierenharen in een handomdraai van je meubels. Dankzij de vernieuwde vorm loopt haar en vuil minder snel vast voor een nog betere reiniging.


Hoe hebben wij getest?

Wij, van ditisonswerk.nl, zijn toegewijd om u te voorzien van eerlijke en transparante reviews over verschillende producten. We zitten al jaren in deze industrie, wat betekent dat we in de loop der tijd ook veel verschillende soorten stofzuigers in onze handen hebben gehad en mogen testen!

Met onze ervaring komt ook experstise met de jaren. Dus lees onze review aandachtig door en bekijk onze veelgestelde vragen als je van plan bent om een aankoop te doen voor een steelstofzuiger online of in een winkel.

Wij testen een aantal uitgekozen producten grondig, dit doen wij na een online onderzoek van reviews van andere consumenten, experts en andere bronnen. Uiteindelijk maken wij een top 5 uit deze gesteste producten en geven wij onze mening van de beste producten op dit gebied.

Customers served! 0 Producten getest
Customers served! 0 Uren online onderzoek
Customers served! 0 Reviews bekeken
Customers served! 0 Webshops vergeleken

De 5 Beste Steelstofzuigers

Nummer 3 Best Geteste Steelstofzuiger
Nummer 4 Best Geteste Steelstofzuiger

Top 10 Steelstofzuigers.

Je bent op zoek naar de beste steelstofzuiger voor jou, maar het kan zijn dat de meest geschikte stofzuiger er voor jou niet bij staat, daarom tonen we je ook nog even de top 10 van meest verkochte steelstofzuigers. Onze top vijf is misschien niet voor iedereen zijn favoriet, waardoor de top 10 van best verkochte stofzguigers uitkomst kan bieden. 

Hier worden allerlei verschillende types en merken getoond die ook een geweldige optie kunnen zijn om uit te kiezen. Ons doel is gewoon om het makkelijker te maken voor jou, door alleen aandacht te geven aan de beste stofzuigers van dit moment en je geen spijt krijgt van je aankoop. Binnen deze top 10 stofzuigers, moet er vast wel een steelstofzuiger zijn die voldoet aan jouw wensen en eisen voor jouw huishouden.


Misschien ook Interessant voor jou?


Waar moet je op letten bij de Aankoop van een Steelstofzuiger?

Er zijn veel verschillende soorten stofzuigers op de markt, en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Sommige stofzuigers zijn goed om grote oppervlakken snel schoon te maken, maar kunnen misschien moeilijk rond meubels te manoeuvreren zijn. Andere steelstofzuigers zijn misschien wendbaarder, maar ze hebben misschien niet dezelfde zuigkracht als een minder wendbaar model, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Om jou alvast op weg te helpen met de aanschaf van een nieuwe stofzuiger, hebben wij voor jou een aantal belangrijke zaken uitgelicht waar je op moet letten bij de aankoop van je nieuwe stofzuiger. 

Hieronder zie je de belangrijkste eigenschappen waar je rekening mee moet houden en zullen we ook een aantal veelgestelde vragen beantwoorden over steelstofzuigers. Met deze informatie in je achterzak, weten wij zeker dat jouw nieuwe steelstofzuiger geen teleurstelling gaat worden.

Het gewicht van de steelstofzuiger

Het gewicht van de steelstofzuiger is belangrijk, zeker voor mensen met rugklachten, reuma, andere aandoeningen of gewoonweg om blessureleed te verkomen, zoals bijvoorbeeld Artritis, door het stofzuigen. Kijk dus goed naar het gewicht, want stofzuigen met een steelstofzuiger is vaak zwaarder dan met een traditionele stofzuiger. Je draagt het hele gewicht van de stofzuiger in je handen en dat kan al snel zo'n 4 kilo zijn.

Oplaadtijd van de steelstofzuiger

Dus met een steelstofzuiger, kun je niet eeuwig stofzuigen, je moet ze elke keer opladen. De meeste steelstofzuigers hebben een oplaadstation waar je het apparaat makkelijk kunt ophangen. Het is belangrijk om te kijken naar de tijd dat het kost dat de accu is opgeladen, het is heel vervelend als je huis aan het stofzuigen bent, je dit voor een bepaalde tijd moet onderbreken. Zeker als het lang duurt eer de accu weer is opgeladen. Dat werkt niet mee met het efficient schoonmaken van je huis, dus kijk naar stofzuigers met een korte oplaadtijd van de accu anders levert het alleen maar frustraties op.

Gebruiksduur van de steelstofzuiger

Een steelstofzuiger werkt op batterijen/accu, dus u kunt niet zo lang stofzuigen als met een traditionele stofzuiger. Hoe lang je de batterij kunt gebruiken, hangt af van de instelling die je gebruikt en de specifiacties van de stofzuiger qua duur. Als je de maximale stand gebruikt, gaat de batterij vaak tot 30 minuten of minder mee. Als je een lagere stand gebruikt, kunt je veel langer stofzuigen, maar de zuigkracht zal daardoor zwakker zijn. Een harde vloer/ondergrond is dan nog goed schoon te maken, maar als het tapijt betreft, zal het een stuk lastiger zijn. Kijk dus goed naar de gebruiksduur/accuduur van de stofzuiger.

Veelgestelde Vragen.

Wat is een steelstofzuiger?

Steelstofzuigers zijn een moderne must-have voor elk huishouden. Dit handige, snoerloze ontwerp betekent dat je hem overal mee naartoe kunt nemen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over een aftstanden en een snoer. Deze stofzuigers werken op accu, die je moet opladen en waarbij stof belandt in een special stofreservoir, dus 'dure' stofzakken zijn verleden tijd.

Is alleen een steelstofzuiger voldoende in huis?

Een steelstofzuiger is de perfecte keuze voor kleine ruimtes. Als u bijvoorbeeld een appartement hebt met slechts één verdieping en geen zolder of kelder, dan zal dit type apparaat zonder problemen in elk hoekje kunnen komen! Heb je echter een groot huis of huishouden, dan zal een steelstofzuiger een perfecte aanvulling zijn op een traditionele stofzuiger. Heb je een groter huis, een groot gezin of huisdieren? Dan is een sledestofzuiger beter geschikt.

Voor welke ondergrond is een steelstofzuiger handig of nuttig?

Het is belangrijk om bij het kopen van een stofzuiger rekening te houden met het soort oppervlak waarvoor je de stofzuiger wilt gebruiken. Een steelstofzuiger heeft vaak minder zuigkracht dan een sledestofzuiger. Een steelstofzuiger is dan ook beter geschikt voor vloeren met een harde ondergrond. Heb je op veel plekken tapijt in huis liggen dan is het verstandiger om een sledestofzuiger te nemen en misschien een steelstofzuiger als aanvullende hand.


Wat is de Beste Steelstofzuiger?

Nu je op de hoogte bent over de belangrijkste zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van een steelstofzuiger, is het tijd om onze top 5 van steelstofzuigers door te nemen die bij ons als beste uit de test zijn gekomen. 

Als het om stofzuigen gaat, zijn er veel verschillende mogelijkheden. Je kunt gaan voor een traditionele stofzuiger met snoer en een stofzuigerzak, maar als je een lichte, gebruiksvriendelijke en innovatieve stofzuiger nodig hebt, dan raad ik je aan onze top 5 beste steelstofzuigers op deze lijst te bekijken! Hopelijk staat er voor jou een perfect model tussen.

1. Dyson V15 Detect Absolute

 • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Schoonmaakresultaat: 9.5
Current Progress
Current Progress
9.6
Geluidsniveau: 8.7
Current Progress
Current Progress
9.6
Wendbaarheid: 9.4
Current Progress
Current Progress
9.6
Prijs-kwaliteit: 7.8
Current Progress
Current Progress
9.6

De Dyson V15 Detect Absolute is een krachtige, slimme steelstofzuiger. De accu heeft een looptijd van maarliefst één uur, waarmee je zowel de boven- als benedenverdieping onder handen neemt. Op het lcd scherm bekijk je niet alleen de resterende accuduur, maar zie je ook precies wat voor vuil je uit je tapijt of van je harde vloer verwijdert. De speciale piëzo sensor meet en telt namelijk alle deeltjes die in de stofbak belanden. Zo weet je precies of je te maken hebt met allergenen, pollen, huisstofmijt of normale stofdeeltjes. Ook past de stofzuiger zijn zuigkracht hierop aan. Bij de stofzuiger ontvang je meerdere accessoires, waaronder een schroefvormige mini turboborstel. Hiermee verwijder je dierenharen in een handomdraai van je meubels. Dankzij de vernieuwde vorm loopt haar en vuil minder snel vast voor een nog betere reiniging.

Voordelen Dyson V15 Detect Absolute

 • De gemotoriseerde combizuigmond past de zuigkracht automatisch aan het vloertype aan voor een constante, hoge zuigkracht.
 • Via het lcd scherm ontvang je direct informatie over de zuigstand, resterende accuduur en vuilopname.
 • De groene laser op de vloerzuigmond maakt stofdeeltjes, die je met het blote oog niet ziet, zichtbaar.

Nadelen Dyson V15 Detect Absolute

 • Deze steelstofzuiger is met een geluidsniveau van 73 decibel iets aan de luide kant.

2. Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01

 • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Schoonmaakresultaat: 9.2
Current Progress
Current Progress
9.6
Geluidsniveau: 8.2
Current Progress
Current Progress
9.6
Wendbaarheid: 9.6
Current Progress
Current Progress
9.6
Prijs-kwaliteit: 8.2
Current Progress
Current Progress
9.6

De Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01 is naast een krachtige ook een eenvoudig te onderhouden steelstofzuiger. De PowerCyclone 10 motor is namelijk één van de meest krachtige motoren van Philips. Op de laagste stand stofzuig je 70 minuten en in de turbostand gaat de accu 28 minuten mee. Dat de stofzuiger eenvoudig te onderhouden is komt door 2 dingen: het motorfilter is wasbaar en het display geeft aan wanneer het tijd is om dit te doen of wanneer je het uitblaasfilter moet vervangen. De zuigmond zuigt aan alle kanten stof op en door de led verlichting zie je precies waar het vuil ligt. Ben je op zoek naar een krachtige steelstofzuiger waar je eenvoudig het hele huis mee stofzuigt, dan is dit een goede keuze voor jou.

Voordelen Philips SpeedPro Max series 8000

 • De zuigmond met LED-verlichting is aan alle kanten open en zuigt hierdoor aan alle kanten vuil en stof op.
 • Lange gebruiksduur van 70 minuten op de normale stand en 28 minuten op de hoogste stand zodat je ononderbroken de klus afmaakt.
 • De PowerCyclone 10 motor zorgt voor een hogere zuigkracht dan andere steelstofzuigers van Philips.

Nadelen Philips SpeedPro Max series 8000

 • Het stofreservoir moet je door de inhoud van 0,6 liter regelmatig legen.
 • Deze steelstofzuiger maakt met een geluidsniveau van 84 decibel zeer veel lawaai.

3. AEG QX9-1-ALRS

 • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Schoonmaakresultaat: 8.6
Current Progress
Current Progress
9.6
Geluidsniveau: 8.4
Current Progress
Current Progress
9.6
Wendbaarheid: 9.3
Current Progress
Current Progress
9.6
Prijs-kwaliteit: 8.3
Current Progress
Current Progress
9.6

Met de AEG QX9-1-ALRS haal je niet alleen een stofzuiger, maar ook een handstofzuiger in huis. Deze is afneembaar, wat de steelstofzuiger lekker veelzijdig maakt. Ook omdat je flink wat accessoires meegeleverd krijgt. Met de zachte afstofborstel neem je kwetsbare oppervlakken zoals je dressoir af. En met de kierenzuigmond pak je jouw plinten of andere moeilijk bereikbare plekken mee. Zit de bank dankzij je trouwe viervoeter onder de dierenharen? De draaiende borstels en meegeleverde mini turboborstel verwijderen deze gemakkelijk. De fijne schuimstoffilter maakt de stofzuiger meer geschikt voor mensen met een stofallergie. Als je appartement weer stofvrij is, berg je de steelstofzuiger netjes op in de meegeleverde vloerstandaard met wandoplader. In 4 uur is de accu weer volledig opgeladen.

Voordelen AEG QX9-1-ALRS

 • Met de mini-turboborstel verwijder je door de draaiende borstels ook dierenharen gemakkelijk van meubels.
 • Zeer veelzijdig in gebruik dankzij de kruimelzuiger die je los koppelt van de steel.
 • De LED-verlichting op de zuigmond verbetert het zicht op donkere plekken, zoals onder het bed of de bank.

Nadelen AEG QX9-1-ALRS

 • Deze steelstofzuiger maakt met een geluidsniveau van 76 decibel relatief veel lawaai.

4Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879

 • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Schoonmaakresultaat: 9.0
Current Progress
Current Progress
9.6
Geluidsniveau: 8.5
Current Progress
Current Progress
9.6
Wendbaarheid: 9.6
Current Progress
Current Progress
9.6
Prijs-kwaliteit: 8.6
Current Progress
Current Progress
9.6

De Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879 heeft een accuduur van 45 minuten waarmee je naast de woonkamer, ook de bovenverdieping onder handen neemt. Dankzij de flexibele steel en meegeleverde kierenzuigmond bereik je moeilijk bereikbare plekjes gemakkelijk. Naast de kierenzuigmond ontvang je ook een meubelzuigmond en mini turboborstel. Hiermee verwijder je onder andere dierenharen uit tapijt of van de bank. De turboborstel is voorzien van led verlichting, waarmee je op donkere plekken zoals onder je bed geen vuiltje over het hoofd ziet. Als de steelstofzuiger leeg raakt, bevestig je hem in de wandoplader. Na slechts 3 uur opladen is de `ie weer klaar voor de volgende klus.

Voordelen Rowenta X-Force Flex

 • Lange gebruiksduur van 45 minuten zodat je ononderbroken de klus afmaakt.
 • Geschikt voor dierenharen en grof tapijt dankzij de meegeleverde turboborstel.
 • Zeer veelzijdig in gebruik dankzij de kruimelzuiger die je los koppelt van de steel.

Nadelen Rowenta X-Force Flex

 • Deze steelstofzuiger maakt met een geluidsniveau van 82 decibel zeer veel lawaai.
 • De steelstofzuiger beschikt niet over een dweilfunctie, maar het dweilaccessoire is apart verkrijgbaar.

5. Dyson V11 Absolute Extra

 • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Schoonmaakresultaat: 9.5
Current Progress
Current Progress
9.6
Geluidsniveau: 8.1
Current Progress
Current Progress
9.6
Wendbaarheid: 9.5
Current Progress
Current Progress
9.6
Prijs-kwaliteit: 8.0
Current Progress
Current Progress
9.6

Met de Dyson V11 Absolute Extra heb je een krachtige draadloze steelstofzuiger in huis. Met een hoge zuigkracht is deze Dyson geschikt voor een grondige reiniging van je woning. Je gebruikt deze Dyson tot 60 minuten achter elkaar zonder dat je de accu tussendoor oplaadt. De torque vloerzuigmond maakt dat deze Dyson voor elk vloertype geschikt is. Omdat de accu van de V11 verwisselbaar is, gebruik je deze V11 Absolute ook voor de grotere huishoudelijke taken. Via het lcd scherm heb je real time informatie over de status van de machine en accuduur, maar krijg je ook foutmeldingen te zien. Als de opvangbak van 0,76 liter vol zit, gaat de zuigkracht niet verloren.

Voordelen Dyson V11 Absolute Extra

 • Via het lcd scherm ontvang je direct informatie over de zuigstand, resterende accuduur en eventuele foutmeldingen inclusief instructies.
 • Dankzij de lange gebruiksduur van 60 minuten maak je de klus ononderbroken af.
 • De Torque-zuigmond past de zuigkracht automatisch aan het vloertype aan en voor de kwetsbare houten vloer ontvang je een zachte borstel.

Nadelen Dyson V11 Absolute Extra

 • Deze steelstofzuiger maakt met een geluid van 82 decibel relatief veel lawaai.

De Dyson V15 Detect Absolute is een krachtige, slimme steelstofzuiger. De accu heeft een looptijd van maarliefst één uur, waarmee je zowel de boven- als benedenverdieping onder handen neemt. Op het lcd scherm bekijk je niet alleen de resterende accuduur, maar zie je ook precies wat voor vuil je uit je tapijt of van je harde vloer verwijdert. De speciale piëzo sensor meet en telt namelijk alle deeltjes die in de stofbak belanden. Zo weet je precies of je te maken hebt met allergenen, pollen, huisstofmijt of normale stofdeeltjes. Ook past de stofzuiger zijn zuigkracht hierop aan. Bij de stofzuiger ontvang je meerdere accessoires, waaronder een schroefvormige mini turboborstel. Hiermee verwijder je dierenharen in een handomdraai van je meubels. Dankzij de vernieuwde vorm loopt haar en vuil minder snel vast voor een nog betere reiniging.

Nummer 1 Best Geteste Steelstofzuiger
Nummer 2 Best Geteste Steelstofzuiger
Nummer 5 Best Geteste Steelstofzuiger

De Dyson V15 Detect Absolute is een krachtige, slimme steelstofzuiger. De accu heeft een looptijd van maarliefst één uur, waarmee je zowel de boven- als benedenverdieping onder handen neemt. Op het lcd scherm bekijk je niet alleen de resterende accuduur, maar zie je ook precies wat voor vuil je uit je tapijt of van je harde vloer verwijdert. De speciale piëzo sensor meet en telt namelijk alle deeltjes die in de stofbak belanden. Zo weet je precies of je te maken hebt met allergenen, pollen, huisstofmijt of normale stofdeeltjes. Ook past de stofzuiger zijn zuigkracht hierop aan. Bij de stofzuiger ontvang je meerdere accessoires, waaronder een schroefvormige mini turboborstel. Hiermee verwijder je dierenharen in een handomdraai van je meubels. Dankzij de vernieuwde vorm loopt haar en vuil minder snel vast voor een nog betere reiniging.

De Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01 is naast een krachtige ook een eenvoudig te onderhouden steelstofzuiger. De PowerCyclone 10 motor is namelijk één van de meest krachtige motoren van Philips. Op de laagste stand stofzuig je 70 minuten en in de turbostand gaat de accu 28 minuten mee. Dat de stofzuiger eenvoudig te onderhouden is komt door 2 dingen: het motorfilter is wasbaar en het display geeft aan wanneer het tijd is om dit te doen of wanneer je het uitblaasfilter moet vervangen. De zuigmond zuigt aan alle kanten stof op en door de led verlichting zie je precies waar het vuil ligt. Ben je op zoek naar een krachtige steelstofzuiger waar je eenvoudig het hele huis mee stofzuigt, dan is dit een goede keuze voor jou.