Laatste update: mei, 2023

Door:

Rick

Wat is de Beste Vaatwasser?

Nummer 2 Beste Vaatwasser
Nummer 3 Beste Vaatwasser
Nummer 4 Beste Vaatwasser
Nummer 5 Beste Vaatwasser

Vaatwassers zijn een essentieel keukenapparaat dat het leven gemakkelijker en handiger maakt. Ze besparen tijd, energie en water door snel op te ruimen na de maaltijd. Een vaatwasser kan een geweldige aanwinst zijn voor elk huis of bedrijf, omdat hij het karwei van de afwas uit handen neemt.

Je hoeft niet langer urenlang met de hand bij de gootsteen te staan schrobben. Vaatwassers zijn er in alle soorten en maten, zodat je er een kunt vinden die perfect in je keukenindeling past. Ze zijn er ook met verschillende functies, zoals verstelbare rekken, bodemsensoren, opties voor uitgestelde start en roestvrijstalen kuipen voor betere prestaties. Er zijn zelfs modellen met ingebouwde voedselverwijderaars die voedselresten vermalen voordat ze in de afvoerpomp terechtkomen!

Bij het kopen van de beste vaatwasser zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden, zoals grootte, prijsklasse, geluidsniveau, cycluslengte, energie-efficiëntieklasse (EER), waterverbruik per cyclus en ontwerpkenmerken zoals neerklapbare tanden of een verstelbaar reksysteem waarmee je grotere voorwerpen in de machine kunt plaatsen zonder dat dit ten koste gaat van de werkingssnelheid of de prestaties. Het is belangrijk om met al deze factoren rekening te houden bij je aankoopbeslissing, want elk individueel model is uniek.


Waar moet je op letten bij een Vaatwasser?

Inhoud

Het laadvermogen van een vaatwasser wordt gemeten in couverts, wat overeenkomt met het aantal setjes bestek en servies voor 1 persoon dat erin past. Hoewel het belangrijk is dat een vaatwasser veel spullen kan bevatten, is het belangrijk om te onthouden dat meer spullen dicht op elkaar betekent dat er meer water nodig is om alles goed schoon te krijgen. Een voorbeeld: 6 couverts betekent zes setjes bestek en servies!

Energielabel

Ontdek hoe energiezuinig je vaatwasser is met het energielabel! Hoe dichter je bij A zit, hoe minder water en stroom hij verbruikt. Maak een bewuste keuze voor duurzaamheid en bespaar op je energierekening.

Wasprogramma's

Als je snel klaar wilt zijn met de afwas, is een versneld wasprogramma een handige optie. Wil je juist water besparen, zelfs als het langer duurt? Dan is de eco-modus van een vaatwasser altijd een fijne toevoeging. Op de productpagina van een vaatwasser staan altijd de verschillende programma's vermeld die je goed van pas kunnen komen.

Wat zijn de Veelgestelde Vragen over Vaatwassers?

Wat is beter vaatwasser open of dicht?

Om je vaat goed te laten drogen, wacht je het beste 15 tot 30 minuten nadat het vaatwasprogramma is afgelopen voordat je de deur opent. Als je de deur meteen opent, ontsnapt de warmte die nog nodig is om je vaat te laten drogen.

Wat is beter vaatwastabletten of poeder?

Als het gaat om gebruiksgemak is tabletten boven poeder de betere keuze: ze zijn makkelijker in gebruik en je hoeft minder handelingen te verrichten voordat de vaatwasser gaat draaien. Echter, poeder is goedkoper dan tabletten per wasbeurt, wat een groot voordeel is voor de portemonnee.


Hoe hebben wij Getest?

Ons team van experts heeft een unieke testmodule ontwikkeld om ervoor te zorgen dat jij een betrouwbaar advies krijgt en hopelijk daardoor geen kat in de zak koopt! Wij doen uitvoerig onderzoek naar reviews van consumenten en kiezen daaruit een selectie van producten, gebaseerd op de ervaringen van anderen, waar wij daarna zelf de top 5 samenstellen uit onze eigen ervaringen en ons testpanel van betrokken mensen bij een product. Op die manier willen wij miskopen tegengaan in een wereld van informatieovervloed en desinformatie, waardoor de kans op een miskoop uiterst klein wordt.

Customers served! 0 Producten onderzocht
Customers served! 0 Uren online onderzoek
Customers served! 0 Reviews bekeken
Customers served! 0 Webshops vergeleken

Misschien ook Interessant voor jou?

 • Op zoek naar de Beste magnetron voor in de keuken? Bekijk de Top 5 Beste Magnetron

Wat is de Top 5 Beste Vaatwassers?

1. Siemens 

BEoordeLING.

Review: 9.5
Current Progress
Current Progress
9.6

De Siemens SN23EC14CE vaatwasser verwijdert hardnekkig vuil met de intensieve zone en stand. Verkort de programmaduur met varioSpeed Plus voor een snellere reiniging. Flexibel met ruimte? De flex korven en varioLade maken het mogelijk. Voor nog meer gemak, verbind de vaatwasser via de HomeConnect app.

Voordelen Siemens SN23EC14CE

 • Dankzij de intensieve zone worden ook aangekoekte pannen en ovenschalen schoon
 • Voor een extra droog resultaat gaat de vaatwasserdeur na afloop vanzelf open
 • De vaatwasser kan worden schoongemaakt met het reinigingsprogramma

Nadelen Siemens SN23EC14CE

 • Het geluidsniveau van 44 dB is niet lawaaierig, maar het kan stiller

2. Bosch 

BEoordeLING.

Review: 9.2
Current Progress
Current Progress
9.6

De Bosch SMV4HAX40N inbouw vaatwasser heeft 6 programma's inclusief een Intensief programma voor hardnekkig vuil en een stil programma voor minder geluid. Je kunt extra functies zoals ExtraDroog gebruiken om moeilijk droogbare vaat beter te drogen en SpeedPerfect om de programmatijd te verkorten. Je kunt de vaatwasser ook verbinden met de handige HomeConnect app voor nog meer gemak. En dankzij de InfoLight vloerprojectie kun je zelfs zien of het programma nog bezig is.

Voordelen Bosch SMV4HAX40N

 • Dankzij de intensieve stand worden ook aangekoekte pannen en ovenschalen schoon
 • Het automatische programma bepaalt de ideale temperatuur en tijdsduur
 • Met startuitstel kun je kiezen om een wasprogramma later te laten starten

Nadelen Bosch SMV4HAX40N

 • De bestekkorf zorgt voor minder ruimte in de onderlade

3. Inventum 

BEoordeLING.

Review: 8.8
Current Progress
Current Progress
9.6

Ontdek de Inventum vrijstaande vaatwasser VVW6008AB: een krachtige en energiezuinige machine die tot 12 couverts aan kan! Het handige digitale display maakt bediening eenvoudig, en met slechts 12 liter water per wasbeurt bespaar je tijd, energie en geld. Kies uit drie verschillende programma's, waaronder een eco- en intensief programma, en opteer voor halve belading wanneer je weinig vaat hebt. En met de uitgestelde start kan je het programma starten wanneer het jou uitkomt, tot wel 9 uur later. Maar dat is nog niet alles - met de roestvrijstalen kuip en Aquastop ben je beschermd tegen wateroverlast. Ontdek de Inventum vrijstaande vaatwasser VVW6008AB vandaag nog!

Voordelen Inventum VVW6008AB

 • Halve belading optie voor korter programma
 • Weergave programmaverloop
 • Bovenkorf is in hoogte verstelbaar

Nadelen Inventum VVW6008AB

 • Heeft geen besteklade

4. Tomado 

BEoordeLING.

Review: 8.5
Current Progress
Current Progress
Gebruiksgemak: 9.0

De Tomado TDW6001W vaatwasser is energiezuinig met het label E en biedt 6 wasprogramma's. De bovenkorf is verstelbaar voor meer ruimte in de onderkorf voor 12 couverts en een bestekmandje. Het speciale programma voor halve belading past het waterverbruik automatisch aan. Dit beschermt het milieu en verlaagt de kosten. De vrijstaande vaatwasser kan overal worden geplaatst en met de uitgestelde start kan het programma worden gestart wanneer het jou uitkomt. Profiteer van voordelige energietarieven door 's avonds te wassen en ontwaak 's ochtends met een schone vaat.

Voordelen Tomado TDW6001W

 • Bovenkorf is verstelbaar
 • Startuitstel tot maximaal 8 uur
 • Optie voor halve belading

Nadelen Tomado TDW6001W

 • Deur opent niet automatisch na wasprogramma

5. Beko 

BEoordeLING.

Review: 8.4
Current Progress
Current Progress
9.6

De Beko BDFN26430A is een vrijstaande vaatwasser met energielabel D en een capaciteit van 14 couverts. Met 6 verschillende programma's, waaronder het innovatieve SteamGloss®-programma voor glanzende glazen, wordt afwassen een fluitje van een cent. Bovendien zijn de inklapbare steunen en schuivende bestekbak eenvoudig te gebruiken en hoef je nooit meer grote pannen met de hand af te wassen.

Voordelen Beko BDFN26430A

 • Laadvermogen van 14 couverts
 • 6 verschillende programma's
 • SteamGloss® zorgt ervoor dat je glazen glanzen er als nieuw uitzien

Nadelen Beko BDFN26430A

 • Met Energielabel D, is dit niet de meest zuinige vaatwasser

Wat is de Top 10 Meest Verkochte Vaatwassers?

We weten allemaal dat tijd kostbaar is. Mocht een product niet meer leverbaar zijn of op voorraad? Klik dan op de één van de onderstaande knoppen en je wordt automatisch doorgestuurd naar jouw favoriete webshop met de populairste vaatwassers van dit jaar in Nederland. Dit zijn 10 best verkochte vaatwassers uit haar selectie op dit moment!


Mijn Conclusie over de Beste Vaatwasser.

De beste vaatwasser voor jouw behoeften is de vaatwasser die aan al je eisen voldoet en binnen je budget past. Met een verscheidenheid aan opties op de markt kan het moeilijk zijn om te bepalen welke optie voor jou het beste zal werken. Na rijp beraad en onderzoek bevelen we de Siemens SN23EC14CE Vaatwasser aan als onze beste keuze vanwege zijn betrouwbare prestaties, energiezuinige ontwerp en intuïtieve bediening.

Of je nu op zoek bent naar een basismachine of naar iets geavanceerds met extra functies, er zijn tegenwoordig genoeg opties op de markt, afhankelijk van wat voor soort thuiskok je bent. Maar uiteindelijk moet je bij het rondkijken niet vergeten: kies verstandig, want hoe mooi ze er op papier ook uitzien - er gaat niets boven een betrouwbaar apparaat in huis dat dag in dag uit feilloos werkt!


Nummer 1 Beste Vaatwasser
Nummer 2 Beste Vaatwasser
Nummer 5 Beste Vaatwasser

De Siemens SN23EC14CE vaatwasser verwijdert hardnekkig vuil met de intensieve zone en stand. Verkort de programmaduur met varioSpeed Plus voor een snellere reiniging. Flexibel met ruimte? De flex korven en varioLade maken het mogelijk. Voor nog meer gemak, verbind de vaatwasser via de HomeConnect app.

De Bosch SMV4HAX40N inbouw vaatwasser heeft 6 programma's inclusief een Intensief programma voor hardnekkig vuil en een stil programma voor minder geluid. Je kunt extra functies zoals ExtraDroog gebruiken om moeilijk droogbare vaat beter te drogen en SpeedPerfect om de programmatijd te verkorten. Je kunt de vaatwasser ook verbinden met de handige HomeConnect app voor nog meer gemak. En dankzij de InfoLight vloerprojectie kun je zelfs zien of het programma nog bezig is.

De Beko BDFN26430A is een vrijstaande vaatwasser met energielabel D en een capaciteit van 14 couverts. Met 6 verschillende programma's, waaronder het innovatieve SteamGloss®-programma voor glanzende glazen, wordt afwassen een fluitje van een cent. Bovendien zijn de inklapbare steunen en schuivende bestekbak eenvoudig te gebruiken en hoef je nooit meer grote pannen met de hand af te wassen.

Anderen Bekeken ook...

Beste Rijstkoker
Beste Vriezer
Beste Inbouw Oven
Beste Elektrische Fornuis
Over onze Auteur.

Rick

Rick is een sportliefhebber die graag naar een feestje gaat. Hij houdt ook van wat ontspanning in de vorm van gamen en technologie. Rick is altijd in voor het uitproberen van nieuwe dingen, en hij houdt ervan om de nieuwste gadgets en games te bespreken met zijn vrienden. Als het om sport gaat, volgt Rick alle grote competities en praat hij graag over komende wedstrijden en spelers.

Success message!
Warning message!
Error message!