Laatste update: maart, 2023

Door:

Redactie

Als het op haarstyling aankomt, zijn er veel verschillende hulpmiddelen die je kunt gebruiken. Een van de meest populaire hulpmiddelen is de föhnborstel. Föhnborstels zijn er in verschillende vormen en maten, en ze kunnen worden gebruikt om een verscheidenheid aan stijlen te creëren. 

In deze review, beoordelen we de 5 beste föhnborstels op de markt vandaag. We zullen praten over de kenmerken en voordelen van elke borstel en daarmee kijken we welke föhnborstel, ook wel krulborstel genoemd, de beste uit de test komt. Op deze manier kun jij een weloverwogen keuze maken om de beste föhnborstel aan te schaffen.

Benieuwd wat de beste föhnborstel is? We hebben je gedekt met onze uitgebreide review over de beste föhnborstel en krulborstel. Als het op krulborstels aankomt, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. 

Het eerste is de grootte van de borstel. Krulborstels zijn er in verschillende maten, en elke maat heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld, een kleinere borstel geeft je meer controle over je krullen, terwijl een grotere föhnborstel grotere, lossere golven creëert. Benieuwd wat andere belangrijke specificaties zijn voor föhnborstels? Lees hieronder meer en kom erachter wat de beste föhnborstel is.

De Beste Föhnborstel

De BaByliss AS136E Air Style 1000 gebruik je voor het maken van krullen, volume of steil haar. Bij deze krulborstel krijg je namelijk 4 opzetstukken; een borstel om te steilen, een ronde borstel voor extra volume, een conisch opzetstuk om te krullen en een blaasmond om jouw haar te drogen. Handig, want zo ga je elke dag met een ander kapsel de deur uit. Om jouw haar in model te brengen, kies je uit 2 temperatuurstanden en 2 blaasstanden. Tijdens het drogen heb je extra veel bewegingsvrijheid. Deze krulborstel beschikt namelijk over een meedraaiend snoer van 2,5 meter lang.


Hoe hebben wij getest?

Om de beste föhnborstel te vinden, keken we naar een hele reeks factoren. We begonnen met het lezen van online recensies om een idee te krijgen van wat mensen zeiden over de verschillende föhnborstels die op de markt waren. Daarna beperkten we onze zoektocht tot vijf borstels die de meest positieve recensies hadden.

Vervolgens hebben wij de vijf föhnborstels laten testen door een panel van 20 vrouwen om te bepalen welk product het beste uit de test kwam. Zij keken naar factoren als de hoeveelheid warmte die ze produceerden, hoe gemakkelijk ze te gebruiken waren, en of ze de krullen creëerden die het verwachte resultaat leverden. Uiteindelijk zijn we tot de top 5 beste föhnborstels die volgens ons panel de beste op de markt zijn.

Customers served! 0 Producten getest
Customers served! 0 Uren online onderzoek
Customers served! 0 Reviews bekeken
Customers served! 0 Webshops vergeleken

De 5 Beste Föhnborstels

Nummer 1 Best Geteste Föhnborstel
Nummer 3 Best Geteste Föhnborstel
Nummer 5 Best Geteste Föhnborstel

Top 10 Beste Föhnborstels.

Wanneer je op zoek bent naar de beste föhnborstel dan zijn er een hoop specificaties waar je rekening mee moet houden. Er zijn namelijk een hoop verschillende föhnborstels beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan een roterende föhnborstel, een föhnborstel voor grove krullen of een föhnborstel die snel je haar droogt. 

Mocht je na deze föhnborstel review nog steeds niet weten welke föhnborstel de beste voor jou is, kijk dan hieronder dan naar de top 10 föhnborstels.


Misschien ook Interessant voor jou?


Waar moet je op letten bij de Aankoop van een Föhnborstel?

Bij de keuze van een föhnborstel of krulborstel zijn grootte en vorm twee van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden. Kleinere borstels geven meer controle over je krullen, terwijl grotere borstels grotere, lossere golven creëren. Ronde borstels zijn geweldig om strakke, gedefinieerde krullen te maken, terwijl grotere borstels beter zijn voor losse, beachy golven. 

Denk ook aan je gewenste temperatuur en de diameter, en of je de voorkeur geeft aan een roterende borstel. Met al deze factoren in het achterhoofd, vind je vast en zeker de perfecte krulborstel voor jouw behoeften.

Lees hieronder de belangrijkste aspecten waar je op moet letten bij de aankoop van de beste föhnborstel:

Roterende föhnborstels

Een roterende borstel is een geweldige keuze voor iedereen die strakke, gedefinieerde krullen wil maken. Deze föhnborstels hebben een loop die draait terwijl je hem gebruikt, wat helpt om gelijkmatig gekruld haar te creëren. Roterende föhnborstels kunnen op alle haartypes gebruikt worden, maar ze werken het best op lang of dik haar. Als je kort of fijn haar hebt, kun je misschien beter een ander soort krulborstel proberen

De verschillende haarstijlen

Met een föhnborstel kun je allerlei kapsels maken. Je kunt bijvoorbeeld een kleine föhnborstel gebruiken om strakke, gedefinieerde krullen te maken, of een grote föhnborstel om losse, beachy golven te creëren. De soort borstelhaar op de krulborstel heeft ook invloed op de haarstijl die je kunt creëren. Natuurlijke borstelharen zijn vaak beter voor het creëren van zachte krullen, terwijl synthetische borstelharen beter zijn om gedefinieerde, strakke krullen te maken. Wat je haartype ook is, er is een krulborstel te vinden die je kan helpen het perfecte kapsel te creëren.

Bescherming van het haar

Keramische en ionische föhnborstels zijn twee van de meest populaire soorten op de markt. Keramische föhnborstels zenden infrarode warmte uit, die helpt vocht in te sluiten en voorkomt beschadiging. Ionische föhnborstels zenden negatieve ionen uit, die helpen pluis te verminderen en glans te geven. Beide soorten borstels werken goed op alle haartypes, maar ionische föhnborstels zijn een betere keuze voor mensen met pluizig of beschadigd haar.

De diameter van de föhnborstel

De diameter van een föhnborstel is belangrijk om te overwegen, want hij beïnvloedt de grootte van de krul die je kunt maken. Een kleine borstel zal strakkere krullen maken, terwijl een grote borstel lossere golven creëert. Ee diameter van 20 tot 25 millimeter is geschikt voor alle haarlengtes. Heb je kort haar? Kies dan eerder voor een diameter van 25 tot 40 millimeter. Een föhnborstel met een diameter van 40 millimeter en groter is geschikter voor lang haar. 

De borstelharen van de föhnborstel

Het laatste waar je op moet letten is de soort borstelharen van de borstel. Föhnborstels hebben of natuurlijk of synthetisch haar. Natuurlijk varkenshaar wordt gemaakt van materialen als zwijnenhaar, terwijl synthetisch varkenshaar meestal van nylon of andere synthetische materialen gemaakt wordt. 

Elke soort föhnborstel heeft daarmee zijn eigen voor- en nadelen. Natuurlijke borstelharen zijn meestal zachter en vriendelijker voor het haar, terwijl synthetische borstelharen vaak minder duur zijn en gemakkelijker te vinden.

Veelgestelde Vragen.

Wat is een föhnborstel?

Een föhnborstel is een haarborstel die aan het ene uiteinde borstelharen heeft en aan het andere uiteinde een föhn. Föhnborstels worden gebruikt om het haar te stylen door het te drogen en volume en body te geven. De föhn op de borstel verwarmt de lucht en blaast die door de borstelharen, wat helpt om het haar te drogen. De borstelharen helpen om het haar in model te brengen en het volume te geven. Föhnborstels zijn er in verschillende maten, vormen, en borstelharen om bij verschillende haarsoorten en -stijlen te passen.

Hoe werkt een föhnborstel?

Een krulborstel gebruiken is eenvoudig als je het eenmaal onder de knie hebt. Begin met je haar te föhnen om eventuele knopen of klitten te verwijderen. Neem dan een sectie van je haar en borstel het van de wortels tot de uiteinden door. Wikkel vervolgens een klein deel van het haar rond de loop van de krulborstel en houd het een paar seconden op zijn plaats. Laat het haar los en herhaal tot al het haar gekruld is. Eindig door je haar te besproeien met een licht houdende haarlak om de krullen op hun plaats te houden.

Is een föhnborstel slecht voor je haar?

Een föhnborstel is niet per se slecht voor je haar. Het is echter belangrijk de borstel op de juiste manier te gebruiken om je haar niet te beschadigen. Als je een föhnborstel koopt, zorg er dan voor dat je de borstel in een hoek van 45 graden van je hoofd houdt en hem voortdurend beweegt, zodat je niet een bepaalde plek oververhit op je hoofd. 

Gebruik bovendien een hittebeschermende spray op je haar voor je de föhnborstel gebruikt om je haar tegen hittebeschadiging te helpen beschermen. Gebruik ten slotte zeker de laagste hittestand op de föhnborstel om je haar niet te beschadigen.


Wat is de Beste Föhnborstel?

De beste manier om de beste krulborstel voor je te vinden is na te denken over je haartype en je gewenste stijl. Als je eenmaal weet wat je zoekt, is het gemakkelijker je keuzemogelijkheden te beperken en de perfecte föhnborstel voor jouw behoeften te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de gewenste temperatuur en diameter en of je liever een roterende borstel zoekt. 

Hieronder vind je onze top 5 beste föhnborstels. Om het overzichtelijk voor je te maken zetten we alle omschrijvingen, voordelen en nadelen van deze 5 krulborstels voor je op een rijtje. Op basis van onze eigen tests en reviews van anderen hopen we dat je na het zien van deze top 5 föhnborstels en krulborstels de juiste keuze kan maken.

1. BaByliss AS136E Air Style 1000

 • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Haarresultaat: 8.2
Current Progress
Current Progress
9.6
Gebruiksgemak: 9.6
Current Progress
Current Progress
9.6
Vormgeving: 9.6
Current Progress
Current Progress
9.6
Veiligheid: 9.3
Current Progress
Current Progress
9.6

De BaByliss AS136E Air Style 1000 gebruik je voor het maken van krullen, volume of steil haar. Bij deze krulborstel krijg je namelijk 4 opzetstukken; een borstel om te steilen, een ronde borstel voor extra volume, een conisch opzetstuk om te krullen en een blaasmond om jouw haar te drogen. Handig, want zo ga je elke dag met een ander kapsel de deur uit. Om jouw haar in model te brengen, kies je uit 2 temperatuurstanden en 2 blaasstanden. Tijdens het drogen heb je extra veel bewegingsvrijheid. Deze krulborstel beschikt namelijk over een meedraaiend snoer van 2,5 meter lang.

Voordelen BaByliss AS136E Air Style 1000

 • Met 4 opzetstukken creëer je elke dag een ander kapsel.
 • Het meedraaiend snoer zit niet in de weg tijdens het stijlen.
 • Met de platte borstel stijl je jouw haar tijdens het drogen.

Nadelen BaByliss AS136E Air Style 1000

 • Met een diameter van 50 millimeter is het niet mogelijk om slag te creëren in haar dat tot boven de schouders valt.
 • Voor het snel drogen van je haar heb je een traditionele föhn nodig.

2. Remington CB8338 Keratin Protect

 • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Haarresultaat: 9.0
Current Progress
Current Progress
9.6
Gebruiksgemak: 8.7
Current Progress
Current Progress
9.6
Vormgeving: 9.0
Current Progress
Current Progress
9.6
Veiligheid: 8.9
Current Progress
Current Progress
9.6

De Remington CB8338 Keratin Protect Heated Barrel Brush is een combinatie van een krultang en een ronde borstel, waarmee je volume of slag in jouw haar creëert. Om jouw haar te verzorgen tijdens het modelleren, beschikt deze warmteborstel over een keramische coating die verrijkt is met keratine en amandelolie. Met een diameter van 38 millimeter is deze borstel vooral geschikt voor lang haar, maar je brengt ook jouw boblijn mooi in model. Je kiest uit 5 verschillende temperatuurstanden, oplopend van 140 tot 180 ºC. Op het display zie je welke temperatuurstand je hebt geselecteerd. Ben je in alle haast vergeten de stekker uit het stopcontact te halen? Geen paniek, de warmteborstel schakelt zichzelf automatisch uit na 60 minuten.

Voordelen Remington CB8338 Keratin Protect

 • Het meedraaiend snoer zit niet in de weg tijdens het stijlen.
 • De keramische coating met keratine en amandelolie beschermt je haar tegen beschadiging door hitte.

Nadelen Remington CB8338 Keratin Protect

 • Deze warmteborstel blaast dus geen lucht en is geen föhnborstel, hierdoor is 'ie niet geschikt om op nat haar te gebruiken.
 • Deze borstel is met een diameter van 38 mm niet geschikt voor halflang haar tot op de schouders.

3. Philips HP8663

 • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Haarresultaat: 8.3
Current Progress
Current Progress
9.6
Gebruiksgemak: 8.4
Current Progress
Current Progress
9.6
Vormgeving: 8.5
Current Progress
Current Progress
9.6
Veiligheid: 8.8
Current Progress
Current Progress
9.6

Drogen terwijl je je haar tegelijkertijd in model brengt en verzorgt? Met de Philips HP8663/00 is dit een fluitje van een cent. De platte borstel ontkrult je haar en creëert een natuurlijk steile look. Met de slanke blaasmond kun je op specifieke gebieden richten om zo heel gedetailleerd te werk te gaan. Met de krulborstels geef je jouw haar extra volume, of creëer je krullen of slag. Dat je tijdens het modelleren je haar ook nog eens verzorgd, komt door de iconische conditioner. Dit zorgt ervoor dat je haar niet statisch wordt en je een glanzend en pluisvrij kapsel overhoudt. Ben je klaar? Dan hang je de krulborstel netjes op aan de ophanglus.

Voordelen Philips HP8663

 • Met 4 opzetstukken creëer je gemakkelijk verschillende kapsels.
 • Met een diameter van 22 millimeter is deze krulborstel ook geschikt voor korter haar dat tot boven de schouders valt.
 • De keramische coating beschermt je haar tegen beschadigingen door de hitte van de krulborstel.

Nadelen Philips HP8663

 • Je moet de borstel zelf in je haar draaien, want hij draait niet automatisch rond.
 • Met een diameter van 38 millimeter is de grote opzetborstel minder geschikt voor haar dat tot boven de schouders valt.

4Rowenta Ultimate Experience CF9620

 • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Haarresultaat: 7.6
Current Progress
Current Progress
Gebruiksgemak: 9.0
Gebruiksgemak: 8.1
Current Progress
Current Progress
9.6
Vormgeving: 8.5
Current Progress
Current Progress
9.6
Veiligheid: 8.8
Current Progress
Current Progress
9.6

Met de Rowenta Ultimate Experience CF9620 breng je zowel fijn en dun als dik en stug haar gemakkelijk in model. Dit doe je met de 2 ronde borstels die allebei over een ander soort patroon beschikken, met een diameter van 50 millimeter. Voor kort haar en details zoals je pony gebruik je de kleinste borstel met een diameter van 38 millimeter. Je selecteert jouw gewenste resultaat en de borstel past met de Style Assist modus hierop de rotatiesnelheid en temperatuur aan. Kies bijvoorbeeld voor volume vanaf de haarwortel of voor glanzende, steile lokken. Handig, zo hoef je niet zelf op zoek naar de juiste instellingen. Dankzij de ionische technologie voorkom je statisch haar en creëer je een pluisvrij kapsel dat de hele dag mooi in model zit.

Voordelen Rowenta Ultimate Experience CF9620

 • Deze krulborstel draait automatisch rond én de draairichting is aan te passen, zodat je 'm gemakkelijk in je haar draait.
 • Dankzij de automatische modus kiest de borstel zelf de beste instellingen voor jouw gewenste resultaat.
 • De ionische technologie voorkomt statisch of pluizig haar en zorgt voor een mooi resultaat.

Nadelen Rowenta Ultimate Experience CF9620

 • Je haar glanst minder met nylon borstelharen dan wanneer je een krulborstel van everzwijnhaar gebruikt.
 • Voor het snel drogen van je haar heb je een reguliere föhn nodig.

5. BaByliss 2602 Moonlight

 • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Haarresultaat: 7.7
Current Progress
Current Progress
9.6
Gebruiksgemak: 8.1
Current Progress
Current Progress
9.6
Vormgeving: 8.5
Current Progress
Current Progress
9.6
Veiligheid: 8.6
Current Progress
Current Progress
9.6

Met de BaByliss 2602 Moonlight breng je jouw haar eenvoudig in model. Deze krulborstel wordt geleverd met 2 verschillende opzetstukken, een van 25 millimeter en een van 32 millimeter. De kleinere borstel is ideaal voor korter haar en het creëren van volume bij de haaraanzet. De borstel van groter formaat is geschikt voor langere lokken. Beide borstels ontwarren je haren en geven het extra glans voor een verzorgd resultaat. Pas zelf eenvoudig de snelheid en warmte aan door een keuze te maken uit 2 standen. Tijdens het modelleren heb je veel bewegingsvrijheid, want het meedraaiend snoer zit je niet snel in de weg.

Voordelen BaByliss 2602 Moonlight

 • Met een diameter van 25 millimeter is deze krulborstel ook geschikt voor korter haar dat tot boven de schouders valt.
 • Het meedraaiend snoer zit niet in de weg tijdens het stijlen.

Nadelen BaByliss 2602 Moonlight

 • Je moet de borstel zelf in je haar draaien, want hij draait niet automatisch rond.
 • Voor het snel drogen van je haar heb je een extra föhn met meer vermogen nodig.

Waar hebben we onze selectie op gebaseerd?

Bij het selecteren van de beste föhnborstels hebben we een aantal factoren in overweging genomen, zoals prestaties, temperatuurinstellingen en prijs. We hebben verschillende modellen getest om de beste te vinden die professionele resultaten bieden in een gemakkelijk te gebruiken ontwerp. We vergeleken ook de beste föhnborstels op basis van hun opwarmtijd, wattage en accessoires.

Op deze manier identificeerden we de beste föhnborstel voor elk haartype en budget. We waren daarbij onder de indruk van het gebruik van geavanceerde technologieën in sommige van deze producten, zoals ionische technologie en warmte-instellingen die kunnen worden aangepast aan verschillende haartypes.

Onze keuzes leveren betrouwbare resultaten, eenvoudige bediening en langdurige prestaties terwijl ze een afwerking van professionele kwaliteit bieden. Of je nu op zoek bent naar volume of een steile look, je vindt het allemaal bij Ditisonswerk!

Na zorgvuldige evaluatie van al deze factoren hebben we de beste föhnborstels gekozen die krachtige prestaties, een grote waarde en uitstekende klantbeoordelingen bieden. Met onze selectie van topproducten kun je er daarom zeker van zijn dat je de beste föhnborstel voor jouw behoeften vindt.

Beste föhnborstel bij Ditisonswerk

Bij Ditisonswerk bieden we een breed scala aan föhnborstels die perfect zijn voor elk haartype en -stijl. Of je nu iets zoekt om je lokken volume te geven, krullen glad te strijken of body en glans te geven, wij hebben het juiste product voor je. Onze producten van hoge kwaliteit hebben meerdere standen, zodat je elke föhnsessie kunt aanpassen voor de beste resultaten. Met functies als tourmaline en keramische technologie en cool shot instellingen, kun je er zeker van zijn dat je salon-kwaliteit styling hebt in het comfort van je eigen huis. Bekijk vandaag nog onze selectie om de beste föhnborstel voor jou te vinden!

De BaByliss AS136E Air Style 1000 gebruik je voor het maken van krullen, volume of steil haar. Bij deze krulborstel krijg je namelijk 4 opzetstukken; een borstel om te steilen, een ronde borstel voor extra volume, een conisch opzetstuk om te krullen en een blaasmond om jouw haar te drogen. Handig, want zo ga je elke dag met een ander kapsel de deur uit. Om jouw haar in model te brengen, kies je uit 2 temperatuurstanden en 2 blaasstanden. Tijdens het drogen heb je extra veel bewegingsvrijheid. Deze krulborstel beschikt namelijk over een meedraaiend snoer van 2,5 meter lang.

Nummer 1 Best Geteste Föhnborstel
Nummer 2 Best Geteste Föhnborstel
Nummer 4 Best Geteste Föhnborstel
Nummer 5 Best Geteste Föhnborstel

De BaByliss AS136E Air Style 1000 gebruik je voor het maken van krullen, volume of steil haar. Bij deze krulborstel krijg je namelijk 4 opzetstukken; een borstel om te steilen, een ronde borstel voor extra volume, een conisch opzetstuk om te krullen en een blaasmond om jouw haar te drogen. Handig, want zo ga je elke dag met een ander kapsel de deur uit. Om jouw haar in model te brengen, kies je uit 2 temperatuurstanden en 2 blaasstanden. Tijdens het drogen heb je extra veel bewegingsvrijheid. Deze krulborstel beschikt namelijk over een meedraaiend snoer van 2,5 meter lang.

De Remington CB8338 Keratin Protect Heated Barrel Brush is een combinatie van een krultang en een ronde borstel, waarmee je volume of slag in jouw haar creëert. Om jouw haar te verzorgen tijdens het modelleren, beschikt deze warmteborstel over een keramische coating die verrijkt is met keratine en amandelolie. Met een diameter van 38 millimeter is deze borstel vooral geschikt voor lang haar, maar je brengt ook jouw boblijn mooi in model. Je kiest uit 5 verschillende temperatuurstanden, oplopend van 140 tot 180 ºC. Op het display zie je welke temperatuurstand je hebt geselecteerd. Ben je in alle haast vergeten de stekker uit het stopcontact te halen? Geen paniek, de warmteborstel schakelt zichzelf automatisch uit na 60 minuten.

Met de Rowenta Ultimate Experience CF9620 breng je zowel fijn en dun als dik en stug haar gemakkelijk in model. Dit doe je met de 2 ronde borstels die allebei over een ander soort patroon beschikken, met een diameter van 50 millimeter. Voor kort haar en details zoals je pony gebruik je de kleinste borstel met een diameter van 38 millimeter. Je selecteert jouw gewenste resultaat en de borstel past met de Style Assist modus hierop de rotatiesnelheid en temperatuur aan. Kies bijvoorbeeld voor volume vanaf de haarwortel of voor glanzende, steile lokken. Handig, zo hoef je niet zelf op zoek naar de juiste instellingen. Dankzij de ionische technologie voorkom je statisch haar en creëer je een pluisvrij kapsel dat de hele dag mooi in model zit.

Met de BaByliss 2602 Moonlight breng je jouw haar eenvoudig in model. Deze krulborstel wordt geleverd met 2 verschillende opzetstukken, een van 25 millimeter en een van 32 millimeter. De kleinere borstel is ideaal voor korter haar en het creëren van volume bij de haaraanzet. De borstel van groter formaat is geschikt voor langere lokken. Beide borstels ontwarren je haren en geven het extra glans voor een verzorgd resultaat. Pas zelf eenvoudig de snelheid en warmte aan door een keuze te maken uit 2 standen. Tijdens het modelleren heb je veel bewegingsvrijheid, want het meedraaiend snoer zit je niet snel in de weg.

Anderen Bekeken ook...

Beste Magnesium Olie
Beste Zonnebrand Gezicht
Beste Littekencrème
Beste Scheermes Vrouwen
Over onze Auteur.

Redactie

Wij willen graag mensen online helpen bij aankoopbeslissingen of door ze te helpen om tot de juiste dienst te komen en daarmee voor consumenten kostbare tijd te besparen om tot een juiste keuze te komen. Onze missie is dan ook helder: keuze online eenvoudig en overzichtelijk maken!