Laatste update: mei, 2023

Door:

Claire

Bescherming tegen de zon is van cruciaal belang voor de gezondheid van onze huid, vooral voor het gezicht. Maar het vinden van de beste zonnebrand voor gezicht kan een uitdaging zijn. Er zijn tal van factoren waar je rekening mee moet houden, zoals de SPF-waarde, de textuur van de crème, de ingrediënten, en de gevoeligheid van de huid.

Gelukkig zijn er veel zonnebrandproducten op de markt die speciaal zijn ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van de gezichtshuid. Deze producten bieden de nodige bescherming tegen de schadelijke UV-stralen van de zon, terwijl ze tegelijkertijd zacht zijn voor de gevoelige huid van het gezicht.

In deze review gaan we dieper in op de best geteste zonnebrand voor gezicht en bespreken we de belangrijkste kenmerken en voordelen van het product. We hebben rekening gehouden met verschillende factoren, zoals de SPF-waarde, de textuur van de crème, de ingrediënten, en de kwaliteit van bescherming. Of je nu op zoek bent naar de beste dagelijkse zonnebrand gezicht of voor op vakantie, we hebben voor elke situatie een optie.

Als je een antwoord zoekt naar de vraag: welke zonnebrand is het beste voor je gezicht, lees dan verder en ontdek welke zonnebrand het beste past bij jouw behoeften en budget. Met de juiste zonnebrand kan je gerust de zon in en genieten van een gezonde en stralende huid.


Waar moet je op letten bij een Gezicht Zonnebrand?

SPF-waarde

De SPF-waarde geeft aan hoe goed de zonnebrand beschermt tegen UVB-straling, die verantwoordelijk is voor verbranding van de huid. Kies bij voorkeur een zonnebrand met een SPF van minstens 30 of hoger.

Textuur

De textuur van de zonnebrand kan bepalend zijn voor hoe goed het product op de huid aanvoelt en hoe goed het beschermt. Zo zijn er crèmes, gels en sprays beschikbaar. Kies een textuur die past bij jouw persoonlijke voorkeur en huidtype.

Ingrediënten

Sommige zonnebrandproducten bevatten ingrediënten die kunnen helpen bij het hydrateren of kalmeren van de huid. Denk bijvoorbeeld aan aloë vera, kamille-extract of vitamine E. Kies een product met ingrediënten die passen bij jouw huidtype en eventuele huidproblemen.

Gevoeligheid

De gezichtshuid is vaak gevoeliger dan de rest van het lichaam. Kies daarom bij voorkeur een zonnebrand die speciaal is ontworpen voor het gezicht en geschikt is voor gevoelige huidtypes.

Kwaliteit van bescherming

Niet alle zonnebrandproducten bieden dezelfde kwaliteit van bescherming tegen UV-straling. Kies bij voorkeur een product dat breed spectrum bescherming biedt, wat betekent dat het beschermt tegen zowel UVB- als UVA-straling.

Wat zijn de Veelgestelde Vragen over Gezicht Zonnebrand?

Is het nodig om zonnebrand speciaal voor het gezicht te gebruiken?

Ja, het is aan te raden om zonnebrand speciaal voor het gezicht te gebruiken omdat de huid van het gezicht vaak gevoeliger is dan de rest van het lichaam. Bovendien zijn gezichts zonnebrand producten vaak lichter van textuur en bevatten ze ingrediënten die de huid hydrateren en kalmeren.

Hoe vaak moet ik zonnebrand voor het gezicht aanbrengen?

Het wordt aanbevolen om zonnebrand voor het gezicht om de 2 uur aan te brengen, of vaker als je zwemt of zweet. Vergeet niet om een ruime hoeveelheid aan te brengen en alle blootgestelde delen van je gezicht te bedekken.

Kan ik make-up aanbrengen over zonnebrand voor het gezicht?

Ja, het is mogelijk om make-up aan te brengen over zonnebrand voor het gezicht. Kies bij voorkeur een zonnebrandproduct met een lichtgewicht textuur en wacht een paar minuten na het aanbrengen voordat je make-up aanbrengt.


Hoe hebben wij Getest?

Ons team van experts heeft een unieke testmodule ontwikkeld om jou betrouwbaar advies te geven over de beste zonnebrand voor het gezicht! Door uitvoerig onderzoek te doen naar consumentenreviews, maken wij een selectie van producten op basis van ervaringen van anderen. Daaruit stellen wij onze top 5 samen, gebaseerd op onze eigen ervaringen en input van ons betrokken testpanel. Op deze manier willen wij jou behoeden voor miskopen in een wereld vol informatie en desinformatie, zodat de kans op een teleurstelling minimaal is.

Customers served! 0 Producten onderzocht
Customers served! 0 Uren online onderzoek
Customers served! 0 Reviews bekeken
Customers served! 0 Webshops vergeleken

Misschien ook Interessant voor jou?

 • Op zoek naar de Beste Zonnebrand voor je hele lichaam? Bekijk de Top 5 Beste Zonnebrand

Wat is de Top 5 Beste Zonnebrand Gezicht?

1. Biodermal Zonnebrand voor de Gevoelige huid - SPF 50 - Zonnebrand voor het gezicht

BEoordeLING.

Review: 9.4
Current Progress
Current Progress
9.6

Biodermal Zonnebrand voor de Gevoelige huid - SPF 50 is een effectieve zonnebrand voor het gezicht. Het biedt bescherming tegen de schadelijke effecten van de zon en is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid. De SPF 50 formule beschermt de huid tegen zowel UVA- als UVB-straling en heeft een lichte textuur die snel intrekt. Dit product is verkrijgbaar in een handige 50ml verpakking, perfect om mee te nemen tijdens het reizen.

Voordelen Biodermal Zonnebrand voor de Gevoelige huid

 • Speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid.
 • SPF 50 formule biedt effectieve bescherming tegen UVA- en UVB-straling.
 • Heeft een lichte textuur die snel intrekt.
 • Handige 50ml verpakking, ideaal om mee te nemen op reis.

Nadelen Biodermal Zonnebrand voor de Gevoelige huid

 • Kan een licht witte waas achterlaten op de huid, vooral als er te veel wordt aangebracht.

2. Biodermal Zonnebrand - Matterende Zonnefluïde voor het gezicht SPF 30 

BEoordeLING.

Review: 9.2
Current Progress
Current Progress
9.6

Biodermal Zonnebrand - Matterende Zonnefluïde voor het gezicht SPF 30 is een zonnebrandproduct dat speciaal is ontwikkeld voor het gezicht. Het biedt bescherming tegen UVA- en UVB-straling en heeft een matterend effect op de huid. De zonnefluïde is licht van textuur en trekt snel in, waardoor het geschikt is voor dagelijks gebruik. De formule bevat vitamine E en niacinamide die de huid helpen beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering. Dit product is verkrijgbaar in een handige 50ml verpakking.

Voordelen Biodermal Zonnebrand Matterend

 • Speciaal ontwikkeld voor het gezicht.
 • Bevat vitamine E en niacinamide om de huid te beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering.
 • Lichte textuur die snel intrekt.

Nadelen Biodermal Zonnebrand Matterend 

 • Kan voor sommige mensen te droog aanvoelen op de huid.

3. Nivea Sun Facial Sun Cream - Spf 30- Anti-age & Anti-pigmentation Spots

BEoordeLING.

Review: 9.9
Current Progress
Current Progress
9.6

Nivea Sun Facial Sun Cream - SPF 30 - Anti-Age & Anti-Pigmentation Spots is een zonnebrandproduct voor het gezicht dat bescherming biedt tegen UVA- en UVB-straling. De formule is speciaal ontwikkeld om vroegtijdige huidveroudering en pigmentvlekken te voorkomen. De lichte textuur van de crème trekt snel in en hydrateert de huid intensief. Dit product is verkrijgbaar in een handige 50ml verpakking en is dermatologisch goedgekeurd.

Voordelen Nivea Sun Facial Sun Cream

 • Speciaal ontwikkeld om vroegtijdige huidveroudering en pigmentvlekken te voorkomen.
 • Lichte textuur die snel intrekt.
 • Hydrateert de huid intensief.
 • Dermatologisch goedgekeurd.

Nadelen Nivea Sun Facial Sun Cream

 • Kan voor sommige mensen te vet aanvoelen op de huid.

4. Nivea Sun Gezichtscreme Shine Control F30

BEoordeLING.

Review: 8.8
Current Progress
Current Progress
Gebruiksgemak: 9.0

Nivea Sun Gezichtscreme Shine Control F30 is een zonnebrandproduct voor het gezicht dat speciaal is ontwikkeld om een glimmende huid te voorkomen. De formule biedt bescherming tegen UVA- en UVB-straling en bevat een matterend complex dat overtollige talg absorbeert en de huid matteert. De crème heeft een lichte textuur die snel intrekt en de huid hydrateert. Dit product is verkrijgbaar in een handige 50ml verpakking en is dermatologisch goedgekeurd.

Voordelen Nivea Sun Gezichtscreme Shine Control F30

 • Speciaal ontwikkeld om een glimmende huid te voorkomen.
 • Bevat een matterend complex dat overtollige talg absorbeert en de huid matteert.
 • Lichte textuur die snel intrekt.
 • Hydrateert de huid.
 • Dermatologisch goedgekeurd.

Nadelen Nivea Sun Gezichtscreme Shine Control F30

 • Kan voor sommige mensen te sterk matterend zijn.

5. NIVEA SUN Luminous Gezicht Zonnebrand Anti-Pigment - SPF50

BEoordeLING.

Review: 8.5
Current Progress
Current Progress
9.6

NIVEA SUN Luminous Gezicht Zonnebrand Anti-Pigment is een zonnebrandcrème voor het gezicht die speciaal is ontwikkeld om pigmentvlekken te voorkomen en te verminderen. De formule bevat een hoge beschermingsfactor SPF50 en UVA/UVB filters om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Daarnaast bevat de crème het ingrediënt Lumicinol, dat de oorzaak van pigmentvlekken aanpakt en helpt om bestaande vlekken te verminderen. Het product heeft een lichte textuur en laat de huid stralen. Dit product is verkrijgbaar in een handige 40ml verpakking en is dermatologisch goedgekeurd.

Voordelen NIVEA SUN Luminous Gezicht Zonnebrand

 • Speciaal ontwikkeld om pigmentvlekken te voorkomen en te verminderen.
 • Bevat Lumicinol om bestaande pigmentvlekken te verminderen.
 • Lichte textuur die snel intrekt.
 • Laat de huid stralen.
 • Dermatologisch goedgekeurd.

Nadelen NIVEA SUN Luminous Gezicht Zonnebrand

 • Mogelijk te sterk geurend voor sommige mensen.
 • Kan voor sommige mensen te vettig zijn.

Wat is de Top 10 Meest Verkochte Zonnebrand Gezicht?

We weten allemaal dat tijd kostbaar is. Mocht een product niet meer leverbaar zijn of op voorraad? Klik dan op de één van de onderstaande knoppen en je wordt automatisch doorgestuurd naar jouw favoriete webshop met de populairste zonnebrand voor het gezicht van dit jaar in Nederland. Dit zijn 10 best verkochte zonnebrand voor het gezicht uit haar selectie op dit moment!


Mijn Conclusie over de Beste Zonnebrand Gezicht.

Na uitvoerig onderzoek en testen is de Biodermal Zonnebrand voor de Gevoelige huid - SPF 50- Zonnebrand voor het gezicht als beste uit de test gekomen. De zonnebrand biedt een hoge bescherming tegen schadelijke UV-straling en is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid. Het product bevat geen parfum of kleurstoffen, wat de kans op huidirritatie vermindert. Daarnaast heeft het product een prettige textuur die snel intrekt en niet vet aanvoelt op de huid. Al met al is de Biodermal Zonnebrand voor de Gevoelige huid - SPF 50 - Zonnebrand voor het gezicht een betrouwbare en effectieve keuze voor wie op zoek is naar de best zonnebrand gezicht.


Anderen Bekeken ook...

Beste Magnesium Olie
Beste Littekencrème
Beste Scheermes Vrouwen
Beste Tandpasta
Over onze Auteur.

Claire

Maak kennis met Claire, een creatieve en veelzijdige vrouw met twee kinderen en een mopshondje. Naast haar passies voor dansen, houdt ze van koken en bakken en geniet ze ervan om uitgebreide diners te organiseren. Ze is ook graag bezig met haar uiterlijke verzorging en heeft groene vingers voor tuinieren. Reizen is een andere favoriete hobby van haar.

Nu heeft Claire haar passies gecombineerd met haar carrière als schrijver en tester voor Ditisonswerk. Hier zal ze haar kennis en ervaring delen op het gebied van koken, verzorging, huishouden, huisdieren en reizen. Blijf op de hoogte van haar avonturen en laat je inspireren door haar veelzijdige leven.

Success message!
Warning message!
Error message!