Laatste update: januari, 2023

Door:

Koen

Als het mooi weer wordt, wil je graag in een verzorgde en nette tuin zitten. Het ideale apparaat om je tuin mee op te schonen is de hogedrukreiniger. Er zijn veel verschillende hogedrukreinigers, waardoor het best een opgave kan zijn om de beste hogedrukreiniger te vinden zonder je heel goed in het onderwerp te verdiepen. 

Je bent op zoek naar de beste hogedrukreiniger en wil die waarschijnlijk het liefst zo snel mogelijk vinden. Gelukkig voor jou zijn wij expert op het gebied van hogedrukreinigers. Wij deden uitgebreid onderzoek naar hogedrukreinigers en in dit artikel zetten wij op een rijtje welke eigenschappen belangrijk zijn voor een hogedrukreiniger en welke hogedrukreiniger het beste is voor jou. Dit deden wij bijvoorbeeld ook al met de beste elektrische grasmaaier.

Op deze pagina lees je waar je op moet letten als je de beste hogedrukreiniger wil aanschaffen. We geven je de belangrijkste voor- en nadelen en maken zo inzichtelijk mogelijk welke hogedrukreiniger het beste is voor bijvoorbeeld je auto. Ook geven wij advies voor goedkope hogedrukreinigers. Wil je weten welke hogedrukreiniger momenteel het beste is? Lees dan vooral dit artikel.

De Beste Hogedrukreiniger

Controle kenmerkt de Nilfisk Core 140 In Hand PowerControl PAD: de werkdruk pas je namelijk direct aan op het spuitpistool. Met deze 140 bar hogedrukreiniger voer je lichte uiteenlopende reinigingswerkzaamheden uit. Denk hierbij aan het schoonspuiten van je tuinmeubelen, het schrobben van je terras of het reinigen van je afvoer. Met de meegeleverde vuilfrees en de optie om reinigingsmiddel toe te voegen (niet meegeleverd) maakt ook zware verontreiniging geen schijn van kans. Deze hogedrukreiniger is van alle gemakken voorzien om het jou zo prettig mogelijk te maken. Zo berg je de 8 meter hogedrukslang zonder knikken op aan de haspel en verplaats je het apparaat gemakkelijk van de ene naar de andere plek dankzij de wieltjes.


Hoe hebben wij getest?

Het vinden van de beste hogedrukreiniger voor je auto of terras is niet eenvoudig. Hoe hebben wij dat getest? Wij hebben al in verschillende categorieën diverse producten getest. Daardoor weten wij waar we op moeten letten bij het vergelijken van producten. Op die manier hebben wij ook de beste hogedrukreiniger geselecteerd. 

Wij kunnen je verzekeren dat we de top 5 hogedrukreinigers zorgvuldig hebben samengesteld. We doen niet alleen online onderzoek naar de beste producten, maar testen deze producten ook zelf. Door dubbel onderzoek te doen, zijn wij zeker dat we echt alleen de beste hogedrukreinigers aan je voorschotelen.

In onze top 5 zijn niet alle criteria meegenomen die wij hanteren bij het testen van de producten. Wij maakten een selectie van de meest belangrijke criteria voor de beste hogedrukreiniger. We doen dit om de keuze voor jou niet moeilijker te maken dan deze al is. Het delen van alle testresultaten zal alleen maar verwarrend werken. Uiteindelijk willen we je zo snel mogelijk aan de beste hogedrukreiniger helpen. 

Customers served! 0 Producten getest
Customers served! 0 Uren online onderzoek
Customers served! 0 Reviews bekeken
Customers served! 0 Webshops vergeleken

De 5 Beste Hogedrukreinigers

Nummer 2 Best Geteste Hogedrukreiniger
Nummer 3 Best Geteste Hogedrukreiniger
Nummer 4 Best Geteste Hogedrukreiniger
Nummer 5 Best Geteste Hogedrukreiniger

Top 10 Beste Hogedrukreiniger.

Wanneer je je meubels of tegels onder handen wilt nemen, moet dat wel goed gebeuren. Daarom kan het goed zijn dat je in de top 5 beste hogedrukreinigers net niet die ene hogedrukreiniger vindt die jij zoekt. Daarom stelden wij ook de top 10 van meest verkochte hogedrukreinigers voor jou samen. Via onderstaande buttons kom je automatisch terecht bij de tien best verkochte hogedrukreinigers.


Misschien ook Interessant voor jou?


Waar moet je op letten bij de Aankoop van een Hogedrukreiniger?

Bij de keuze voor de beste hogedrukreiniger zijn er een aantal dingen die belangrijk zijn. Welke eigenschappen het belangrijkste zijn verschilt natuurlijk per persoon. Zoek je een goedkope hogedrukreiniger of juist de beste hogedrukreiniger voor de auto

De belangrijkste aspecten om op te letten bij een hogedrukreiniger hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet. Bedenk zelf dus ook wat jij belangrijke criteria vindt om de beste hogedrukreiniger op te selecteren. 

Aandrijving

De beste hogedrukreiniger kan drie verschillende aandrijvingen hebben. Elke aandrijving heeft weer zijn eigen voor- en nadelen. Een elektrische aandrijving heeft zo goed als geen onderhoud nodig. Aan de andere kant heeft de hogedrukreiniger bij deze aandrijving wel altijd een stopcontact nodig. De benzine hogedrukreiniger heeft juist geen stopcontact nodig, maar deze hogedrukreiniger moet wel goed en vaak onderhouden worden. Als laatste is er de hogedrukreiniger met accu. Deze heeft geen stopcontact nodig, maar je bent wel afhankelijk van de accuduur. 

Hoeveelheid bar

Het is niet per se zo dat het hoogste aantal bar het beste is om schoon te maken. Het aantal bar geeft aan hoe hard de hogedrukreiniger spuit. Met 120 bar of minder kun je lichte vervuiling prima verwijderen. Maar wil je jouw tuin goed onder handen nemen dan adviseren wij wel een hogedrukreiniger te nemen met een bar van 140/145. Heel veel meer bar raden wij ook niet aan. Als je hogedrukreiniger te hard spuit is de kans op schade van je meubels bijvoorbeeld ook groter.

Regelbare waterdruk

Onder het kopje ‘hoeveelheid bar’ gaven we al aan wat de ideale hoeveelheid bar is voor een hogedrukreiniger. Wanneer je een hogedrukreiniger hebt met regelbare waterdruk dan kun je deze aanpassen voor hetgeen je gaat schoonspuiten. Zo kun je de waterdruk van de hogedrukreiniger lager zetten als je je auto gaat schoonspuiten. 

Accessoires hogedrukreinigers

Een hogedrukreiniger zonder accessoires is niet compleet. Per accessoires geven we kort aan wat deze doet en wat het toevoegt aan de beste hogedrukreiniger van 2022.

Spuitlans
Ideaal te gebruiken voor makkelijke klusjes als het schoonmaken van je fiets en meubels. Je kunt hiermee vaak de waterdruk instellen door de kop om te draaien.

Vuilfrees
Deze gebruik je om het hardnekkige vuil op je je terras en metselwerk te verwijderen. Door de spuitoppervlakte te verkleinen, kan er met meer kracht gespoten worden. Gebruik de vuilfrees niet voor je auto.

Borstel
Een borstel gebruik je voor de objecten die snel beschadigd raken, zoals garagedeuren, auto’s en rolluiken. Je gebruikt de borstel om plekken te reinigen waar je zelf lastig bij kan komen.

Terrasreiniger
Zoals de naam zegt, gebruik je deze om vloeren en terrassen schoon te maken. Met dit hulpstuk maak je snel oppervlakten van een ruime omvang schoon. De terrasreiniger is ook spatvrij. Dit betekent dat je specifiek het gedeelte onder de kop schoonmaakt. 

Veelgestelde Vragen.

Kun je de hogedrukreinigers overal voor gebruiken?

In principe kun je de hogedrukreinigers overal voor gebruiken. Wel valt te zeggen dat bepaalde specificaties van de hogedrukreiniger beter zijn voor de ene klus dan voor de andere. Ook de accessoires maken de ene hogedrukreiniger beter voor het schoonmaken van bijvoorbeeld de auto dan de andere. Let dus altijd op de accessoires en specificaties van de hogedrukreiniger.

Wat is wateropbrengst en wat heb ik eraan?

Wanneer je iets over de wateropbrengst leest dan gaat dit vaak over de hoeveelheid water die de hogedrukreiniger in een uur gebruikt. De waterdruk in combinatie met de wateropbrengst maakt uiteindelijk de som hoe goed een oppervlakte gereinigd wordt. 

Doe ik schoonmaakmiddel in mijn hogedrukreiniger?

Een aantal hogedrukreinigers hebben een systeem om reinigingsmiddel toe te voegen. Je kunt allesreiniger in het systeem doen om je terras nog beter schoon te maken. Een ander product dat je bijvoorbeeld kunt gebruiken is tuintegel-reiniger. 

Kun je water uit een regenton gebruiken voor een hogedrukreiniger?

Wanneer je hogedrukreiniger een zuigslang met filter heeft dan kun je water uit de regenton gebruiken om je tuin mee schoon te spuiten. De zuigslang maak je vast aan de wateraansluiting. Zorg er wel voor dat de hogedrukreiniger nooit hoger staat dan de regenton. Dan zuigt deze namelijk geen water meer op.


Wat is de Beste Hogedrukreiniger?

Je bent nu een stuk wijzer op het gebied van hogedrukreinigers. We zouden je bijna een expert kunnen noemen. Nog steeds ben je op zoek naar de beste hogedrukreiniger. Uiteindelijk wil je weten welke hogedrukreiniger het beste bij jou past. 

Hieronder zie je de top 5 beste hogedrukreinigers die wij voor je selecteerden. Per hogedrukreiniger benoemen we ook de voor- en nadelen. We willen namelijk wel zo eerlijk en transparant mogelijk zijn. Naast bovenstaande gegevens gaven wij de hogedrukreinigers ook een cijfer. Dit cijfer baseren wij op de onderzoeken en tests die wij hebben uitgevoerd.

1. Nilfisk Core 140 In Hand PowerControl PAD

 • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Kracht: 9.1
Current Progress
Current Progress
9.6
Gebruiksgemak: 9.1
Current Progress
Current Progress
9.6
Veelzijdigheid: 9.0
Current Progress
Current Progress
9.6
Geluidsniveau: 8.6
Current Progress
Current Progress
9.6
Reinigingsresultaat: 9.2
Current Progress
Current Progress
9.6

Controle kenmerkt de Nilfisk Core 140 In Hand PowerControl PAD: de werkdruk pas je namelijk direct aan op het spuitpistool. Met deze 140 bar hogedrukreiniger voer je lichte uiteenlopende reinigingswerkzaamheden uit. Denk hierbij aan het schoonspuiten van je tuinmeubelen, het schrobben van je terras of het reinigen van je afvoer. Met de meegeleverde vuilfrees en de optie om reinigingsmiddel toe te voegen (niet meegeleverd) maakt ook zware verontreiniging geen schijn van kans. Deze hogedrukreiniger is van alle gemakken voorzien om het jou zo prettig mogelijk te maken. Zo berg je de 8 meter hogedrukslang zonder knikken op aan de haspel en verplaats je het apparaat gemakkelijk van de ene naar de andere plek dankzij de wieltjes.

Voordelen Nilfisk Core 140 In Hand PowerControl PAD

 • Je klaart diverse reinigingsklussen met de meegeleverde terrasreiniger, vuilfrees, wasborstel, rioolslang, waterfilter en spuitlans.
 • Door de 8 meter lange hogedrukslang bereik je ook de uiteindes van de tuin.
 • De regelbare waterdruk zorgt ervoor dat je de waterdruk goed op de reinigingsklus afstelt.

Nadelen Nilfisk Core 140 In Hand PowerControl PAD

 • Je krijgt geen tuinslang meegeleverd.

2. Karcher K5 Power Control Car & Home

 • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Kracht: 9.1
Current Progress
Current Progress
9.6
Gebruiksgemak: 8.9
Current Progress
Current Progress
9.6
Veelzijdigheid: 8.7
Current Progress
Current Progress
9.6
Geluidsniveau: 8.4
Current Progress
Current Progress
9.6
Reinigingsresultaat: 9.4
Current Progress
Current Progress
9.6

De Karcher K5 Power is de opvolger van de Karcher K5 Full. Zowel van binnen als van buiten is dit model in een nieuw jasje gestoken. Zo krijg je een 2 meter langere hogedrukslang en biedt de bijbehorende app ondersteuning. Denk hierbij aan tips en hulp bij het selecteren van de juiste druk. Deze 145 bar hogedrukreiniger is geschikt voor regelmatige gebruikers die op zoek zijn naar een hogedrukreiniger met een krachtige waterstraal. Je krijgt een vuilfrees en reinigingsmiddelen meegeleverd voor de grove verontreiniging. Ga je je terras of een ander groot oppervlak aanpakken, dan doe je dat spatvrij met de terrasreiniger. Je auto reinig je ook nog eens krasvrij door de roterende wasborstel.

Voordelen Karcher K5 Power

 • Je klaart diverse reinigingsklussen met de meegeleverde terrasreiniger, vuilfrees, wasborstel, waterfilter en spuitlans.
 • Via de bediening op de spuitlans stel je de waterdruk eenvoudig af op de reinigingsklus.
 • Het automatische start/stop-systeem voorkomt onnodige belasting van de motor.

Nadelen Karcher K5 Power

 • Je krijgt geen riool- of tuinslang meegeleverd.

3. Kränzle K 1050 P

 • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Kracht: 9.7
Current Progress
Current Progress
9.6
Gebruiksgemak: 9.4
Current Progress
Current Progress
9.6
Veelzijdigheid: 9.0
Current Progress
Current Progress
9.6
Geluidsniveau: 9.1
Current Progress
Current Progress
9.6
Reinigingsresultaat: 9.7
Current Progress
Current Progress
9.6

Als je op zoek bent naar een hogedrukreiniger van hoge kwaliteit, dan is de Kränzle K 1050 P een slimme keuze. Deze draagbare 130 bar hogedrukreiniger heeft een stevige messing pomp met RVS kleppen. Hoogwaardig materiaal, wat een zeer lange levensduur garandeert. De K 1050 P heeft een vermogen van maar liefst 2.200 watt en een maximale wateropbrengst van 450 liter per uur. De K 1050 P is heel geschikt om je schutting, tuinmeubelen of gereedschap schoon te spuiten. De roestvrijstalen spuitlans, de slang en de kabel zijn allemaal netjes bij de behuizing op te bergen.

Voordelen Kränzle K 1050 P

 • Je klaart diverse reinigingsklussen met de meegeleverde waterfilter en spuitlans.
 • Het automatische start/stop systeem voorkomt onnodige belasting van de motor.
 • De hogedrukreiniger is draagbaar, waardoor je hem gemakkelijk meeneemt naar een andere locatie.

Nadelen Kränzle K 1050 P

 • Je krijgt geen terrasreiniger, wasborstel en riool- of tuinslang meegeleverd.

4Eurom Force 1400

 • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Kracht: 8.8
Current Progress
Current Progress
Gebruiksgemak: 9.0
Gebruiksgemak: 9.3
Current Progress
Current Progress
9.6
Veelzijdigheid: 8.5
Current Progress
Current Progress
9.6
Geluidsniveau: 8.7
Current Progress
Current Progress
9.6
Reinigingsresultaat: 8.9
Current Progress
Current Progress
9.6

Na een middag flink werken in de tuin of een fietstocht door de modder wil je je tuingereedschap en fiets weer schoonmaken. Dat wordt een stuk eenvoudiger met de Eurom Force 1400. Deze 100 bar hogedrukreiniger heeft een wateropbrengst van 330 liter per uur en is hiermee geschikt voor de simpele reinigingsklussen. De slang van 5 meter zorgt ervoor dat je wat reikwijdte hebt en de wielen maken het verplaatsen een stuk eenvoudiger. Je krijgt een vuilfrees meegeleverd voor de echt grove verontreiniging, zodat je met een geconcentreerde straal werkt. Aan de achterkant van de Force 1400 heb je plek om je vuilfrees of andere toebehoren op te bergen.

Voordelen Eurom Force 1400

 • Je klaart diverse reinigingsklussen met de meegeleverde vuilfrees en waterfilter.
 • De hogedrukreiniger heeft een opbergruimte voor accessoires.
 • Het automatische start/stop systeem voorkomt onnodige belasting van de motor.

Nadelen Eurom Force 1400

 • De hogedrukreiniger is niet voorzien van een regelbare waterdruk, waardoor je de waterdruk niet op de specifieke klus afstelt.

5. Bosch UniversalAquatak 130

 • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Kracht: 8.4
Current Progress
Current Progress
9.6
Gebruiksgemak: 8.8
Current Progress
Current Progress
9.6
Veelzijdigheid: 8.0
Current Progress
Current Progress
9.6
Geluidsniveau: 7.5
Current Progress
Current Progress
9.6
Reinigingsresultaat: 8.6
Current Progress
Current Progress
9.6

Dankzij de extra schoonmaakset van de Bosch UniversalAquatak 130 reinig je jouw auto veilig en snel. Je werkt met een waterdruk van 130 bar en een hogedrukslang van 6 meter lengte. De 3-in-1 spuitlans geeft verbeterde reinigingsprestaties, zoals het werken met een geconcentreerde straal bij grove verontreiniging. De grote wielen en uitschuifbare handgreep zorgen ervoor dat je hem eenvoudig van en naar je werkplaats verrijdt. De kleinere accessoires berg je op in de daarvoor bedoelde opbergruimte. Hierdoor is jouw UniversalAquatak 130 altijd klaar voor gebruik.

Voordelen Bosch UniversalAquatak 130

 • Je klaart diverse reinigingsklussen met de meegeleverde terrasreiniger, wasborstel, waterfilter en spuitlans.
 • Het automatische start/stop systeem voorkomt onnodige belasting van de motor.
 • Dankzij de wielen verplaats je de hogedrukreiniger gemakkelijk.

Nadelen Bosch UniversalAquatak 130

 • De hogedrukreiniger is niet voorzien van een regelbare waterdruk, waardoor je de waterdruk niet op de specifieke klus afstelt.

Controle kenmerkt de Nilfisk Core 140 In Hand PowerControl PAD: de werkdruk pas je namelijk direct aan op het spuitpistool. Met deze 140 bar hogedrukreiniger voer je lichte uiteenlopende reinigingswerkzaamheden uit. Denk hierbij aan het schoonspuiten van je tuinmeubelen, het schrobben van je terras of het reinigen van je afvoer. Met de meegeleverde vuilfrees en de optie om reinigingsmiddel toe te voegen (niet meegeleverd) maakt ook zware verontreiniging geen schijn van kans. Deze hogedrukreiniger is van alle gemakken voorzien om het jou zo prettig mogelijk te maken. Zo berg je de 8 meter hogedrukslang zonder knikken op aan de haspel en verplaats je het apparaat gemakkelijk van de ene naar de andere plek dankzij de wieltjes.

Nummer 1 Best Geteste Hogedrukreiniger
Nummer 5 Best Geteste Hogedrukreiniger

Controle kenmerkt de Nilfisk Core 140 In Hand PowerControl PAD: de werkdruk pas je namelijk direct aan op het spuitpistool. Met deze 140 bar hogedrukreiniger voer je lichte uiteenlopende reinigingswerkzaamheden uit. Denk hierbij aan het schoonspuiten van je tuinmeubelen, het schrobben van je terras of het reinigen van je afvoer. Met de meegeleverde vuilfrees en de optie om reinigingsmiddel toe te voegen (niet meegeleverd) maakt ook zware verontreiniging geen schijn van kans. Deze hogedrukreiniger is van alle gemakken voorzien om het jou zo prettig mogelijk te maken. Zo berg je de 8 meter hogedrukslang zonder knikken op aan de haspel en verplaats je het apparaat gemakkelijk van de ene naar de andere plek dankzij de wieltjes.

Dankzij de extra schoonmaakset van de Bosch UniversalAquatak 130 reinig je jouw auto veilig en snel. Je werkt met een waterdruk van 130 bar en een hogedrukslang van 6 meter lengte. De 3-in-1 spuitlans geeft verbeterde reinigingsprestaties, zoals het werken met een geconcentreerde straal bij grove verontreiniging. De grote wielen en uitschuifbare handgreep zorgen ervoor dat je hem eenvoudig van en naar je werkplaats verrijdt. De kleinere accessoires berg je op in de daarvoor bedoelde opbergruimte. Hierdoor is jouw UniversalAquatak 130 altijd klaar voor gebruik.

Anderen Bekeken ook...

Beste Loungebank Tuin
Beste Hangmat met Standaard
Beste Kattenverjager
Beste Tuinset
Over onze Auteur.