Laatste update: maart, 2023

Door:

Koen

Wat is de Beste Messenslijper?

Nummer 1 Best Geteste Messenslijper
Nummer 2 Best Geteste Messenslijper
Nummer 3 Best Geteste Messenslijper
Nummer 5 Best Geteste Messenslijper

Op zoek naar de beste messenslijper? Messen slijpen kan een heel gedoe zijn, maar met doortrekbare slijpers is het een gemakkelijk en snel proces! Deze handige apparaten zijn ontworpen om je keuken- en tafelmessen moeiteloos te slijpen - je hoeft ze alleen maar langs de keramische schijf te halen. In een mum van tijd heb je messen die weer als nieuw snijden!

Heb je moeite om de perfecte messenslijper te vinden? Zoek niet verder! Ons onderzoek heeft de top 5 beste messenslijpers blootgelegd, dus het vinden van je ideale exemplaar is nu gemakkelijker dan ooit.

Lees hieronder ons onderzoek over welke messenslijper de beste is. Wij hebben aan de hand van verschillende criteria onderzocht welke messenslijper jij moet kopen. Dit scheelt jou tijd. Zo kan jij zo snel mogelijk koken met een vlijmscherp mes. 


Waar moet je op letten bij een Messenslijper?

Aanzetstal of slijpmachine

Als je je keukenmessen wilt slijpen, zijn er een paar mogelijkheden.

Het traditionele aanzetstaal is een effectief hulpmiddel voor deze klus - maar het vereist vaardigheid en ervaring om de beste resultaten te krijgen!

Het gebruik van een slijpmachine levert een sneller en professioneler resultaat op, maar kan geen kleine beschadigingen zoals gebogen tanden op het lemmet herstellen.

Een ander alternatief zijn wetstenen, die niet veel fysieke inspanning vereisen, maar wel enige kennis van het juiste gebruik. Dus als je overweegt je messen te onderhouden of nieuw te kopen, kijk dan eerst naar al deze opties voordat je beslist wat voor jou het beste werkt!

Elektrisch of mechanische messenslijper

Bij het zoeken naar de beste messenset is de grootte een cruciale factor. Een groentesnijmes zal over het algemeen kleiner zijn dan een mes voor het snijden van brood; evenzo passen steakmessen meestal in de palm van je hand.

Voor alle soorten messen heb je een passende slijper nodig: grotere maten voor langere sneden en compactere modellen voor fruitschillers of eetmessen. Omdat veiligheid voorop moet staan bij het slijpen van metalen randen, is het essentieel dat slijpers tractie bieden op het aanrecht zodat ze niet wegglijden tijdens het gebruik - de ideale stabiliteit kan ongelukken voorkomen!

Gekartelde of gladde messen

Op zoek naar een perfect scherp mes? Let bij het kopen van slijpers op het soort mes dat je koopt - gekarteld, westers of Japans hebben allemaal verschillende hoeken waarvoor specifieke gereedschappen nodig zijn. Een eenfasige machine kan de klus klaren als je bestekset alleen Japanse of westerse soorten heeft, maar als er een gekarteld mes in je keukenarsenaal schuilt, moet het vergezeld gaan van een extra sterk tweefasig gereedschap!

Wat zijn de Veelgestelde Vragen over Messenslijpers?

Hoe gebruik je een messenslijper?

Om je messen scherp te houden kun je een eenvoudig proces in twee stappen toepassen. Begin met het blad van elk mes door de eerste gleuf van een slijper te laten glijden en ga verder met de tweede voor de laatste verfijning. Met elke gang die je maakt blijft je gereedschap zeker vlijmscherp!

Kun je kartelmessen zelf slijpen?

Met wat hard werken en een vertrouwde slijpstaaf kun je zelf gekartelde mest slepen. Bereid je alleen voor op een intensieve arbeidssessie!

Welke messen kun je slijpen?

In principe kun je elk mes slijpen ongeacht of dit een steakmes, Japans mes of een kartelmes is.


Hoe hebben wij Getest?

Ons team van experts heeft een unieke testmodule ontwikkeld om ervoor te zorgen dat jij een betrouwbaar advies krijgt over de beste messenslijper! Wij doen uitvoerig onderzoek naar reviews van consumenten en kiezen daaruit een selectie van producten, gebaseerd op de ervaringen van anderen, waar wij daarna zelf de top 5 samenstellen uit onze eigen ervaringen en ons testpanel van betrokken mensen bij een product. Op die manier willen wij miskopen tegengaan in een wereld van informatieovervloed en desinformatie, waardoor de kans op een miskoop uiterst klein wordt.

Customers served! 0 Producten onderzocht
Customers served! 0 Uren online onderzoek
Customers served! 0 Reviews bekeken
Customers served! 0 Webshops vergeleken

Misschien ook Interessant voor jou?


Wat is de Top 5 Beste Messenslijper?

1. Premium Elektrische Messenslijper B&H

BEoordeLING.

Review: 9.3
Current Progress
Current Progress
9.6

Gefrustreerd in de keuken? Door botte messen kunnen zelfs de spannendste recepten een karwei lijken. Maar daar hoef je je nu geen zorgen meer over te maken! B&H heeft een exclusieve messenslijper, met twee 3-traps slijpers en gemakkelijke hoekgeleiders, zodat je dofste messen weer vlijmscherp worden - zonder moeite!

Voordelen Premium Elektrische Messenslijper B&H

 • Automatisch de juiste slijphoek
 • Drie slijp fasen - Deze slijper bevat drie diamanten slijpfasen.
 • Je vingers kunnen niet in de messenslijper komen 

Nadelen Premium Elektrische Messenslijper B&H

 • Messenslijper kan niet in de vaatwasser
 • Prijs aan de hoge kant

2. VDN Complete Wetsteen Set

BEoordeLING.

Review: 9.3
Current Progress
Current Progress
9.6

Deze set messenslijpers met drie stenen is de perfecte oplossing voor elke fanatieke kok. Met zes verschillende grofheden, van 240 grit tot 8000 grit, heb je alles wat nodig is voor een scherpe rand op je keukenmessen! De stenen zijn uiterst stevig en speciaal gemaakt om maximale efficiëntie te garanderen als het tijd is om te slijpen. Vooral de 1000/3000 steen is aanbevolen als ideale losse aankoop vanwege zijn veelzijdigheid - persoonlijk gebruikt door veel koks zelf. Bovendien wordt bij elke aankoop een bamboehouder geleverd, compleet met rubberen klemmen en antislipbescherming, zodat je ze na gebruik veilig op één plek kunt opbergen!

Voordelen VDN Complete Wetsteen Set

 • De slijpstenen zijn een product van hoge kwaliteit
 • De universele wetsteen is niet alleen geschikt voor keukenmessen maar voor alle soorten messen.
 • Deze unieke set bevat meer dan alleen slijpstenen. Zo kun je ook een grote afvlaksteen vinden in de koffer

Nadelen VDN Complete Wetsteen Set

 • Gebruiksinstructie mag concreter
 • Behoorlijk prijzig

3. Noswo Elektrische Messenslijper

BEoordeLING.

Review: 9.1
Current Progress
Current Progress
9.6

Breng je messen weer op hun best met de Noswo elektrische messenslijper! Met een krachtige 60 watt motor slijpt dit krachtige gereedschap de messen tot 15000 rpm voor uitzonderlijke resultaten. Een saffieren slijpsteen zorgt voor een optimaal snijvermogen zonder al te veel gedoe - bereik gemakkelijk vlijmscherpe nauwkeurigheid in een handomdraai en houd je gereedschap onberispelijk.

Voordelen Noswo Elektrische Messenslijper

 • Snel toerental: 15.000 RPM (ofwel 15.000 toeren per minuut), snel geslepen
 • Handig snoeropbergsysteem
 • Het is effectief op je gereedschap en messen

Nadelen Noswo Elektrische Messenslijper

 • Gleuven soms te diep voor kleinste messen 
 • Messenslijper maakt veel geluid 
 • Zuignapjes niet zo sterk 

4. Chef's Choice USA Hybrid 270

BEoordeLING.

Review: 8.5
Current Progress
Current Progress
Gebruiksgemak: 9.0

Slijp je messen sneller en gemakkelijker dan ooit tevoren met de Hybrid CC270 messenslijpmachine van Chef'sChoice USA. Dit handige witte plastic model bevat een 40 watt motor, die alle kwaliteitsmessen - glad of gekarteld - in drie fasen kan slijpen: elektrisch slijpen; honen; handmatig polijsten voor een drievoudige schuine snede in een hoek van 20˚. Met zijn revolutionaire Criss-Cross™ technologie met 100% diamanten schuurmiddelen langs precisiegeleiders om elk mes een extreem scherpe rand te geven die zeker zal 'bijten', is dit een keukeninvestering waar je geen spijt van zult krijgen!

Voordelen Chef's Choice USA Hybrid 270 

 • Messenslijper is vrij stil vergeleken met andere modellen.
 • Deze messenslijper is niet alleen voor messen maar ook voor scharen etc.

Nadelen Chef's Choice USA Hybrid 270

 • Geen handgreep 
 • Messenslijper kan niet in de vaatwasser 

5. Dykemann messenslijper

BEoordeLING.

Review: 8.1
Current Progress
Current Progress
9.6

Zoek je een snelle, eenvoudige oplossing om scherpe messen te krijgen zonder de bank te breken? Dykemann™ dekt je! Onze professionele messenslijper herstelt doffe of gebroken messen in slechts enkele seconden en is een van de meest betaalbare opties op de markt. Eén keer investeren in dit gereedschap van topkwaliteit betekent dat je nooit meer je vertrouwde keukengerei hoeft te vervangen.

Voordelen Dykemann messenslijper

 • De messenslijper is vaatwasser veilig
 • De goedkoopste messenslijper uit onze top 5

Nadelen Dykemann messenslijper

 • Geen elektrische messenslijper
 • Niet geschikt voor de allerhoogste kwaliteit messen.

Wat is de Top 10 Meest Verkochte Messenslijpers?

We weten allemaal dat tijd kostbaar is. Klik op de onderstaande knop en je wordt automatisch doorgestuurd naar de populairste ijsmachines van dit jaar bij een van grootste online retailers. Dit zijn de 10 meest verkochte messenslijpers uit hun selectie!


Mijn Conclusie over de Beste Messenslijper.

De ijsblokjes machine die als beste uit de test is gekomen, is de Premium Elektrische Messenslijper van B&H. Deze vinkte de meeste positieve factoren af van mijn lijstje. De rest van onze top 5 zijn ook goede messenslijpers. Als je een van deze messenslijpers koopt weet je zeker dat je een goede hebt!


Anderen Bekeken ook...

Beste Slowjuicer
Beste IJsblokjesmachine
Beste Bestekset
Beste Magnetron
Over onze Auteur.

Koen

Koen is een sportieve jongen die graag sport en graag gaat kamperen en wandelen in de buitenlucht. Daarnaast is hij nog wel eens in de sportschool te vinden, maar het liefst gebruikt hij de natuur als fitnessruimte. Hij houdt ook van gezond eten en kookt graag voedzame maaltijden voor zichzelf en zijn vrienden. Koen is een bezige bij, hij is altijd onderweg en houdt ervan om naar nieuwe plekken te reizen. Koen kun je ook zeker de expert in deze gebieden noemen!

Success message!
Warning message!
Error message!