Laatste update: maart, 2023

Door:

René

Wat is de Beste Ergonomische Muis?

Nummer 2 Best Geteste Ergonomische Muis
Nummer 3 Best Geteste Ergonomische Muis
Nummer 4 Best Geteste Ergonomische Muis
Nummer 5 Best Geteste Ergonomische Muis

Heb je moeite om de beste ergonomische muis te vinden? Zoek niet verder! Ons onderzoek heeft de top 5 beste ergonomische muizen blootgelegd, dus het vinden van je ideale exemplaar is nu gemakkelijker dan ooit.

Een ergonomische muis is een computermuis die ontworpen is om de gebruiker een comfortabele en veilige ervaring te bieden tijdens het gebruik van de computer. Deze muis is speciaal ontworpen om spanning en vermoeidheid in de hand, pols en arm te verminderen die vaak voorkomen bij langdurig gebruik van de computer. Dit wordt bereikt door de natuurlijke positie van de hand te volgen en een comfortabele grip te bieden.


Waar moet je op letten bij de aankoop van een Ergonomische Muis?

Grip

Een ergonomische muis moet een comfortabele grip bieden. Zoek naar een muis die past bij de grootte van je hand en die een natuurlijke positie biedt voor je hand en pols.

Beweging

Kijk naar het soort beweging dat de muis maakt. Sommige ergonomische muizen hebben een trackball, terwijl andere een optische sensor hebben. Het is belangrijk om te kiezen voor een muis die past bij jouw persoonlijke voorkeur.

DPI-instellingen

DPI (dots per inch) instellingen zijn belangrijk voor de precisie van de muis. Zoek naar een muis met instelbare DPI-instellingen, zodat je de muisgevoeligheid kunt aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeur.

Programmeerbare knoppen

Sommige ergonomische muizen hebben programmeerbare knoppen waarmee je specifieke functies aan de knoppen kunt toewijzen. Dit kan handig zijn voor snelle toegang tot veelgebruikte functies.

Merk en prijs

Kijk naar de reputatie van het merk en de prijs van de muis. Over het algemeen geldt dat duurdere muizen van bekende merken betere kwaliteit en duurzaamheid bieden, maar er zijn ook goedkopere opties beschikbaar die nog steeds ergonomisch zijn en goed presteren.

Wat zijn de Veelgestelde Vragen over Ergonomische muizen?

Wat maakt een muis ergonomisch?

Een ergonomische muis is ontworpen om de gebruiker comfortabeler en veiliger te laten werken door de natuurlijke positie van de hand te volgen en spanning en vermoeidheid in de hand, pols en arm te verminderen. Dit wordt bereikt door de vorm en het ontwerp van de muis aan te passen aan de anatomie van de hand en de pols.

Is een ergonomische muis geschikt voor iedereen?

Ja, in principe is een ergonomische muis geschikt voor iedereen die veel tijd achter de computer doorbrengt en last heeft van vermoeidheid, spanning of pijn in de hand, pols of arm. Het is echter belangrijk om rekening te houden met persoonlijke voorkeuren, zoals de grootte van de hand en het type beweging dat de muis maakt.

Welke soorten ergonomische muizen zijn er?

Er zijn verschillende soorten ergonomische muizen beschikbaar, waaronder verticale muizen, trackball-muizen en penmuizen. Verticale muizen bieden een natuurlijkere houding voor de hand en pols, terwijl trackball-muizen en penmuizen andere voordelen bieden op het gebied van comfort en veiligheid.

Zijn ergonomische muizen duurder dan reguliere muizen?

Ja, ergonomische muizen zijn over het algemeen duurder dan reguliere muizen vanwege de extra functies en het gespecialiseerde ontwerp. Echter, er zijn ook goedkopere opties beschikbaar die nog steeds ergonomisch zijn en goed presteren, dus er is voor elk budget wel een geschikte ergonomische muis te vinden.


Hoe hebben wij Getest?

Ons team van deskundigen heeft een innovatief testplatform ontwikkeld om je op weg te helpen naar de beste ergonomische muis! We selecteren alleen producten die positief zijn beoordeeld door tevreden klanten. Daarna gaan we nog een stap verder, door onze topkeuze persoonlijk te evalueren en tests uit te voeren met hulp van ons gespecialiseerde panel om dit strenge proces af te ronden. Op die manier nemen we extra voorzorgsmaatregelen tegen miskopen in een tijdperk waarin kennis vaak moeilijk te onderscheiden is - zodat je maximale zekerheid hebt, ongeacht je keuze!

Customers served! 0 Producten onderzocht
Customers served! 0 Uren online onderzoek
Customers served! 0 Reviews bekeken
Customers served! 0 Webshops vergeleken

Misschien ook Interessant voor jou?


Wat is de Top 5 Beste Ergonomische Muizen?

1. Logitech MX Vertical

BEoordeLING.

Review: 9.3
Current Progress
Current Progress
9.6

De Logitech MX Vertical is de beste ergonomische muis in mijn ogen. Hier zijn een aantal redenen waarom de Logitech MX Vertical een goede keuze kan zijn:

Ergonomisch ontwerp - De verticale vorm van de muis zorgt voor een comfortabele houding van de hand en pols, wat kan helpen om spanning en vermoeidheid te verminderen en RSI-gerelateerde problemen te voorkomen.

Hoge precisie - De muis heeft een hoge precisie sensor die tot 4000 dpi gaat, wat zorgt voor een snelle en nauwkeurige cursorbeweging.

Handige functies - De muis heeft handige functies zoals een oplaadbare batterij, knoppen om tussen apparaten te schakelen, en een knop voor snelle en soepele scrolling.

Draadloze verbinding - De muis kan worden aangesloten via Bluetooth of de meegeleverde USB-ontvanger, wat zorgt voor een draadloze en gemakkelijke verbinding met je computer.

Al met al kan de Logitech MX Vertical een goede keuze zijn voor mensen die op zoek zijn naar een ergonomische muis die helpt om pols- en handpijn te verminderen en tegelijkertijd nauwkeurig en snel werkt.

Voordelen Logitech MX Vertical

 • Betere polshouding door de hoek verticale hoek
 • Lange batterijduur van 4 maanden
 • Draadloze verbinding
 • Via Logitech Options is het mogelijk om de functie van de knoppen aan te passen

Nadelen Logitech MX Vertical

 • Niet geschikt voor linkshandig gebruik

2. Microsoft Sculpt Ergonomic Mouse

BEoordeLING.

Review: 9.2
Current Progress
Current Progress
9.6

Er zijn verschillende redenen waarom de Microsoft Sculpt Ergonomic Mouse een goede keuze kan zijn voor mensen die op zoek zijn naar een ergonomische muis:

Ergonomisch ontwerp - De muis heeft een bolle vorm die de hand en pols in een natuurlijke positie plaatst, wat kan helpen om spanning en vermoeidheid te verminderen en RSI-gerelateerde problemen te voorkomen.

Aparte knop voor Windows Startmenu - De muis heeft een aparte knop voor het Windows Startmenu, wat zorgt voor een snelle en gemakkelijke toegang tot het menu zonder dat je hoeft te zoeken naar de knop.

Lange batterijduur - De muis heeft een lange batterijduur van maximaal 18 maanden, wat zorgt voor een langdurig gebruik zonder dat je de batterijen hoeft te vervangen.

Goede compatibiliteit - De muis is compatibel met verschillende besturingssystemen, waaronder Windows en Mac OS X.

Gemakkelijk te gebruiken - De muis heeft een plug-and-play-ontwerp en kan gemakkelijk worden aangesloten op de computer via een USB-ontvanger.

Al met al kan de Microsoft Sculpt Ergonomic Mouse een goede keuze zijn voor mensen die op zoek zijn naar een ergonomische muis die helpt om pols- en handpijn te verminderen en tegelijkertijd comfortabel en gemakkelijk te gebruiken is. De aparte knop voor het Windows Startmenu en de lange batterijduur zijn extra voordelen die de muis aantrekkelijk maken

Voordelen Microsoft Sculpt Ergonomic Mouse

 • Lange batterijduur
 • Aparte knop voor Windows Startmenu
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Ergonomisch ontwerp
 • Goede compatibiliteit

Nadelen Microsoft Sculpt Ergonomic Mouse

 • Extra knoppen niet instelbaar op mac os x

3. Logitech MX Ergo

BEoordeLING.

Review: 9.1
Current Progress
Current Progress
9.6

Er zijn verschillende redenen waarom de Logitech MX Ergo een goede keuze kan zijn voor mensen die op zoek zijn naar een ergonomische muis:

Trackball ontwerp - De MX Ergo heeft een uniek trackball ontwerp dat zorgt voor nauwkeurige cursorbesturing zonder dat je de muis hoeft te bewegen. Dit kan helpen om pols- en handpijn te verminderen en RSI-gerelateerde problemen te voorkomen.

Ergonomisch ontwerp - De muis heeft een verstelbare hoek van 0 tot 20 graden, wat zorgt voor een comfortabele houding van de hand en pols tijdens het gebruik.

Lange batterijduur - De muis heeft een oplaadbare batterij die tot 4 maanden meegaat op een enkele lading, wat zorgt voor langdurig gebruik zonder dat je de batterijen hoeft te vervangen.

Gemakkelijk schakelen tussen apparaten - De muis kan gemakkelijk schakelen tussen twee apparaten, waardoor je gemakkelijk kunt werken op meerdere apparaten zonder dat je de muis hoeft los te koppelen.

Hoge precisie - De muis heeft een hoge precisie sensor die tot 512 dpi gaat, wat zorgt voor een snelle en nauwkeurige cursorbeweging.

Al met al kan de Logitech MX Ergo een goede keuze zijn voor mensen die op zoek zijn naar een ergonomische muis die helpt om pols- en handpijn te verminderen en tegelijkertijd nauwkeurig en snel werkt. Het trackball ontwerp en het verstelbare ergonomische ontwerp zijn extra voordelen die de muis aantrekkelijk maken voor mensen die op zoek zijn naar een uniek ontwerp.

Voordelen Logitech MX Ergo

 • Trackball ontwerp
 • Ergonomisch ontwerp
 • Lange batterijduur
 • Gemakkelijk schakelen tussen apparaten
 • Hoge precisie

Nadelen Logitech MX Ergo

 • Je beweegt je cursor met de trackbal (je muis bewegen doet niets)

4. Evoluent verticalmouse 4

BEoordeLING.

Review: 8.5
Current Progress
Current Progress
Gebruiksgemak: 9.0

Er zijn verschillende redenen waarom de Evoluent VerticalMouse een goede keuze kan zijn voor mensen die op zoek zijn naar een ergonomische muis:

 1. Ergonomisch ontwerp - De muis heeft een verticaal ontwerp dat zorgt voor een natuurlijke houding van de hand en pols, waardoor spanning en vermoeidheid worden verminderd en RSI-gerelateerde problemen worden voorkomen.
 2. Aanpasbare knoppen - De muis heeft programmeerbare knoppen die kunnen worden aangepast aan de persoonlijke voorkeur van de gebruiker, waardoor de muis aan elke individuele behoefte kan worden aangepast.
 3. Hoge precisie - De muis heeft een hoge precisie sensor die tot 2600 dpi gaat, wat zorgt voor snelle en nauwkeurige cursorbewegingen.
 4. Gemakkelijk te gebruiken - De muis heeft een plug-and-play-ontwerp en kan gemakkelijk worden aangesloten op de computer via een USB-ontvanger.
 5. Geschikt voor links- en rechtshandigen - De muis is verkrijgbaar in zowel een linkshandige als rechtshandige versie, waardoor het geschikt is voor een breder scala aan gebruikers.

Al met al kan de Evoluent VerticalMouse een goede keuze zijn voor mensen die op zoek zijn naar een ergonomische muis die helpt om pols- en handpijn te verminderen en tegelijkertijd nauwkeurig en snel werkt. Het aanpasbare knoppenontwerp en de beschikbaarheid in zowel een linkshandige als rechtshandige versie maken de muis aantrekkelijk

Voordelen Evoluent verticalmouse 4

 • Aanpasbare knoppen
 • Geschikt voor links- en rechtshandigen
 • Hoge precisie

Nadelen Evoluent verticalmouse 4

 • Dit is een erg dure muis vergeleken met de rest van de top 5. 

5. Technet - ergonomische muis

BEoordeLING.

Review: 8.1
Current Progress
Current Progress
9.6

Als je een muis zoekt die is ontworpen om je hand, pols en arm te ontlasten, dan is de Technet ergonomische muis misschien wel de perfecte optie voor jou. Deze muis is ontworpen voor gebruik met Windows en Mac besturingssystemen, en heeft een verticaal ontwerp dat kan helpen om spier- en peesbelasting onmiddellijk te verlichten. Het ontwerp van deze muis is ook ergonomisch verantwoord, wat de positie van je hand en arm verder kan verbeteren. Bovendien zorgt de lasergestuurde cursorpositionering voor een nauwkeurige cursorbesturing.

Voordelen Technet - ergonomische muis

 • Goedkoopste uit onze top 5
 • Geschikt voor zowel Max OS als Windows

Nadelen Technet - ergonomische muis

 • Alleen rechtshandig
 • kwalitatief de minste uit de top 5

Wat zijn de Meest Verkochte Ergonomische muizen?

Wil je liever toch nog verder zelf oriënteren? Bekijk dan de Meest verkochte ergonomische muizen op Bol.com!


Mijn Conclusie over de Beste Ergonomische Muis.

Na het onderzoeken en vergelijken van verschillende merken en modellen ergonomische muizen, kunnen we concluderen dat de Logitech MX Vertical de beste keuze is. Deze muis heeft een hoge kwaliteit en is in onze ogen de beste ergonomische muis.

Er zijn een aantal redenen waarom die Logitech MX Vertical de beste ergonomische muis is: 

Ergonomisch ontwerp: De MX Vertical is speciaal ontworpen om de pols en onderarm in een natuurlijke en ontspannen houding te houden, waardoor de belasting op de spieren en gewrichten wordt verminderd. Dit kan helpen bij het voorkomen van RSI (repetitive strain injury) en andere pijnlijke aandoeningen die vaak worden geassocieerd met langdurig computergebruik.

Aanpasbare knoppen: De MX Vertical beschikt over zes programmeerbare knoppen, zodat u snel en gemakkelijk toegang hebt tot de functies die u het meest gebruikt. Dit kan uw productiviteit aanzienlijk verhogen en de tijd die u nodig hebt om taken uit te voeren verkorten.

Geavanceerde functionaliteit: De MX Vertical beschikt over geavanceerde trackingtechnologie, waardoor hij preciezer en responsiever is dan veel standaardmuizen. Hij heeft ook een hoge resolutie van 4000 DPI, wat hem geschikt maakt voor veeleisende toepassingen zoals beeldbewerking en gaming.

Draadloze connectiviteit: De MX Vertical maakt gebruik van draadloze connectiviteit via Bluetooth of de meegeleverde USB-ontvanger, waardoor u niet gebonden bent aan een bepaalde werkplek. Dit is handig als u bijvoorbeeld vaak onderweg bent en uw muis wilt gebruiken met een laptop of tablet.

Lange batterijduur: De MX Vertical heeft een lange batterijduur van maximaal vier maanden op een enkele lading, afhankelijk van uw gebruik. Dit betekent dat u niet vaak hoeft op te laden en dus meer tijd kunt besteden aan productief werken.


Nummer 1 Best Geteste Ergonomische Muis
Nummer 3 Best Geteste Ergonomische Muis

De Logitech MX Vertical is de beste ergonomische muis in mijn ogen. Hier zijn een aantal redenen waarom de Logitech MX Vertical een goede keuze kan zijn:

Ergonomisch ontwerp - De verticale vorm van de muis zorgt voor een comfortabele houding van de hand en pols, wat kan helpen om spanning en vermoeidheid te verminderen en RSI-gerelateerde problemen te voorkomen.

Hoge precisie - De muis heeft een hoge precisie sensor die tot 4000 dpi gaat, wat zorgt voor een snelle en nauwkeurige cursorbeweging.

Handige functies - De muis heeft handige functies zoals een oplaadbare batterij, knoppen om tussen apparaten te schakelen, en een knop voor snelle en soepele scrolling.

Draadloze verbinding - De muis kan worden aangesloten via Bluetooth of de meegeleverde USB-ontvanger, wat zorgt voor een draadloze en gemakkelijke verbinding met je computer.

Al met al kan de Logitech MX Vertical een goede keuze zijn voor mensen die op zoek zijn naar een ergonomische muis die helpt om pols- en handpijn te verminderen en tegelijkertijd nauwkeurig en snel werkt.

Er zijn verschillende redenen waarom de Logitech MX Ergo een goede keuze kan zijn voor mensen die op zoek zijn naar een ergonomische muis:

Trackball ontwerp - De MX Ergo heeft een uniek trackball ontwerp dat zorgt voor nauwkeurige cursorbesturing zonder dat je de muis hoeft te bewegen. Dit kan helpen om pols- en handpijn te verminderen en RSI-gerelateerde problemen te voorkomen.

Ergonomisch ontwerp - De muis heeft een verstelbare hoek van 0 tot 20 graden, wat zorgt voor een comfortabele houding van de hand en pols tijdens het gebruik.

Lange batterijduur - De muis heeft een oplaadbare batterij die tot 4 maanden meegaat op een enkele lading, wat zorgt voor langdurig gebruik zonder dat je de batterijen hoeft te vervangen.

Gemakkelijk schakelen tussen apparaten - De muis kan gemakkelijk schakelen tussen twee apparaten, waardoor je gemakkelijk kunt werken op meerdere apparaten zonder dat je de muis hoeft los te koppelen.

Hoge precisie - De muis heeft een hoge precisie sensor die tot 512 dpi gaat, wat zorgt voor een snelle en nauwkeurige cursorbeweging.

Al met al kan de Logitech MX Ergo een goede keuze zijn voor mensen die op zoek zijn naar een ergonomische muis die helpt om pols- en handpijn te verminderen en tegelijkertijd nauwkeurig en snel werkt. Het trackball ontwerp en het verstelbare ergonomische ontwerp zijn extra voordelen die de muis aantrekkelijk maken voor mensen die op zoek zijn naar een uniek ontwerp.

Anderen Bekeken ook...

Beste Laptop
Beste MacBook
Beste Chromebook
Over onze Auteur.

René

René is onze audio- en computer expert. Hij houdt van alles met een scherm, maar hij geniet vooral van smarthome-technologie en apps. Hij is altijd gefascineerd geweest door de manier waarop technologie ons leven gemakkelijker kan maken, en hij experimenteert graag met nieuwe gadgets en software. René heeft ook een passie voor auto's en hij werkt al sinds zijn tienerjaren aan een mooie oldtimer die bij zijn opa in de schuur stond. Als hij tijd over heeft, is hij meestal aan het sleutelen. Hij schrijft dan ook graag over deze onderwerpen en ervaringen op onze site.

Success message!
Warning message!
Error message!