Laatste update: maart, 2023

Door:

Sacha

Wat is de Beste Vlog Camera?

Nummer 1 best geteste vlog camera
Nummer 2 best geteste vlog camera
Nummer 3 best geteste vlog camera
Nummer 4 best geteste vlog camera
Nummer 5 best geteste vlog camera

Vloggen is de afgelopen jaren een van de meest populaire manieren geworden om inhoud online te delen. Of je nu je dagelijkse avonturen vastlegt, tutorials deelt of reiservaringen documenteert, het hebben van een goede vlog camera is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat je video's van hoge kwaliteit zijn. Er zijn talloze opties op de markt en het kan moeilijk zijn om te weten welke camera de beste keuze is.

Om je te helpen bij je zoektocht hebben we de top 5 best geteste vlog camera's samengesteld. Deze camera's zijn allemaal uitgebreid getest door experts en beoordeeld op basis van factoren zoals beeldkwaliteit, functies, gebruikersgemak en prijs-kwaliteitverhouding. Of je nu een beginnende vlogger bent of een professional, deze lijst bevat camera's die geschikt zijn voor elk niveau en budget.


Waar moet je op letten bij een Vlog Camera?

Beeldkwaliteit

Een goede beeldkwaliteit is essentieel voor een vlog camera. Zorg ervoor dat de camera minimaal 1080p kan filmen. Als je nog hogere kwaliteit wilt, kies dan voor een camera die in 4K kan filmen.

Stabilisatie

Een goede beeldkwaliteit is essentieel voor een vlog camera. Zorg ervoor dat de camera minimaal 1080p kan filmen. Als je nog hogere kwaliteit wilt, kies dan voor een camera die in 4K kan filmen.

Batterijduur

Kies een camera met een goede batterijduur, zodat je langere opnames kunt maken zonder dat je de batterij hoeft op te laden.

Gewicht en grootte

Als vlogger wil je waarschijnlijk een camera die gemakkelijk mee te nemen is. Kies daarom voor een camera die lichtgewicht en compact is.

Scherm

Een flip-scherm is handig om te hebben als vlogger omdat je jezelf kunt zien terwijl je filmt. Kies daarom voor een camera met een scherm dat naar je toe kan worden gedraaid.

Geluidskwaliteit

Geluid is belangrijk voor een vlog camera. Kies een camera met een goede interne microfoon en een externe microfoon-ingang, zodat je betere audio-opnamen kunt maken.

Wat zijn de Veelgestelde Vragen over Vlog Camera's?

Wat is de beste resolutie voor een vlog camera?

De beste resolutie voor een vlog camera is minimaal 1080p. Dit zorgt voor een scherp en duidelijk beeld. Sommige vloggers kiezen ervoor om te filmen in 4K voor nog hogere kwaliteit, maar dit is niet absoluut noodzakelijk.

Welke soort camera is het beste voor vloggen?

Een spiegelloze camera is over het algemeen de beste keuze voor vloggen. Deze camera's zijn lichtgewicht, compact en bieden goede beeldkwaliteit. Daarnaast hebben ze vaak flip-schermen die handig zijn voor vloggers om zichzelf te zien terwijl ze filmen.

Is stabilisatie belangrijk voor vloggen?

Ja, stabilisatie is erg belangrijk voor vloggen. Een camera met ingebouwde stabilisatie kan helpen om schokkerige beelden te voorkomen en je video's soepeler te maken. Sommige camera's hebben zelfs speciale stabilisatie-opties voor vloggers, zoals een 'selfie'-stand die de camera op jou gericht houdt.

Moet ik kiezen voor een camera met een externe microfoon-ingang?

Ja, als je serieus bent over het vloggen, is het hebben van een camera met een externe microfoon-ingang belangrijk. Hierdoor kun je een betere kwaliteit geluid krijgen en achtergrondgeluiden verminderen.

Hoe belangrijk is batterijduur bij het kiezen van een vlog camera?

Batterijduur is erg belangrijk bij het kiezen van een vlog camera. Je wilt niet dat je camera halverwege het filmen uitvalt. Kies een camera met een goede batterijduur en overweeg ook om een extra batterij aan te schaffen om ervoor te zorgen dat je nooit zonder stroom komt te zitten.


Hoe hebben wij Getest?

Ons team van experts heeft een unieke testmodule ontwikkeld om ervoor te zorgen dat jij een betrouwbaar advies krijgt over de beste vlog camera! Wij doen uitvoerig onderzoek naar reviews van consumenten en kiezen daaruit een selectie van producten, gebaseerd op de ervaringen van anderen, waar wij daarna zelf de top 5 samenstellen uit onze eigen ervaringen en ons testpanel van betrokken mensen bij een product. Op die manier willen wij miskopen tegengaan in een wereld van informatieovervloed en desinformatie, waardoor de kans op een miskoop uiterst klein wordt.

Customers served! 0 Producten onderzocht
Customers served! 0 Uren online onderzoek
Customers served! 0 Reviews bekeken
Customers served! 0 Webshops vergeleken

Misschien ook Interessant voor jou?


Wat is de Top 5 Vlog Camera's?

1. Canon PowerShot G7X Mark II

BEoordeLING.

Review: 9.6
Current Progress
Current Progress
9.6

De Canon PowerShot G7X Mark II is een compacte digitale camera met een 20,1 megapixel 1-inch CMOS-sensor en een 4,2x optische zoomlens met een brandpuntsafstand van 24-100 mm (equivalent). Het beschikt over een kantelbaar 3-inch LCD-scherm, ingebouwde wifi en NFC-connectiviteit en kan Full HD-video's opnemen met 60 fps. Andere kenmerken zijn onder meer RAW-opnamemogelijkheden, een hoge ISO-gevoeligheid tot 12800 en verschillende handmatige bedieningselementen voor creatieve flexibiliteit. Het is een populaire keuze voor vloggers en fotografen die op zoek zijn naar een handige en krachtige camera voor dagelijks gebruik.

Voordelen Canon PowerShot G7X Mark II 

 • Grote 1-inch sensor levert hoge beeldkwaliteit en prestaties bij weinig licht
 • Compact en draagbaar ontwerp met een kantelbaar LCD-scherm, ideaal voor vloggers en reizigers
 • Snelle autofocus en responsieve bedieningselementen voor snel fotograferen
 • Ingebouwde wifi en NFC-connectiviteit voor eenvoudige bestandsoverdracht en delen

Nadelen Canon PowerShot G7X Mark II 

 • Beperkte zoomlens met een brandpuntsafstand van 24-100 mm kan beperkend zijn in sommige situaties
 • Geen 4K-videomodus, beperkt tot 1080p Full HD-opnamen

2. Sony Cybershot DSC-RX100 III

BEoordeLING.

Review: 9.3
Current Progress
Current Progress
9.6

De Sony Cybershot DSC-RX100 III is een hoogwaardige compactcamera met een 1-inch Exmor R CMOS-sensor en een heldere ZEISS Vario-Sonnar T*-lens met een bereik van 24-70 mm (equivalent in 35 mm). Het heeft een intrekbare OLED Tru-Finder zoeker en een kantelbaar LCD-scherm. De camera kan video's opnemen in Full HD en heeft een ingebouwde wifi- en NFC-connectiviteit voor gemakkelijke overdracht van foto's en video's naar smartphones en andere apparaten. Het is ook uitgerust met een pop-up flitser en een hot shoe voor externe flitsers of accessoires. Over het algemeen is de Sony Cybershot DSC-RX100 III een populaire keuze onder liefhebbers en professionals die op zoek zijn naar een compacte camera met geavanceerde functies.

Voordelen Sony Cybershot DSC-RX100 III

 • Kantelbaar LCD-scherm maakt het gemakkelijker om vanuit verschillende hoeken te fotograferen
 • Pop-up flitser biedt extra flexibiliteit bij het werken met weinig licht 

Nadelen Sony Cybershot DSC-RX100 III

 • Duur in vergelijking met andere compactcamera's in zijn klasse
 • Geen touchscreen-bediening, afhankelijk van fysieke bedieningselementen voor bediening

3. Sony A6400 

BEoordeLING.

Review: 8.9
Current Progress
Current Progress
9.6

De Sony A6400 is een systeemcamera met een 24,2 megapixel APS-C-formaat Exmor CMOS-sensor en een BIONZ X-beeldprocessor. Het heeft een 425-punts autofocussysteem met fasedetectie, een kantelbaar touchscreen LCD-scherm en een elektronische zoeker. Het wordt geleverd met een E PZ 16-50mm f/3.5-5.6 OSS zoomlens met beeldstabilisatie en een snelle, stille autofocus. Andere kenmerken zijn onder meer 4K-video-opnamen met 30 fps, wifi-connectiviteit en een reeks handmatige bedieningselementen. Het is een populaire keuze voor gevorderde gebruikers die op zoek zijn naar een krachtige en veelzijdige camera voor fotografie en videografie.

Voordelen Sony A6400

 • Grote APS-C-formaat sensor levert uitstekende beeldkwaliteit en prestaties bij weinig licht
 • Snel en nauwkeurig 425-punts autofocussysteem met fasedetectie voor scherpe en heldere foto's en video's
 • 4K-video-opname met 30 fps voor hoge kwaliteit video-opnames
 • E PZ 16-50mm f/3.5-5.6 OSS zoomlens is compact en biedt beeldstabilisatie en snelle autofocus

Nadelen Sony A6400

 • Batterijduur kan kort zijn bij intensief gebruik
 • Beperkte zoomlens met een brandpuntsafstand van 16-50 mm kan beperkend zijn in sommige situaties
 • Geen beeldstabilisatie in de camera zelf

4. Panasonic Lumix DMC-G80

BEoordeLING.

Review: 8.5
Current Progress
Current Progress
Gebruiksgemak: 9.0

De Panasonic Lumix DMC-G80 is een spiegelloze systeemcamera die gericht is op zowel fotografie als videografie. Het beschikt over een 16-megapixel Micro Four Thirds Live MOS-sensor en een Venus Engine beeldprocessor voor uitstekende beeldkwaliteit en prestaties bij weinig licht. Het heeft een ingebouwde 5-assige beeldstabilisatie voor scherpe en stabiele opnamen en een 2,36 miljoen dots elektronische zoeker en kantelbaar touchscreen LCD-scherm voor gemakkelijke compositie-opties. De camera heeft een uitgebreid autofocussysteem met contrastdetectie en DFD-technologie voor snelle en nauwkeurige scherpstelling. Het wordt geleverd met een 14-140mm f/3.5-5.6 zoomlens die een breed scala aan brandpuntsafstanden biedt voor verschillende opnamesituaties. Andere kenmerken zijn onder meer 4K-video-opname, wifi-connectiviteit en weerbestendige behuizing voor gebruik in verschillende omstandigheden.

Voordelen Panasonic Lumix DMC-G80

 • Uitstekende beeldkwaliteit en prestaties bij weinig licht dankzij de 16-megapixel Micro Four Thirds Live MOS-sensor en Venus Engine beeldprocessor
 • Ingebouwde 5-assige beeldstabilisatie voor scherpe en stabiele opnamen
 • Kantelbaar touchscreen LCD-scherm en elektronische zoeker voor gemakkelijke compositie-opties
 • Weerbestendige behuizing voor gebruik in verschillende omstandigheden

Nadelen Panasonic Lumix DMC-G80

 • De 14-140mm lens heeft een kleinere maximale diafragmaopening, wat de lichtopname kan beperken in sommige situaties
 • De camera heeft relatief minder lange batterijduur in vergelijking met sommige andere modellen
 • Het ontbreken van een flitsschoen kan sommige gebruikers beperken in de keuze van flitsapparatuur.
 • Het menu kan soms wat lastig zijn om te navigeren

5. Sony Vlog camera ZV-1F

BEoordeLING.

Review: 8.1
Current Progress
Current Progress
9.6

De Sony ZV-1F is een compacte digitale camera die speciaal is ontworpen voor vloggen en videomakers. Het heeft een 1-inch 20,1 megapixel Exmor RS CMOS-sensor en een BIONZ X-beeldprocessor voor hoge beeldkwaliteit en prestaties bij weinig licht. De camera heeft een kantelbaar touchscreen LCD-scherm en een ingebouwde richtmicrofoon met windscherm voor helder geluid. Het heeft ook verschillende handige functies voor vloggen, zoals een Bokeh-switch, Soft Skin Effect en Background Defocus. Andere kenmerken zijn onder meer snelle autofocus, 4K-video-opname, wifi-connectiviteit en beeldstabilisatie. Het is een populaire keuze voor vloggers en content creators die op zoek zijn naar een compacte en krachtige camera voor het maken van video's.

Voordelen Sony Vlog camera ZV-1F

 • Speciaal ontworpen voor vloggen en videomakers
 • Grote 1-inch sensor en BIONZ X-beeldprocessor voor uitstekende beeldkwaliteit en prestaties bij weinig licht
 • Ingebouwde richtmicrofoon met windscherm voor helder geluid
 • Snelle autofocus voor scherpe en heldere opnamen

Nadelen Sony Vlog camera ZV-1F

 • Beperkt zoombereik van de lens kan beperkend zijn in sommige situaties
 • Batterijduur kan kort zijn bij intensief gebruik
 • Geen externe microfoonaansluiting voor nog beter geluid

Wat zijn de Top 10 Meest Verkochte Vlog Camera's?

We weten allemaal dat tijd kostbaar is. Mocht een product niet meer leverbaar zijn of op voorraad? Klik dan op de één van de onderstaande knoppen en je wordt automatisch doorgestuurd naar jouw favoriete webshop met de populairste printers van dit jaar in Nederland. Dit zijn 10 best verkochte vlog camera's uit haar selectie op dit moment!


Mijn Conclusie over de Beste Vlog Camera.

De Canon PowerShot G7X Mark II is de beste vlog camera vanwege zijn veelzijdigheid en hoge kwaliteit. Het heeft een 1-inch CMOS-sensor en een diafragma van f/1.8-2.8, waardoor het zeer geschikt is voor vloggers die in verschillende lichtomstandigheden filmen.

Een ander kenmerk dat de PowerShot G7X Mark II geweldig maakt voor vloggers is het flip-scherm. Dit scherm is 180 graden kantelbaar, waardoor je jezelf kunt zien terwijl je filmt. Daarnaast heeft de camera een ingebouwde microfoon en de mogelijkheid om een externe microfoon aan te sluiten voor betere audiokwaliteit.

Een ander voordeel van de PowerShot G7X Mark II is de compacte en draagbare vormfactor, waardoor het gemakkelijk is om mee te nemen op reis of onderweg.
Bovendien heeft het Wi-Fi-connectiviteit en NFC-technologie, waardoor het eenvoudig is om foto's en video's te delen op sociale media.

Al met al is de Canon PowerShot G7X Mark II een geweldige optie voor vloggers die op zoek zijn naar een hoge kwaliteit camera met veelzijdige functies en een draagbaar ontwerp. Het is begrijpelijk waarom deze camera zo populair is bij vloggers, en het is zeker een van de best geteste vlog camera's op de markt.


Nummer 3 best geteste vlog camera
Nummer 5 best geteste vlog camera

De Sony A6400 is een systeemcamera met een 24,2 megapixel APS-C-formaat Exmor CMOS-sensor en een BIONZ X-beeldprocessor. Het heeft een 425-punts autofocussysteem met fasedetectie, een kantelbaar touchscreen LCD-scherm en een elektronische zoeker. Het wordt geleverd met een E PZ 16-50mm f/3.5-5.6 OSS zoomlens met beeldstabilisatie en een snelle, stille autofocus. Andere kenmerken zijn onder meer 4K-video-opnamen met 30 fps, wifi-connectiviteit en een reeks handmatige bedieningselementen. Het is een populaire keuze voor gevorderde gebruikers die op zoek zijn naar een krachtige en veelzijdige camera voor fotografie en videografie.

De Sony ZV-1F is een compacte digitale camera die speciaal is ontworpen voor vloggen en videomakers. Het heeft een 1-inch 20,1 megapixel Exmor RS CMOS-sensor en een BIONZ X-beeldprocessor voor hoge beeldkwaliteit en prestaties bij weinig licht. De camera heeft een kantelbaar touchscreen LCD-scherm en een ingebouwde richtmicrofoon met windscherm voor helder geluid. Het heeft ook verschillende handige functies voor vloggen, zoals een Bokeh-switch, Soft Skin Effect en Background Defocus. Andere kenmerken zijn onder meer snelle autofocus, 4K-video-opname, wifi-connectiviteit en beeldstabilisatie. Het is een populaire keuze voor vloggers en content creators die op zoek zijn naar een compacte en krachtige camera voor het maken van video's.

Anderen Bekeken ook...

Beste Kindercamera
Beste Polaroid Camera
Beste Analoge Camera
Beste Elektrische Skateboard
Over onze Auteur.

Sacha

Hallo, mijn naam is Sacha en ik schrijf over persoonlijke verzorgingsproducten, het huishouden en het moederschap. Ik test graag nieuwe producten uit en deel mijn bevindingen met anderen. Het is altijd geweldig om mensen te helpen het perfecte product voor hun behoeften te vinden.

Ik heb ook twee schattige kinderen van 2 en 5 jaar oud, dus ik weet veel over het moederschap en het huishouden. Een moeder zijn kan soms behoorlijk hectisch zijn, dus ik trakteer mezelf graag op een dagje spa of een andere vorm van ontspanning.

Success message!
Warning message!
Error message!