• Home
  • Blog
  • Tips om jouw bos bloemen zo lang mogelijk goed te houden
Laatste update: februari, 2023

Door:

Redactie

Bloemen zijn geweldig om als cadeau te geven en onze liefde en waardering te tonen. Of ze nu gegeven worden als boeket of gebruikt worden om het huis op te fleuren, bloemen brengen vreugde bij elke gelegenheid. Hun prachtige schoonheid heeft generaties bloemenliefhebbers geïnspireerd die hun unieke vormen, kleuren en geuren hebben bewonderd. Bloemen zijn er in een ongelooflijke verscheidenheid van vormen en maten, van tere madeliefjes tot majestueuze rozen. Je kunt er de meest uiteenlopende emoties mee uitdrukken, zoals liefde, medeleven en waardering. Er is geen betere manier om iemand zich speciaal te laten voelen of te laten weten dat je om iemand geeft dan met een boeket bloemen. Maar hoe houd je de bloemen zo lang mogelijk in beste conditie zodat je er zolang mogelijk van kan genieten. Hieronder zullen we de beste tips bespreken van Fleurop.

Bloemenvoeding

Bij boeketten worden vaak pakjes meegeleverd met voeding. Deze kun je gebruiken om je bloemen een boost aan voedingsstoffen te geven waardoor ze langer meegaan. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor het beste resultaat!

Bloemen schuin afsnijden

Als je je boeket voor het eerst krijgt, snijd de stelen dan schuin af. Dit bevordert dat ze meer water opnemen en langer goed blijven.

Vaas verschonen

Het is belangrijk om het water in de vaas om de paar dagen te verversen. Niet alleen houdt dit je bloemen gehydrateerd, maar het kan ook helpen bacteriën te voorkomen die hun levensduur kunnen verkorten. Het is in ieder geval aan te raden om je vaas te verschonen en het water te verversen als als het water troebel begint te worden.

Bloemen die slap gaan hangen opnieuw afsnijden

Als de bloemen beginnen te hangen, kan dat een teken zijn dat ze meer water en voedingsstoffen nodig hebben. Snijd de stelen opnieuw schuin af en zet ze in vers water met bloemenvoeding.

Oude bloemen apart houden van nieuwe bloemen

Als je wilt dat je boeket langer meegaat, is het een goed idee om oude bloemen te scheiden van de nieuwe. Oude bloemen geven een stofje/geur af die het verouderingsproces van de nieuwe bloemen versterken, zorg er dan ook voor dat oude en nieuwe bloemen niet bij elkaar in een vaas komen te staan.

Op de juiste plek in huis zetten

Zorg ervoor dat de bloemen niet in de volle zon staan of in de buurt van een verwarming/koeling. Je boeket gaat langer mee als ze in een ruimte staan met koelere temperaturen en indirect zonlicht.

Zorg dat stengels ruimte hebben ten opzichte van elkaar

Als je je bloemen in de vaas zet, zorg er dan voor dat de stelen van elke bloem voldoende ruimte tussen hen hebben. Dit zorgt ervoor dat ze allemaal een gelijke hoeveelheid water en voedingsstoffen krijgen en tevens niet verdrukt raken, waardoor ze langer gezond blijven.

Met deze tips zou je je bloemen zo lang mogelijk moeten kunnen laten meegaan en er dagenlang van kunnen genieten! Bloemen bestellen via Fleurop is een geweldige manier om iemands dag specialer te maken. Met hun verse bloemen, deskundig advies en vriendelijke service kun je er zeker van zijn dat je boeket dagenlang vreugde zal brengen!

Anderen Bekeken ook...

Wat doet een inkoper?
Over onze Auteur.

Redactie

Wij willen graag mensen online helpen bij aankoopbeslissingen of door ze te helpen om tot de juiste dienst te komen en daarmee voor consumenten kostbare tijd te besparen om tot een juiste keuze te komen. Onze missie is dan ook helder: keuze online eenvoudig en overzichtelijk maken!

Success message!
Warning message!
Error message!