Laatste update: maart, 2023

Door:

René

Wat is de Beste Rookmelder?

Nummer 2 Best Geteste Rookmelder
Nummer 3 Best Geteste Rookmelder
Nummer 4 Best Geteste Rookmelder
Nummer 4 Best Geteste Rookmelder
Nummer 5 Best Geteste Rookmelder

Brand is een stille moordenaar, en met naar schatting 10.000 branden per jaar moet het niet lichtvaardig worden opgevat. Rookinhalatie kan vooral 's nachts gevaarlijk zijn, wanneer je het meest kwetsbaar bent voor de subtiele effecten ervan - zorg er dus voor dat je rookmelder up-to-date is, op de juiste plek zit en regelmatig getest wordt!

Rookmelders zijn een van de belangrijkste beveiligingen in het leven. Ze bieden onschatbare bescherming tegen de gevaren van rook en vuur, waardoor ze essentieel zijn voor elk huishouden. Het is belangrijk om de beste rookmelder in huis te hebben voor de brandweer. Ook is het zelfs zo dat ze vanaf juli 2023 verplicht worden in alle huizen.

Om ervoor te zorgen dat je het beste haalt uit je investering in een rookmelder, hebben we een uitgebreid onderzoek samengesteld om je inzicht te geven in het vinden van het perfecte model voor zowel je budget als je behoeften! Wij zijn ervan overtuigd de beste rookmelder te hebben gevonden. Ook hebben wij een top 5 rookmelders samengesteld. 


Waar moet je op letten bij een Rookmelder?

Optische rookmelder

Koop een optische rookmelder. Een ionisatie rookmelder bevat een radioactieve bron die continu alfadeeltjes uitstraalt. Volgens de huidige wetgeving mogen er geen ionisatierookmelders meer geplaatst worden in woningen.

CE-label en EN14604-certificaat

Verzeker je veiligheid met een gecertificeerde rookmelder - zoek naar het Europese norm EN14604 label en het CE-keurmerk. Bescherm jezelf tegen alle mogelijke gevaren door te investeren in dit essentiële hulpmiddel.

Batterij met een lange levensduur

Rookmelders met niet-vervangbare batterijen kunnen in eerste instantie duur zijn, maar gaan 5 of 10 jaar mee, waardoor je op de lange termijn tijd en geld bespaart.

Wat zijn de Veelgestelde Vragen over Rookmelders?

Moet ik in het plafond boren om een melder te installeren?

Wil je geen tijd nemen om te boren? Gebruik dan een magnetisch gemonteerde detector voor moeiteloze installatie! Bij deze innovatieve opstelling plak je een magnetische plaat op je apparaat en een andere op het plafond. Voila - boren of muurbevestiging is niet nodig - je bevestigt hem gewoon met magneten zodat hij op zijn plaats blijft tot je klaar bent om de boel weer te verplaatsen!

Waar plaats je rookmelders?

Het installeren van rookmelders is een belangrijke stap om je huis en gezin veilig te houden. Zorg ervoor dat ze minimaal op elke verdieping in vluchtroutes zoals gangen of bordessen worden geplaatst, en voor extra veiligheid ook in slaapkamers. Plaats ze altijd aan het plafond, omdat dit de opstijgende rook het beste detecteert - maar zorg ervoor dat ze niet te dicht bij muren of hoeken/hoeken van meer dan 50 cm verwijderd zijn van keukenapparatuur zoals fornuizen of vaatwassers, vanwege de warmteontwikkeling hier. Merk op dat het niet raadzaam is om er een in een badkamer te plaatsen vanwege het vochtgehalte daar - blijf in plaats daarvan in de gang, direct buiten!

Hebben rookmelders onderhoud nodig?

Om je rookmelders volledig operationeel te houden, is het belangrijk ze maandelijks te stofzuigen en de batterij regelmatig te testen. Voor apparaten met een jaarlijks oplaadbare batterij moet je die één keer per jaar vervangen op een gemakkelijk te onthouden dag als de winter voor optimale prestaties. Maar als je er een hebt die tot 10 jaar meegaat, is dit niet nodig!


Hoe hebben wij de beste rookmelder Getest?

Ons team van deskundigen heeft een geavanceerd testproces ontwikkeld om er zeker van te zijn dat jouw huis brandveilig blijft door ons onderzoek naar de beste rookmelder. We hebben beoordelingen van zowel klanten als testers onder de loep genomen en vervolgens een doorgelichte top 5 lijst samengesteld met alleen betrouwbaar advies! Gok niet als het om veiligheid gaat - vertrouw op onze selectie en houd je huis veilig! Vertrouw op ons onderzoek naar de beste rookmelder. 

Customers served! 0 Producten onderzocht
Customers served! 0 Uren online onderzoek
Customers served! 0 Reviews bekeken
Customers served! 0 Webshops vergeleken

Misschien ook Interessant voor jou?

 • Wil je alles weten over het aanschaffen van de juiste cv ketel? Bekijk de Top 5 Beste cv ketels.

Wat is de Top 5 Beste Rookmelders?

1. ELRO FF1840 Brandpreventieset

BEoordeLING.

Review: 9.0
Current Progress
Current Progress
9.6

ELRO's FF1840 brandpreventieset is de perfecte manier om je huis te beschermen tegen brand en koolmonoxide. Hij wordt geleverd met rookmelders die een indrukwekkende batterijlevensduur van 5 jaar hebben, plus een krachtig 85dB alarm in geval van nood. En als je je zorgen maakt over installatiemogelijkheden, hebben we je gedekt - deze worden standaard geleverd met een magnetische montageset, dus boren of schroeven is niet nodig! Last but not least is er ook een FC2702 koolmonoxide detector inbegrepen - zodat je dubbel beschermd bent tegen twee gevaarlijke bedreigingen in één handig pakket.

Voordelen ELRO FF1840 Brandpreventieset

 • Magneet Montage
 • 2x Rookmelder

Nadelen ELRO FF1840 Brandpreventieset

 • Batterij gaat niet lang mee

2. X-Sense SC01 Combimelder

BEoordeLING.

Review: 9.0
Current Progress
Current Progress
9.6

X-Sense SC01 Combinatiemelder - Bescherm je gezin met het beste in brand- en koolmonoxide detectie. Uitgerust met een batterij voor 10 jaar, een Figaro® sensor om zelfs uiterst lage koolmonoxide concentraties te meten, lichtsignalen om je snel te waarschuwen en een LCD-display dat actuele waarden geeft van concentratieniveaus en temperatuur - dit alles-in-één-alarm is ideaal om je huis te beschermen tegen rook- of gasgevaren.

Voordelen X-Sense SC01 Combimelder

 • De batterij van deze combimelder gaat 10 jaar mee.
 • De Figaro® sensor in deze melder meet enorm lage concentraties koolmonoxide en waarschuwt daarmee vroegtijdig bij gevaar.

 • LCD display

Nadelen X-Sense SC01 Combimelder

 • Géén magnetische montageset

3. KlikAanKlikUit - Draadloze Rookmelder - ZSDR-850

BEoordeLING.

Review: 8.8
Current Progress
Current Progress
9.6

Rust je huis uit met het nieuwste op het gebied van slimme rook detectietechnologie - de KlikAanKlikUit draadloze detector. Dit intelligente, foto-elektrische ontwerp detecteert zelfs de geringste tekenen van rook en gebruikt minimale energie om vals alarm te verminderen en de batterij te sparen, zodat je altijd met een gerust hart kunt weten dat je gezin veilig is!

Voordelen KlikAanKlikUit ZSDR-850

 • Eenvoudig te installeren
 • Push meldingen via jouw smartphone

Nadelen KlikAanKlikUit ZSDR-850

 • App werkt via wifi dus het is belangrijk om een goede verbinding te hebben

4. FireAngel ST-622 Rookmelder

BEoordeLING.

Review: 8.5
Current Progress
Current Progress
Gebruiksgemak: 9.0

Houd je huis veilig en beveiligd met de FireAngel ST-622-BNLT rookmelder. Dit geavanceerde apparaat is uitgerust met THERMOPTEK® technologie om snel brandgevaar op te sporen, plus een krachtige batterij met een levensduur van 10 jaar voor betrouwbare bescherming op lange termijn. Met de unieke Sleep Easy functie kun je ook het geluid van valse alarmen uitschakelen zonder afbreuk te doen aan de veiligheid door het tot 8 uur achter elkaar uit te schakelen. Plaats er een in elke slaapkamer of gemeenschappelijke ruimte op elke verdieping - en geniet van de gemoedsrust van de wetenschap dat je gezin dag in dag uit beschermd is tegen mogelijk gevaar!

Voordelen FireAngel ST-622 Rookmelder

 • Sleep Easy functie: hiermee kan je de rookmelder 8 uur uitzetten.
 • Aanbevolen door Brandweer

Nadelen FireAngel ST-622 Rookmelder

 • Batterij gaat niet lang mee

5. Jalo Helsinki - KUPU 10 - Rookmelder

BEoordeLING.

Review: 8.1
Current Progress
Current Progress
9.6

Blijf veilig en stijlvol met de Jalo Helsinki Kupu 10 donkergrijze rookmelder! Dit moderne apparaat heeft een ingebouwde lithiumbatterij die tot 10 jaar stroom garandeert, en je kunt hem overal ophangen zonder te boren dankzij de meegeleverde 3M-tape. Het discrete ontwerp ziet er niet alleen geweldig uit, maar is ook functioneel - geen fel licht maakt je 's nachts wakker; in plaats daarvan is er elke 6 minuten een kleine indicator die een waarschuwing uitzendt als dat nodig is. Blijf zorgeloos en voeg trendy stijl toe aan je huis of kantoor met deze slanke oplossing voor brandveiligheid!

Voordelen Jalo Helsinki - KUPU 10 - Rookmelder

 • Verschillende kleuren beschikbaar
 • Mooi design
 • Lithium accu met 10 jaar levensduur 

Nadelen Jalo Helsinki - KUPU 10 - Rookmelder

 • Prijs is behoorlijk hoog
 • Niet koppelbaar

Wat is de Top 10 Meest Verkochte Rookmelders?

We weten allemaal dat tijd kostbaar is. Klik op de onderstaande knop en u wordt automatisch doorgestuurd naar de populairste rookmelders van dit jaar bij een van grootste online retailers. Dit zijn 10 best verkochte rookmelders uit hun selectie!


Mijn Conclusie over de Beste Rookmelder.

De rookmelder die als beste uit de test is gekomen, is de ELRO FF1840. Deze vinkte de meeste positieve factoren af van mijn lijstje. Dit is voor mij de beste rookmelder waar ik meer dan tevreden over ben. Ik ga dan gerust naar bed, wetende dat als er er brand in huis is, ik wakker word. De rest van onze top 5 zijn ook uitstekende rookmelders, maar ik ben tevreden met deze koop. Als je een van deze rookmelders koopt weet je zeker dat je een goede rookmelder hebt en veilig kan gaan slapen!


Nummer 4 Best Geteste Rookmelder

Rust je huis uit met het nieuwste op het gebied van slimme rook detectietechnologie - de KlikAanKlikUit draadloze detector. Dit intelligente, foto-elektrische ontwerp detecteert zelfs de geringste tekenen van rook en gebruikt minimale energie om vals alarm te verminderen en de batterij te sparen, zodat je altijd met een gerust hart kunt weten dat je gezin veilig is!

Anderen Bekeken ook...

Beste Verzwaringsdeken
Beste Mobiele Airco
Beste Koolmonoxidemelder
Beste Douchetimer
Over onze Auteur.

René

René is onze audio- en computer expert. Hij houdt van alles met een scherm, maar hij geniet vooral van smarthome-technologie en apps. Hij is altijd gefascineerd geweest door de manier waarop technologie ons leven gemakkelijker kan maken, en hij experimenteert graag met nieuwe gadgets en software. René heeft ook een passie voor auto's en hij werkt al sinds zijn tienerjaren aan een mooie oldtimer die bij zijn opa in de schuur stond. Als hij tijd over heeft, is hij meestal aan het sleutelen. Hij schrijft dan ook graag over deze onderwerpen en ervaringen op onze site.

Success message!
Warning message!
Error message!