Laatste update: april, 2023

Door:

Redactie

Op zoek naar de beste föhn? Dan ben je op deze pagina op het juiste adres! Met de enorme hoeveelheid föhns kan de zoektocht naar de beste keuze weleens lastig zijn, maar we hebben goed nieuws!

Wij hebben nauwkeurig onderzoek gedaan naar verschillende föhns en deze op een rijtje gezet in de top 5 föhns. Hierdoor hoef je zelf geen urenlange zoektocht af te leggen op het internet, maar kun je na het lezen van deze pagina gemakkelijk een weloverwogen keuze maken.

Om de beste föhn te bepalen zijn er enkele aspecten waar we op hebben gelet. Doordat we deze aspecten overzichtelijk benoemen kun je snel bepalen welke föhn voor jouw de beste keuze is. Benieuwd wat de beste föhn is? Wacht niet langer en lees snel verder!

Beste Föhn

Dyson Supersonic

De Dyson Supersonic 2021 föhn is bedoeld voor zowel stijl haar als haar met krullen. Deze föhn is veelzijdig en zorgt er voor dat je haar niet pluizig wordt na het föhnen. De föhn komt met meerdere opzetstukken. Zo is er een smal opzetstuk voor stijl- en fijn haar. Maar deze föhn is met bijkomende blaasmond ingebouwde kam ook de beste föhn voor mooie krullen.

De verschillende opzetstukken zorgen ervoor dat deze föhn meerdere haarstijlen kan verzorgen. Een pluspunt is dat hij een stuk kleiner, minder zwaar en stiller is dan je gewend bent van een normale haarföhn. Het verkrijgen van een vermoeide arm zal met de Dyson Supersonic 2021 niet meer het geval zijn. Deze specifieke föhn van Dyson bevat vier blaasstanden, de coolshot voor koude lucht en vier temperatuurstanden voor warme lucht.

Door de intelligente warmteregelaar hoef je geen zorgen te maken dat de temperatuur te warm wordt, de föhn meet namelijk de luchttemperatuur 40 keer per seconde. Deze föhn is geschikt voor verschillende haartypen: dik haar, normaal haar, pluizig en/of droog haar. 


Hoe hebben wij getest?

Met onze ervaring in het testen van verschillende soorten föhns hebben wij een eigen methode gecreëerd om de beste producten te vinden en deze te ranken in een top 5.

Om het zo overzichtelijk mogelijk te maken hebben we gekozen om niet alle specificaties die van belang zijn te vermelden. Deze aspecten nemen we natuurlijk wel mee in ons onderzoek en daarop baseren wij de top 5 beste föhns.

Bij ons kun je er zeker van zijn dat je de beste haardroger voor jouw wensen en behoeftes kunt vinden. Naast dat we de producten en diensten zelf testen doen we ook deskresearch naar ervaringen van anderen. Hierdoor kun je in ons overzicht een gemakkelijke keuze maken voor de beste föhn die aan jouw eisen moet voldoen.

Customers served! 0 Producten getest
Customers served! 0 Uren online onderzoek
Customers served! 0 Reviews bekeken
Customers served! 0 Webshops vergeleken

De 5 Beste Föhns

Nummer 1 Beste Föhn

Dyson Supersonic

Nummer 2 Beste Föhn

Remington D5706 Curl & Straight Confidence

Nummer 3 Beste Föhn

Philips HP8280/00

Nummer 4 Beste Föhn

Braun HD 580

Nummer 5 Beste Föhn

Rowenta Ultimate Experience CV9820

Top 10 Beste Föhns.

Vind je het nog steeds lastig om de beste föhn te vinden? Een föhn kiezen voor je specifieke haartype kan ook best lastig zijn. Naast de aspecten die wij hebben uitgelicht zijn er waarschijnlijk ook andere factoren voor jouw haar van belang.

Mocht je na deze föhn review nog steeds niet weten welke föhnborstel de beste voor jou is? Neem eens een kijkje in de top 10 beste föhns. Onderstaande buttons zullen je doorverwijzen naar de 10 populairste föhns.Waar moet je op letten bij de Aankoop van een Föhn?

Waar let je op bij het kiezen van een föhn voor krullend haar of voor glad haar? Welke criteria bepalen wat de beste föhn  is? Bij het zoeken naar de beste föhn zijn er verschillende aspecten van belang. Naast deze verschillende factoren waar je zeker op moet letten zijn je eigen wensen en behoeftes ook van belang, ieder haartype is namelijk anders.

Om het makkelijker voor je te maken zijn hieronder enkele belangrijke aspecten uitgewerkt die belangrijk zijn wanneer je je gaat oriënteren op föhns. Op basis van deze aspecten bepalen we onze top 5 beste föhns.

Lees hieronder de belangrijkste aspecten waar je op moet letten bij de aankoop van de beste föhn:

Föhn gebruiken om alleen je haar te drogen?

Een belangrijk aspect bij het bepalen van de beste föhn is het resultaat wat je wilt bereiken. Wanneer je op zoek bent naar een föhn om alleen je haar te drogen, voldoet een föhn met één of twee temperatuur- en blaasstanden vaak al aan je eisen. Voor alleen het drogen van je haar is er geen specifieke motor waar je op moet letten. Wel is het belangrijk om te kijken naar de temperatuur. Wanneer je haar dikker is dan gemiddeld is een hogere wattage effectiever, in tegenstelling tot dun haar waar je juist wilt letten op een lagere wattage.

Wil je de föhn voor stylingsdoeleinden gebruiken?

Als jij een goede föhn z voor stylingsdoeleinden, kan je het beste een föhn aanschaffen met verschillende opzetstukken. Met deze verschillende opzetstukken kun je extra volume creëren, het haar stijlen, krullen in model houden of het haar fixeren. Welk opzetstuk voor welke haarstijl zorgt zullen we later uitgebreider behandelen. Wanneer we kijken naar de motor, raden we bij stylingsdoeleinden een digitale of AC motor aan.

Temperatuur en blaasstanden

Een andere belangrijk aspect is de temperatuur en de blaasstanden. De temperatuur en blaasstanden hangen geheel af van je type haar. Het is dus belangrijk dat je eerst gaat kijken welk haartype je hebt. Kijk hierbij naar de dikte van je haar. De beste föhn voor fijn haar is een föhn met lagere temperatuur, dit is namelijk beter voor de gezondheid van je haar.

Wanneer je haar dikker is, kan je haar een hogere temperatuur aan en zal een föhn met een hogere temperatuur ook efficiënter werken. Gelukkig komen vrijwel alle föhns met meerdere temperatuur- en blaasstanden zodat je na aanschaf kan kijken welke temperatuurstand het beste voor je haar werkt.

Opzetstukken voor je Föhn

Een ander aspect waar je voor kan kiezen is een föhn met meerdere opzetstukken. Zoals eerder benoemd zorgen opzetstukken ervoor dat je jouw haar meerdere haarstijlen kan bieden. Zonder opzetstuk kan de föhn alleen zorgen voor een geconcentreerde luchtstroom. Wanneer je een opzetstuk toevoegt wordt de luchtstroom verandert. Zo is de krachtige luchtstroom van een blaasmond smaller en kun je hier gemakkelijk je haar mee stijlen. Een föhn met blaasmond is dus de perfecte styling föhn. De beste föhn voor krullen is een föhn met een diffuser opzetstuk. De diffuser zorgt er namelijk voor dat de krullen compact blijven.

Ionische vs keramische functies

Een ander aspect bij het kiezen van de beste föhn is om te kijken naar ionische en keramische functies. Heb je van nature pluizig haar? Dan is de beste föhn voor pluizig haar één met ionische technologie. De ionische föhn zorgt er namelijk voor dat het haar niet pluizig en statisch wordt. Bij deze technologie worden negatieve ionen verspreid en transformeren de waterdruppels in microscopisch kleine watermoleculen. Deze worden door je haar geadsorbeerd en zorgen ervoor dat je haar glad wordt in plaats van pluizig. Keramisch technologie is geschikt voor beschadigd en chemisch behandeld haar. Bij een keramische föhn wordt de wamrte gelijkmatig over het haar wordt verdeeld en niet zal beschadigen.

Veelgestelde Vragen.

We snappen dat het kiezen van een nieuwe föhn een lastige keuze kan zijn. Het is dan ook meer dan logisch dat heb je vragen over de beste föhn. Om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen, hebben we een lijst samengesteld van de meest gestelde vragen en hun antwoorden. Zo ben jij optimaal voorbereid om de juiste föhn te kiezen.

Waar moet ik op letten qua föhn en haartype?

Wanneer je een föhn aanschaft, is het belangrijk dat je goed kijkt naar jouw haartype. Wanneer je hebt bepaald wat jouw haartype is, zijn er drie belangrijke aspecten waar je rekening mee moet houden: wattage, ionische en keramische technologie. Je wilt natuurlijk niet dat je haar beschadigd raakt. Daarom is het belangrijk dat je kijkt naar de temperatuur (wattage) die je haar aankan en welke technologie geschikt is. Zo is de beste föhn voor dun haar een die lagere temperaturen heeft en de beste föhn voor dik haar een föhn die hogere temperaturen regelt.

Op reis met een föhn? Zijn er modellen die daar geschikt voor zijn?

Ook wanneer je op vakantie gaat wil je natuurlijk dat je haar goed zit. Maar een normale föhn kan best veel ruimte in je koffer innemen. Gelukkig zijn er ook een hoop reisföhns te koop. Deze reisföhn zijn vaak inklapbaar en twee keer zo klein als een normale föhn. Ook hierbij kan je letten op de eerder genoemde aspecten en kijken welke föhn geschikt is voor jouw haartype.

Wat is een diffuser föhn?

Een diffuser föhn is een föhn met een uniek opzetstuk. De diffuser is het opzetstuk dat aan de föhn gezet kan worden en bevat meerdere pinnen. Deze pinnen zorgen ervoor dat het haar op zijn plek blijft tijdens het föhnen van het haar. De lucht die uit de diffuser föhn komt, wordt gelijkmatig verdeeld en zorgt er voor dat het haar in zijn natuurlijk vorm opdroogt.

De beste föhn voor krullen is een föhn met diffuser opzetstuk, de krullen blijven daarmee namelijk bij elkaar. Ook voor kroeshaar is een diffuser föhn erg geschikt. Het zorgt er niet alleen voor dat je je haar sneller kunt drogen, maar ook dat het haar extra definitie krijgt.

Ik heb lokken, kan ik dan een föhn gebruiken om die te stylen?

Ook wanneer je lastige lokken hebt kan je zeker een föhn gebruiken om die te stylen. Kies dan voor een föhn met meerdere opzetstukken. Een tip is ook om te kijken naar verschillende haarborstels. Zo kan je een ronde borstel gebruiken tijdens het föhnen van je lokken. Met de ronde borstel kan je namelijk ook slag of krullen creëren. Kijk welke grootte je de slag wilt hebben en kies daarvoor de juiste diameter ronde borstel. Hoe groter de diameter van de borstel is, des te groter wordt de slag of krul. Combineer de ronde borstel met de juiste föhn voor jouw haartype om je lokken te stylen.

Vind je het lastig om een borstel en föhn tegelijk te gebruiken. Dan is een roterende föhn misschien een betere optie. Dit is een föhn en ronde borstel in één. De ronde föhn zorgt ervoor dat je geen extra ronde borstel hoeft aan te schaffen en dat je met één hand je lokken kan stylen.


Wat is de Beste Föhn?

Het uiteindelijk antwoord op de vraag wat de beste föhn is, hangt af van je eigen eisen, wensen en behoeftes. Ook je haartype is van belang bij het kiezen van een föhn.

Daarom hebben we hieronder de top 5 beste föhns geselecteerd die bij ons de beste uit de test komen. We benoemen de beste föhns met de verschillende specificaties en de bijkomende zaken zoals opzetstukken en technologische functies. Zo bevat onze top 5 altijd een föhn die bij je past.

Alle föhns die we in de top 5 benoemen bevatten een omschrijving met daarin de specifieke voordelen en nadelen van het haarproduct. Het eindoordeel voor elke föhn is gebaseerd op onze eigen tests en reviews van andere gebruikers.

1. Dyson Supersonic 2021

 • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Haarresultaat: 9.6
Current Progress
Current Progress
9.6
Gebruiksgemak: 9.8
Current Progress
Current Progress
9.6
Gewicht: 9.3
Current Progress
Current Progress
9.6
Handligging: 9.3
Current Progress
Current Progress
9.6

De Dyson Supersonic 2021 föhn is bedoeld voor zowel stijl als krullend haar. Deze föhn is veelzijdig en zorgt er voor dat je haar niet pluizig wordt na het föhnen. De föhn komt met meerdere opzetstukken. Zo is er een smal opzetstuk voor stijl- en fijn haar. Maar deze föhn is met bijkomende blaasmond ingebouwde kam ook de beste föhn voor krullen. De verschillende opzetstukken zorgen ervoor dat deze föhn meerdere haarstijlen kan verzorgen. Een pluspunt is dat hij een stuk kleiner, minder zwaar en stiller is dan je gewend bent van een normale haarföhn. Het verkrijgen van een vermoeide arm zal met de Dyson Supersonic 2021 niet meer het geval zijn. Deze specifieke föhn van Dyson bevat vier blaasstanden, de coolshot voor koude lucht en vier temperatuurstanden voor warme lucht. Door de intelligente warmteregeling hoef je geen zorgen te maken dat de temperatuur te warm wordt, de föhn meet namelijk de luchttemperatuur 40 keer per seconde. Deze föhn is geschikt voor verschillende haartypes: dik haar, normaal haar, pluizig en/of droog haar.

Voordelen Dyson Supersonic

 • De intelligente warmteregelaar wordt de luchttemperatuur 40 keer per seconde, hierdoor voorkom je beschadiging door te hoge temperaturen
 • Dankzij het speciale opzetstuk voor glad haar maak je pluizig haar glad en creëer je een glanzend resultaat.
 • De heat shield technologie zorgt ervoor dat de buitenkant van de opzetstukken koud blijven, zodat je ze veilig kan verwisselen

Nadelen Dyson Supersonic

 • Geen krulborstel opzetstuk bij de föhn geleverd
 • Geen etui meegeleverd om de föhn en alle accessoires op te bergen

2. Remington D5706 Curl & Straight Confidence

 • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Haarresultaat: 9.1
Current Progress
Current Progress
9.6
Gebruiksgemak: 9.5
Current Progress
Current Progress
9.6
Gewicht: 9.2
Current Progress
Current Progress
9.6
Handligging: 9.2
Current Progress
Current Progress
9.6

De Remington D5706 Curl & Straight Confidence is geschikt voor alle haartypes. Met deze föhn kun je verschillende stylingdoeleinden bereiken. De föhn komt namelijk met verschillende opzetstukken en een krulborstel. Daarnaast is de unieke blaasmond van Remington zo gevormd dat hij perfect om de ronde krulborstel past. Ook voor haar met krullen is deze föhn perfect. Er komt namelijk een grote diffuser bij om je natuurlijke krullen te drogen zonder dat de krul wordt uitgeblazen. Met de Remington D5706 Curl & Straight kun je kiezen uit twee blaasstanden, drie temperatuurstanden en één coolshot. Een andere handige functie is dat er ook nog een turbo functie beschikbaar is waardoor je haar nog sneller droogt.

Voordelen Remington D5706 Curl & Straight Confidence

 • Met de temperatuurbooster verhoog je tijdelijk de temperatuur van de föhn
 • Dankzij de unieke blaasmond droog je jouw haar gemakkelijk met een ronde borstel.
 • Met de ronde borstel creëer je gemakkelijk slag in je haar

Nadelen Remington D5706 Curl & Straight Confidence

 • Een DC-motor gaat minder lang mee dan een AC-motor.
 • Het snoer van 1,8 meter is aan de korte kant, dus je hebt minder bewegingsvrijheid.

3. Philips HP8280/00

 • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Haarresultaat: 9.1
Current Progress
Current Progress
9.6
Gebruiksgemak: 9.0
Current Progress
Current Progress
9.6
Gewicht: 8.0
Current Progress
Current Progress
9.6
Handligging: 9.4
Current Progress
Current Progress
9.6

De Philips HP8280/00 is geen gewone föhn. Deze haardroger zorgt ervoor dat je haren niet beschadigen door het föhnen. Dat gebeurt door infraroodtechnologie. Een ingebouwde sensor zorgt er namelijk voor dat er wordt gemeten wat de hoeveelheid vocht in je haar is. Wanneer dit te laag is kan het haar beschadigen, maar met de Philips HP8280/00 wordt dit voorkomen doordat de föhn automatisch de temperatuur lager zet. Ook voorkomt deze föhn dat het haar statisch en pluizig wordt door de ionische technologie. Daarnaast bevat deze föhn van Philips ook drie blaasstanden en temperatuurstanden. Tenslotte wordt er ook een diffuser en blaasmond opzetstuk bijgeleverd.

Voordelen Philips HP8280/00

 • Met de temperatuursensor voorkom je haarbeschadiging bij hoge temperaturen
 • Dankzij een vermogen van 2.300 watt is het haar snel droog

Nadelen Philips HP8280/00

 • De DC-motor in deze föhn gaat minder lang mee dan een duurzame AC-motor
 • De fohn heeft een gewicht van 930 gram, daarmee is de föhn aan de zware kant vergeleken met andere modellen

4. Braun HD 580

 • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Haarresultaat: 9.1
Current Progress
Current Progress
9.6
Gebruiksgemak: 9.0
Current Progress
Current Progress
9.6
Gewicht: 8.7
Current Progress
Current Progress
9.6
Handligging: 8.0
Current Progress
Current Progress
9.6

De Braun HD 580 föhn is perfect als je op zoek bent naar een krachtige föhn die je haar snel droogt. Het vermogen van 2500 Watt zorgt er voor dat je haar snel wordt gedroogd en daarbij ook wordt beschermd. Deze föhn bevat namelijk infraroodtechnologie wat er voor zorgt dat de hitte gelijkmatig wordt verdeeld over het haar. Ook bevat de Braun HD 580 ionische technologie wat ervoor zorgt dat je geen pluizig of statisch haar krijgt nadat je het geföhnd hebt. Tenslotte heeft deze föhn drie temperatuurstanden, twee blaasstanden en één koude stand.

Voordelen Braun HD 580

 • 3 temperatuurstanden en 2 blaasstanden, hiermee kun je het drogen afstemmen op jouw behoeften
 • Een vermogen van 2.500 watt, hierdoor is jouw haar snel droog

Nadelen Braun HD 580

 • De DC-motor gaat minder lang mee in vergelijking met een AC-motor
 • De föhn is minder geschikt voor krullen omdat je er geen diffuser bij krijgt

5. Rowenta Ultimate Experience CV9820

 • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Haarresultaat: 7.8
Current Progress
Current Progress
9.6
Gebruiksgemak: 8.8
Current Progress
Current Progress
9.6
Gewicht: 7.2
Current Progress
Current Progress
9.6
Handligging: 7.8
Current Progress
Current Progress
9.6

De Rowenta Ultimate Experience CV9820 föhn zorgt ervoor dat je niet meer gebruik hoeft te maken van verschillende losse opzetstukken. Dankzij het Switch & Style systeem van deze Rowenta föhn kan je gemakkelijk de blaasmond naar binnen en buiten schuiven om verschillende stylingsdoeleinden te bereiken. Daarnaast bevat deze föhn ook de ionische technologie wat er voor zorgt dat je haar pluisvrij blijft en niet statisch wordt door het föhnen. Een nieuwe innovatie die deze föhn bevat is een geheugensysteem die jouw laatst gebruikte temperatuurstand onthoudt en koppelt wanneer je de föhn weer wilt gebruiken.

Voordelen Rowenta Ultimate Experience CV9820

 • Je centreert de blaaskracht en brengt specifieke delen van je haar in model met de smalle blaasmond
 • Door de ingebouwde geheugenfunctie onthoudt de föhn de laatst gebruikte temperatuurstand
 • Een krachtige digitale motor waarmee je je haar snel en stil kan föhnen

Nadelen Rowenta Ultimate Experience CV9820

 • Door een relatief laag vermogen van 1500 watt, duurt het drogen van dik of nat haar langer
 • Geen etui meegeleverd om de föhn op te bergen voor onderweg of op reis

Waar hebben we onze selectie op gebaseerd?

Bij het selecteren van de beste föhns op de markt, overwogen we een aantal factoren. We keken naar kenmerken als wattage, temperatuurinstellingen, snelheidsinstellingen, geluidsniveau, meegeleverde accessoires, prijsklasse en klantbeoordelingen. Al deze criteria werden gewogen in ons selectieproces, zodat je zeker weet dat je de beste föhn in huis haalt.

Op deze manier konden we de selectie beperken en de best beoordeelde haardrogers op de markt vinden. We zijn ervan overtuigd dat deze producten je een geweldige droogervaring zullen geven, waardoor je haar er mooi en gezond uitziet.

We hebben ook rekening gehouden met de unieke behoeften van verschillende haartypes. Welke soort lokken je ook hebt, er is een perfecte föhn voor jou. Van hoogwaardige professionele merken tot budgetopties, we hebben alle beste producten onderzocht en beoordeeld om je te helpen de perfecte föhn te vinden.

Onze keuzes leveren betrouwbare resultaten met minimale inspanning, zodat je het prachtige haar krijgt dat je wenst, zonder daarbij de bank te breken. Vergeet niet de instructies en veiligheidsmaatregelen die je bij je apparaat krijgt te lezen voordat je het gaat gebruiken!

Mijn Conclusie over de Beste Föhn.

Na het vergelijken en onderzoeken van de top 5 beste föhns op de markt, komen we tot de conclusie dat de Dyson Supersonic de best geteste föhn is. Deze föhn biedt een indrukwekkende combinatie van functies, waaronder krachtige wattage- en snelheidsinstellingen, geavanceerde temperatuurregeling en een verscheidenheid aan hulpstukken voor maatwerk. Het ergonomische ontwerp zorgt voor comfortabel gebruik, terwijl het lage geluidsniveau het een van de stilste föhns op de markt maakt. Met zijn superieure prestaties en brede scala aan gemaksfuncties is deze föhn zeker een aanrader!

Zo kun je genieten van een blow-out van salonkwaliteit, met professionele resultaten en het ultieme gemak. Met al deze eigenschappen samen is de Dyson Supersonic dan ook de beste föhn die momenteel op de markt verkrijgbaar is.

Beste föhn bij Ditisonswerk

Bij Ditisonswerk bieden we een breed scala aan föhns die perfect zijn voor elk haartype en -stijl. Of je nu een föhn zoekt om snel en gemakkelijk je haren drogen, of een met meerdere instellingen voor ultieme controle over je look, onze selectie maakt het gemakkelijk om de perfecte föhn voor jou te vinden.

Op deze manier kun je de beste föhn voor jouw wensen en behoeften vinden zonder tientallen reviews te hoeven lezen of tijd te besteden aan het zelf testen. Bekijk vandaag nog onze selectie om de beste föhn in huis te halen!


Anderen Bekeken ook...

Beste Magnesium Olie
Beste Zonnebrand Gezicht
Beste Littekencrème
Beste Scheermes Vrouwen
Over onze Auteur.

Redactie

Wij willen graag mensen online helpen bij aankoopbeslissingen of door ze te helpen om tot de juiste dienst te komen en daarmee voor consumenten kostbare tijd te besparen om tot een juiste keuze te komen. Onze missie is dan ook helder: keuze online eenvoudig en overzichtelijk maken!