Laatste update: januari, 2023

Door:

Koen

Om ervoor te zorgen dat je tuin er netjes en verzorgd uitziet, is het verstandig om een grasmaaier aan te schaffen. Je hebt hier veel verschillende soorten van en daarom kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Ben je op zoek naar de beste elektrische grasmaaier? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. 

Wij deden nauwkeurig onderzoek naar de beste elektrische grasmaaier en we schotelen graag de top 5 beste elektrische grasmaaiers aan je voor. Dit scheelt jou weer zoekwerk en zo heb je meer tijd over om je tuin te verzorgen!

We vertellen je op deze pagina waar je op moet letten als je de beste elektrische grasmaaier wil aanschaffen. Per elektrische grasmaaier behandelen we de belangrijkste voor- en nadelen. Zo maken wij voor jou inzichtelijk welke grasmaaier het meest geschikt is voor jou.

Benieuwd naar wat momenteel de beste elektrische grasmaaier is? Lees dan onze hele review! 

De Beste Elektrische Grasmaaier

Voor de grote tuin is de BLACK+DECKER LM2000-QS echt een uitkomst. Deze 2000 watt elektrische grasmaaier heeft een maaibreedte van 48 centimeter en is daardoor geschikt voor grote oppervlakken. Je stelt de maaihoogte centraal in op een van de 7 standen tussen de 38 en 100 millimeter. Al het gras vangt hij netjes op in de 50 liter opvangbak, zodat je naderhand niet hoeft te harken. De grasmaaier heeft bovendien een mulching functie, waarmee je het gras versnippert en je gazon op een natuurlijke manier bemest. Met de LM2000-QS houd je je gazon dus netjes en gezond.


Hoe hebben wij getest?

Doordat wij al diverse producten hebben getest binnen verschillende categorieën weten wij als geen ander hoe wij de beste elektrische grasmaaiers moeten selecteren. Daarom kun je er bij ons zeker van zijn dat wij de beste elektrische grasmachine voor de mooiste prijs in onze top 5 zetten. 

We doen niet alleen uitgebreid onderzoek naar grasmaaiers, maar testen deze ook uitgebreid. Dit is een extra controlemiddel om er zeker van te zijn dat dit echt de beste elektrische grasmaaiers zijn om te kopen.

Je ziet bij onze top 5 slechts een selectie van alle criteria die wij hanteren tijdens het testen. Wij willen het voor jou namelijk zo makkelijk mogelijk houden om de beste elektrische grasmaaier te kiezen, zodat jij er zo snel mogelijk mee aan de slag kan. Daarom vermoeien we jou niet met allerlei ingewikkelde data die de keuze voor de beste elektrische grasmaaier niet makkelijker maken. 

Customers served! 0 Producten getest
Customers served! 0 Uren online onderzoek
Customers served! 0 Reviews bekeken
Customers served! 0 Webshops vergeleken

De 5 Beste Elektrische Grasmaaiers

Nummer 1 Best Geteste Grasmaaier
Nummer 2 Best Geteste Grasmaaier
Nummer 3 Best Geteste Grasmaaier
Nummer 4 Best Geteste Grasmaaier
Nummer 5 Best Geteste Grasmaaier

Top 10 Elektrische Grasmaaiers.

Wij snappen dat je je gras met liefde wilt behandelen en het daarom moeilijk kan zijn de beste elektrische grasmaaier uit te kiezen. Daarnaast kan het natuurlijk zijn dat de top 5 elektrische grasmaaiers niet aan jouw specifieke wensen voldoen. Neem daarom ook zeker een kijkje in de top 10 best verkochte grasmaaiers.

Via onderstaande buttons kom je automatisch terecht bij de tien meest verkochte grasmaaiers van twee van de bekendste webshops in Nederland.


Misschien ook Interessant voor jou?


Waar moet je op letten bij de Aankoop van een Grasmaaier?

Bij de keuze voor de beste elektrische grasmachine kunnen er een aantal dingen zijn waar je, naast dat de elektrische grasmaaier in de aanbieding is, op kan letten. Hoe weet je wat nu precies de beste elektrische grasmaaier is voor jou. 

Wij helpen je met een aantal criteria die wij belangrijk vinden, maar het is ook goed om voor jezelf te bedenken wat je belangrijk vindt bij de aankoop van een elektrische grasmaaier. 

Mulching functie

Een elektrische grasmaaier kan een mulching-functie hebben. Met mulch wordt een organisch laagje gras bedoeld dat je op je grasmat kan laten liggen. Een elektrische grasmaaier kan een speciaal soort maaimes hebben dat het gemaaide gras versnippert. Daarna laat de elektrische grasmaaier het mulch gelijk weer vallen op de grasmat. Deze mulchlaag brengt positieve dingen met zich mee. Zo biedt het bescherming voor de graswortels als het heel heet is. Het mulchen werkt alleen goed als je je gras minimaal één keer per week verzorgt.

Gazonoppervlakte

Bij de aankoop van een elektrische grasmaaier is het verstandig om te onthouden hoe groot het oppervlakte is van je grasmat. Sommige elektrische grasmaaiers zijn alleen bedoeld voor kleine stukken gras. De grootte van het oppervlakte dat de elektrische grasmaaier kan maaien, hangt samen met de aandrijving en de maaibreedte. Bij een oppervlakte van 51m2 tot 250m2 moet de maaibreedte tussen de 33 en 37 centimeter zijn. 

Zelfrijdende elektrische grasmaaier

Bij een zelfrijdende elektrische grasmaaier denk je waarschijnlijk aan een robotgrasmaaier. Maar dat is weer iets anders. Een zelfrijdende of zelftrekkende elektrische grasmaaier hoef je niet te duwen. Deze rijdt dus zelf langzaam naar voren. Vooral zware en grote elektrische grasmaaiers hebben dit. 

Volume opvangbak van de elektrische grasmaaier

Het verschilt per elektrische grasmaaier hoe groot de opvangbak is. De grootte van de opvangbak wordt aangeduid met liters. Hoe groter de bak is, hoe meer gras je kunt opvangen en hoe minder vaak je hem hoeft te legen. Als je gebruikmaakt van de mulchingfunctie dan blijft het gras natuurlijk niet achter in de opvangbak. 

Veelgestelde Vragen.

Hoe belangrijk is de maaibreedte?

De maaibreedte hangt samen met het gazonoppervlakte. Over het algemeen geldt: hoe groter de maaibreedte, hoe meer gras je elektrische grasmaaier in één keer maait. Dus als de maaibreedte 33 cm is, moet je vaker maaien dan bij 45 cm maaibreedte. Met een grotere maaibreedte ben je dus sneller klaar en als je een grasveld hebt met een groot oppervlakte is het belangrijk om de beste elektrische grasmaaier te nemen met een grote maaibreedte.

Is een elektrische grasmaaiers schadelijk voor je gehoor?

Het geluid van een elektrische grasmaaier wordt uitgedrukt in decibel. We snappen dat het lastig in te schatten is hoe hard een bepaald aantal decibel klinkt. Daarom geven we hieronder een aantal voorbeelden van vergelijkbare geluiden uit het dagelijks leven.

Een elektrische grasmaaier met een decibel van 50 klinkt ongeveer net zo hard als een koffiezetapparaat. Bij 70 decibel klinkt de elektrische grasmaaier ongeveer even hard als een stofzuiger. Vanaf 90 decibel wordt het geluid over het algemeen als hinderlijk ervaren.

Een decibel van 80 kan al schadelijk zijn voor je gehoor, wij raden dan ook aan om gehoorbescherming te gebruiken, ook gebruik je het apparaat niet vaak.

Welke maaitechnieken heeft de elektrische grasmaaier?

Elektrische grasmaaiers kunnen verschillende maaitechnieken hebben. Elke maaitechniek brengt voor- en nadelen met zich mee om rekening mee te houden bij de keuze voor de beste elektrische grasmaaier.

Balkmaaier
Bij deze maaitechniek zit er aan de voorkant van de elektrische grasmaaier een balk met een boven- en ondermes. Deze messen hebben een driehoekige vorm en bewegen heen en weer. Het gras wordt bij deze maaitechniek kort geknipt. Het voordeel van deze elektrische grasmaaier is dat die makkelijk over ruw terrein gaat en verschillende soorten gras kan knippen.

Cirkelmaaier
Bij deze maaitechniek draait het mes in een cirkel. Wanneer de elektrische grasmaaier het gras af hakt, gaat het via de luchtstroom naar boven in de cirkelvormige bak. Deze maaitechniek komt het meest voor.

Zweefmaaier
De zweefmaaier heeft geen wielen. De messen draaien zo bij deze elektrische grasmaaier dat er een luchtkussen gecreëerd wordt waardoor de elektrische grasmaaier zweeft. Dit maakt de elektrische grasmaaier wendbaar. 

Welke soorten aandrijving heb je bij grasmaaiers?

De elektrische grasmaaier kan verschillende aandrijvingen hebben. Hieronder lichten wij de verschillende toe.

Handmatig
De grootste voordelen van handmatig zijn dat je deze maaier niet hoeft op te laden, aan een kabel hoeft te houden en geen benzine nodig hebt. Het nadeel van de handmatige maaier is dat je langer doet over het maaien.

Elektrische grasmaaier
De elektrische grasmaaier heeft onze voorkeur. Alleen een nadeel is dat deze vaak aan het stroom moet zitten. Het is daarom handig om een verlengsnoer aan te schaffen bij de aankoop van de beste elektrische grasmaaier. Verder is het voordeel dat je een stuk sneller maait dan met de handmatige grasmaaier en het maaien minder moeite kost.

Benzine
De benzine grasmaaier heeft het voordeel dat je geen snoer nodig hebt. Het nadeel is dat je dus wel benzine nodig hebt en deze grasmaaier veel onderhoud nodig heeft. 


Wat is de Beste Elektrische Grasmaaier?

Je weet nu een stuk meer over elektrische grasmaaiers, maar je kwam hier natuurlijk voor de beste. Je wilt uiteindelijk gewoon weten welke grasmaaier de beste koop is voor jou.

We selecteerden hieronder de top 5 beste elektrische grasmaaiers. De belangrijkste voor- en nadelen staan bij de elektrische grasmaaiers benoemd. Ook zie je welk cijfer wij gaven aan een aantal belangrijke eigenschappen van de elektrische grasmaaier. Dit cijfer is gebaseerd op ons deskresearch en de tests die wij hebben uitgevoerd met de elektrische grasmachine.

1. BLACK+DECKER LM2000-QS

 • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

 Maaiprestatie: 9.7
Current Progress
Current Progress
9.6
Gebruiksgemak: 9.3
Current Progress
Current Progress
9.6
Prijs-kwaliteit: 9.2
Current Progress
Current Progress
9.6
Duurzaamheid: 8.8
Current Progress
Current Progress
9.6
Design: 9.3
Current Progress
Current Progress
9.6

Voor de grote tuin is de BLACK+DECKER LM2000-QS echt een uitkomst. Deze 2000 watt elektrische grasmaaier heeft een maaibreedte van 48 centimeter en is daardoor geschikt voor grote oppervlakken. Je stelt de maaihoogte centraal in op een van de 7 standen tussen de 38 en 100 millimeter. Al het gras vangt hij netjes op in de 50 liter opvangbak, zodat je naderhand niet hoeft te harken. De grasmaaier heeft bovendien een mulching functie, waarmee je het gras versnippert en je gazon op een natuurlijke manier bemest. Met de LM2000-QS houd je je gazon dus netjes en gezond.

Voordelen BLACK+DECKER LM2000-QS

 • Dankzij de mulching functie versnippert je grasmaaier het gras waarna het als meststof terug in je gazon wordt geblazen.
 • De maaihoogte regel je centraal in een enkele handeling.
 • Je stelt de maaihoogte naar eigen wens in met de 7 maaihoogte-instellingen.

Nadelen BLACK+DECKER LM2000-QS

 • Het geluidsniveau van 96 decibel zorgt voor veel lawaai tijdens het maaien. Gehoorbeschermers zijn dan ook aan te raden.

2. Wolf Garten A 340 E

 • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

 Maaiprestatie: 9.0
Current Progress
Current Progress
9.6
Gebruiksgemak: 8.9
Current Progress
Current Progress
9.6
Prijs-kwaliteit: 8.9
Current Progress
Current Progress
9.6
Duurzaamheid: 8.3
Current Progress
Current Progress
9.6
Design: 8.5
Current Progress
Current Progress
9.6

Met de Wolf Garten A 340 E elektrische grasmaaier maai je gazons tot zo'n 300 m² mooi strak. De maaier heeft een maaibreedte van 34 centimeter gazons en de maaihoogte stel je centraal in op 1 van de 6 mogelijke hoogtes tussen de 25 en 75 millimeter. Het gras vang je op in de 30 liter opvangzak of je gebruikt de mulching-functie. Hierbij versnipper je de grassprieten en worden ze in het gazon teruggeblazen als natuurlijke bemesting. De ergonomische duwboom is volledig inklapbaar, zodat je de A 340 E na het maaien weer compact opbergt.

Voordelen Wolf Garten A 340 E

 • Dankzij de mulching-functie versnippert je grasmaaier het gras waarna het als meststof terug in je gazon wordt geblazen.
 • De maaihoogte regel je centraal in een enkele handeling.
 • De grasmaaier is geschikt voor grotere gazons tot 300 vierkante meter.

Nadelen Wolf Garten A 340 E

 • De grasmaaier is niet zelfrijdend, waardoor je de grasmaaier zelf moet voortduwen.

3. Bosch ARM 32

 • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

 Maaiprestatie: 9.0
Current Progress
Current Progress
9.6
Gebruiksgemak: 8.9
Current Progress
Current Progress
9.6
Prijs-kwaliteit: 8.9
Current Progress
Current Progress
9.6
Duurzaamheid: 8.0
Current Progress
Current Progress
9.6
Design: 8.6
Current Progress
Current Progress
9.6

Kleine gazons tot 200 m² maai je met de Bosch ARM 32 elektrische grasmaaier. De maaier maait buiten de wielen, waardoor je minder ongemaaide randjes overhoudt. Je bepaalt zelf hoe kort je het gras maait met de 3 maaihoogte-instellingen tussen de 20 en 60 millimeter. Het gemaaide gras hoef je niet bijeen te harken, maar vang je gelijk op met de 31 liter opvangbak. Ben je klaar met maaien, dan klap je de duwboom in zodat hij weinig ruimte in je schuur inneemt.

Voordelen Bosch ARM 32

 • Dankzij de aandrijving op elektriciteit geniet je van een continue stroomtoevoer.
 • Al het gras vang je netjes op in de 31 liter opvangbak, waardoor je niet hoeft te harken.
 • Aangezien de grasmaaier buiten de wielen maait, neemt hij ook de graskanten mee.

Nadelen Bosch ARM 32

 • Het geluidsniveau van 96 decibel zorgt voor veel lawaai tijdens het maaien. Gehoorbeschermers zijn dan ook aan te raden.

4Wolf Garten A 400 E

 • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Maaiprestatie: 9.0
Current Progress
Current Progress
Gebruiksgemak: 9.0
Gebruiksgemak: 8.9
Current Progress
Current Progress
9.6
Prijs-kwaliteit: 8.9
Current Progress
Current Progress
9.6
Duurzaamheid: 8.3
Current Progress
Current Progress
9.6
Design: 8.5
Current Progress
Current Progress
9.6

Met de Wolf Garten A 400 E staat je gazon tot 500 m² er weer netjes bij. Deze 1.800 watt elektrische grasmaaier is allereerst uitgevoerd met een centrale, zesvoudige maaihoogte-instelling. Daarnaast is hij uitgerust met een 45 liter opvangzak, zodat je naderhand niet hoeft te harken. Als je je gazon gelijk met het maaien natuurlijk wilt bemesten, maak je gebruik van de mulching-functie. Hierbij worden de grassprieten versnipperd en in het gazon geblazen. De grasmaaier heeft een maaibreedte van 40 centimeter en is voorzien van kabelgeleiding voor de veiligheid. De ergonomisch uitgevoerde duwbeugel van de A 400 E klap je na gebruik in, zodat je hem compact opbergt.

Voordelen Wolf Garten A 400 E

 • De mulching-functie zorgt ervoor dat het gras wordt versnipperd waarna het als meststof terug in het gazon geblazen wordt.
 • Je stelt de maaihoogte naar eigen wens in met de 6 maaihoogte-instellingen.
 • De maaihoogte regel je centraal in een enkele handeling.

Nadelen Wolf Garten A 400 E

 • Het geluidsniveau van 96 decibel zorgt voor veel lawaai tijdens het maaien. Gehoorbeschermers zijn dan ook aan te raden.

5. Powerplus POWEG63703

 • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Maaiprestatie: 8.8
Current Progress
Current Progress
9.6
Gebruiksgemak: 8.9
Current Progress
Current Progress
9.6
Prijs-kwaliteit: 9.3
Current Progress
Current Progress
9.6
Duurzaamheid: 8.1
Current Progress
Current Progress
9.6
Design: 8.5
Current Progress
Current Progress
9.6

Een grasmaaier zonder al teveel poespas, dat is de Powerplus POWEG63703. Deze 1.000 watt elektrische grasmaaier gebruik je voor gazons met een oppervlakte tot 200 m². Hij is vervaardigd uit kunststof, zodat hij licht en dus goed voort te duwen is. Daarnaast is de maaier voorzien van een inklapbare en in hoogte verstelbare duwboom, zodat je comfortabel werkt. Met een mes van 32 centimeter maai je je gras op 3 mogelijke hoogtes tussen de 25 en 65 millimeter. Het gemaaide gras werp je ofwel via de achterkant uit, ofwel maak je gebruik van de 30 liter opvangbak. Met de POWEG63703 zorg je ervoor dat jouw gazon er snel weer strak bij ligt.

Voordelen Powerplus POWEG63703

 • De grasmaaier is geschikt voor kleinere gazons tot 200 vierkante meter.
 • Al het gras vang je netjes op in de 30 liter opvangbak, waardoor je niet hoeft te harken.
 • Dankzij de aandrijving op elektriciteit geniet je van een continue stroomtoevoer.

Nadelen Powerplus POWEG63703

 • Het geluidsniveau van 96 decibel zorgt voor veel lawaai tijdens het maaien. Gehoorbeschermers zijn dan ook aan te raden.
Nummer 2 Best Geteste Grasmaaier
Nummer 3 Best Geteste Grasmaaier
Nummer 4 Best Geteste Grasmaaier
Nummer 5 Best Geteste Grasmaaier

Met de Wolf Garten A 340 E elektrische grasmaaier maai je gazons tot zo'n 300 m² mooi strak. De maaier heeft een maaibreedte van 34 centimeter gazons en de maaihoogte stel je centraal in op 1 van de 6 mogelijke hoogtes tussen de 25 en 75 millimeter. Het gras vang je op in de 30 liter opvangzak of je gebruikt de mulching-functie. Hierbij versnipper je de grassprieten en worden ze in het gazon teruggeblazen als natuurlijke bemesting. De ergonomische duwboom is volledig inklapbaar, zodat je de A 340 E na het maaien weer compact opbergt.

Kleine gazons tot 200 m² maai je met de Bosch ARM 32 elektrische grasmaaier. De maaier maait buiten de wielen, waardoor je minder ongemaaide randjes overhoudt. Je bepaalt zelf hoe kort je het gras maait met de 3 maaihoogte-instellingen tussen de 20 en 60 millimeter. Het gemaaide gras hoef je niet bijeen te harken, maar vang je gelijk op met de 31 liter opvangbak. Ben je klaar met maaien, dan klap je de duwboom in zodat hij weinig ruimte in je schuur inneemt.