Laatste update: april, 2023

Door:

Julius

Wat zijn de Beste Dashcam?

Nummer 1 Beste Dashcam
Nummer 2 Beste Dashcam
Nummer 3 Beste Dashcam
Nummer 4 Beste Dashcam
Nummer 5 Beste Dashcam

De kans dat jij zoekt naar de beste dashcam die er is, is vrij groot. Anders zou je niet op dit artikel klikken. Wij hebben jou geholpen om deze keuze makkelijker te maken.

Een dashcam is een camera die op het dashboard of aan de voorruit van een auto is gemonteerd en kan worden gebruikt om beelden van de weg en het verkeer voor de auto vast te leggen. Dashcams worden steeds populairder vanwege de vele voordelen die ze bieden. Een dashcam kan worden gebruikt als bewijsmateriaal bij het indienen van een verzekeringsclaim. Het kan helpen om de omstandigheden van het ongeval vast te stellen en kan ook helpen bij het bepalen van de schuldvraag.

Lees ons onderzoek naar de beste dashcam voor jou. Wij hebben voor jou de beste dashcams in een top 5 gezet. Met onze kennis en expertise kies jij de beste dashcam die er op de markt is en zorg je ervoor dat je bewijs verzamelt.


Waar moet je op letten bij de aankoop van een Dashcam?

Beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit van de dashcam is een belangrijk punt om op te letten. Een dashcam met een hoge resolutie kan meer details vastleggen, wat vooral handig kan zijn bij het bekijken van opgenomen beelden als bewijsmateriaal.

Nachtzicht

Een dashcam met nachtzicht kan 's nachts betere beelden vastleggen. Dit is vooral handig als je veel in het donker rijdt.

G-sensor

Een G-sensor detecteert wanneer er een plotselinge beweging of impact is en slaat automatisch de beelden op die direct voor en na de gebeurtenis zijn vastgelegd.

Geheugen

Het geheugen van de dashcam bepaalt hoeveel beelden kunnen worden opgeslagen. Een dashcam met een groot geheugen kan meer beelden opslaan voordat het geheugen vol is.

Bediening en installatieen

Het is belangrijk om te kijken naar hoe gemakkelijk de dashcam te bedienen is en hoe eenvoudig de installatie is. Dit kan van belang zijn als je de dashcam zelf installeert.

Prijs

Dashcams zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Het is belangrijk om te kijken naar wat je nodig hebt en wat je budget is. Een duurdere dashcam kan betere kwaliteit bieden, maar een goedkopere dashcam kan voldoen aan de basisbehoeften.

Wat zijn de Veelgestelde Vragen over Werkschoenen?

Waar moet een dashcam aan voldoen?

Een dashcam moet aan een aantal eisen voldoen om goed te kunnen functioneren en te voldoen aan de wet- en regelgeving.

Allereerst is een goede beeldkwaliteit belangrijk om de beelden helder en duidelijk vast te leggen voor gebruik als bewijsmateriaal. Daarnaast moet de dashcam voldoende opslagruimte hebben en voorzien zijn van een G-sensor om bij een plotselinge beweging of impact automatisch de beelden op te slaan. Een GPS-functie is handig om de locatie en snelheid van de auto vast te leggen en om te helpen bij het vaststellen van de oorzaak van een ongeval. De dashcam moet ook goede beelden kunnen vastleggen in het donker en eenvoudig te bedienen en te installeren zijn zonder schade aan de auto te veroorzaken. Ten slotte moet de dashcam voldoen aan de wettelijke eisen van het land waarin het gebruikt wordt

Hoe moet ik een dashcam installeren?

De installatie van een dashcam kan per model verschillen, maar over het algemeen volg je de volgende stappen:

Kies een geschikte locatie: Kies een geschikte locatie om de dashcam te plaatsen. Het is het beste om de dashcam in het midden van de voorruit te plaatsen, net achter de achteruitkijkspiegel. Dit geeft de beste opnamehoek zonder het zicht van de bestuurder te belemmeren.

Reinig het oppervlak: Maak het oppervlak waar de dashcam bevestigd wordt goed schoon met een alcoholhoudend doekje en laat het drogen.

Plaats de houder: Bevestig de houder op de gekozen locatie.

Sluit de kabels aan: Sluit de voedingskabel van de dashcam aan op de sigarettenaansteker of USB-poort van de auto. Sommige dashcams worden ook geleverd met een accu die moet worden opgeladen voordat de dashcam kan worden gebruikt.

Plaats de dashcam in de houder: Plaats de dashcam in de houder en zorg ervoor dat deze stevig vast zit.

Test de dashcam: Schakel de dashcam in en test de opnamefunctie om er zeker van te zijn dat de dashcam correct is geïnstalleerd en functioneert.

Het is belangrijk om de handleiding van de dashcam te raadplegen voor specifieke instructies en om te zorgen dat je de dashcam op de juiste manier installeert.

Is een dashcam legaal in Nederland?

Ja, het is legaal om een dashcam te gebruiken in Nederland. Het is echter wel belangrijk om te voldoen aan de privacywetgeving en de verkeersregels.

Bij het gebruik van een dashcam moet je ervoor zorgen dat je geen inbreuk maakt op de privacy van anderen. Dit betekent dat je de beelden alleen mag gebruiken voor persoonlijk gebruik en niet mag verspreiden via social media of andere kanalen. Daarnaast mag je de dashcam niet gebruiken om bewust het kenteken van andere auto's vast te leggen.

Ook moet je rekening houden met de verkeersregels. Het gebruik van een dashcam mag niet leiden tot afleiding tijdens het rijden en de dashcam mag geen obstakel vormen voor het zicht van de bestuurder.
Tot slot moet je er rekening mee houden dat de beelden die met een dashcam zijn opgenomen niet altijd als bewijsmateriaal worden geaccepteerd. Het is daarom belangrijk om altijd de politie te bellen bij een ongeval en de beelden als aanvullend bewijsmateriaal te beschouwen.

Hoe werkt een dashcam? 

Een dashcam is een compacte camera die is ontworpen om beelden van de weg en de omgeving vast te leggen tijdens het rijden. Een typische dashcam heeft een lens aan de voorkant van de camera, een ingebouwde microfoon en een mechanisme om de opnames op te slaan.

De dashcam wordt meestal via de sigarettenaansteker of USB-poort van de auto van stroom voorzien. Zodra de motor wordt gestart, wordt de dashcam ingeschakeld en begint deze automatisch met opnemen.

Sommige dashcams hebben een bewegings- of impactdetectiesensor die automatisch begint met opnemen wanneer er plotselinge bewegingen of impact worden gedetecteerd. Dit kan nuttig zijn bij ongevallen of andere incidenten op de weg.

De meeste dashcams slaan de beelden op een geheugenkaart op. Zodra de geheugenkaart vol is, begint de dashcam oude opnames te overschrijven. Sommige dashcams zijn uitgerust met Wi-Fi of Bluetooth, waardoor de beelden draadloos kunnen worden overgedragen naar een smartphone of tablet.

Om de beelden te bekijken, kunnen de meeste dashcams worden aangesloten op een computer of mobiel apparaat via een USB-kabel of een geheugenkaartlezer. Hierdoor kunnen de beelden worden bekeken, opgeslagen of gedeeld.

Kortom, een dashcam is ontworpen om eenvoudig te installeren en automatisch te functioneren, zodat bestuurders zich kunnen concentreren op de weg terwijl de camera de beelden vastlegt.


Hoe hebben wij Getest?

Ons team van deskundigen heeft een geavanceerd testproces ontwikkeld om er zeker van te zijn dat jij straks de beste dashcam hebt. We hebben beoordelingen van zowel klanten als testers onder de loep genomen en vervolgens een doorgelichte top 5 lijst samengesteld met alleen betrouwbaar advies! Gok niet als het om jouw veiligheid gaat - vertrouw op onze selectie en kies voor de beste dashcam.

Customers served! 0 Producten onderzocht
Customers served! 0 Uren online onderzoek
Customers served! 0 Reviews bekeken
Customers served! 0 Webshops vergeleken

Misschien ook Interessant voor jou?

 • Op zoek naar het beste navigatiesysteem voor in de auto? Bekijk hier ons onderzoek naar het Beste Navigatiesysteem

Wat is de Top 5 Beste Dashcams?

1. VIOFO Dashcam A119 V3

BEoordeLING.

Review: 9.3
Current Progress
Current Progress
9.6

De VIOFO Dashcam A119 V3 is een high-end dashboard camera die is ontworpen om de veiligheid van bestuurders te vergroten en eventuele ongelukken of incidenten op de weg vast te leggen. Deze camera is uitgerust met een Sony STARVIS 5 MP-beeldsensor en kan 2K HD-video's opnemen met een resolutie van 2560 x 1440p bij 30 frames per seconde, of Full HD-video's met een resolutie van 1920 x 1080p bij 60 frames per seconde.

De camera heeft een zeer brede kijkhoek van 140 graden, waardoor het mogelijk is om de omgeving rondom het voertuig vast te leggen. De G-sensor van de camera detecteert automatisch wanneer er een ongeval plaatsvindt en slaat het videobestand op, zodat het niet per ongeluk wordt overschreven. Met de meegeleverde GPS-module kunt u ook de snelheid en locatie van het voertuig vastleggen en de gegevens opslaan in de video.

De VIOFO Dashcam A119 V3 is voorzien van een 2 inch LCD-scherm aan de achterzijde, waarmee u de opgenomen video's kunt bekijken. De camera ondersteunt ook wifi-connectiviteit, zodat u de video's kunt downloaden en delen via uw smartphone of tablet.

Met een compacte en discrete vormgeving, is de VIOFO Dashcam A119 V3 eenvoudig te installeren op uw dashboard en zal niet afleiden tijdens het rijden. Deze dashcam biedt een uitstekende videokwaliteit en is een geweldige investering voor iedereen die zijn veiligheid op de weg wil vergroten en eventuele incidenten wil vastleggen. Dit is in mijn ogen de beste dashcam voor in de auto die er op de markt is.

Voordelen VIOFO Dashcam A119 V3

 • Beeldkwaliteit (4k)
 • Zeer brede kijkhoek
 • Eenvoudig te installeren

Nadelen VIOFO Dashcam A119 V3

 • Zorg ervoor dat je een goede sd kaart aanschaft

2. Qumax Dashcam

BEoordeLING.

Review: 9.1
Current Progress
Current Progress
9.6

De Qumax Dashcam voor auto is een compacte en betaalbare dashboard camera die is ontworpen om de veiligheid op de weg te vergroten en eventuele incidenten vast te leggen. Met een 1080p Full HD-resolutie en een brede kijkhoek van 170 graden, biedt deze camera uitstekende videokwaliteit en een breed zicht op de weg.

De camera heeft een ingebouwde G-sensor die automatisch de opname start wanneer er een botsing of abrupte beweging wordt gedetecteerd. De opname wordt automatisch opgeslagen en vergrendeld, zodat deze niet per ongeluk wordt gewist of overschreven. De Qumax Dashcam voor auto beschikt ook over een loopopnamefunctie, waarbij oudere videobestanden automatisch worden vervangen door nieuwe bestanden, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het handmatig wissen van de opnamen.

De Qumax Dashcam voor auto is eenvoudig te installeren en wordt geleverd met een zuignapbevestiging en een 12V autolader. Met zijn compacte en discrete ontwerp valt hij nauwelijks op op uw dashboard en zal hij uw zicht op de weg niet hinderen.

Bovendien is de Qumax Dashcam voor auto uitgerust met een 2,4-inch LCD-scherm, waarmee u de opgenomen video's kunt bekijken en instellingen kunt aanpassen. Met zijn gebruiksvriendelijke interface en eenvoudige bediening is deze dashcam een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare en betrouwbare dashboard camera om de veiligheid op de weg te vergroten en incidenten vast te leggen. Dit is in mijn ogen de op een na beste dashcam voor in de auto.

Voordelen Qumax Dashcam

 • Full Hd 
 • Ingebouwde G sensor
 • Nachtlens
 • 170° Wijdhoeklens
 • IPS-display

Nadelen Qumax Dashcam

 • Handleiding vrij beperkt en kan onduidelijk zijn

3. Apeman C770 Dashcam

BEoordeLING.

Review: 8.8
Current Progress
Current Progress
9.6

De Apeman C770 Dashcam voor auto is een geavanceerde dashboard camera die is ontworpen om de veiligheid op de weg te vergroten en eventuele incidenten vast te leggen. Met een 2K Full HD-resolutie en een brede kijkhoek van 170 graden, biedt deze camera uitstekende videokwaliteit en een breed zicht op de weg.

De camera beschikt over een ingebouwde G-sensor die automatisch de opname start wanneer er een botsing of abrupte beweging wordt gedetecteerd. De opname wordt automatisch opgeslagen en vergrendeld, zodat deze niet per ongeluk wordt gewist of overschreven. De Apeman C770 Dashcam voor auto beschikt ook over een loopopnamefunctie, waarbij oudere videobestanden automatisch worden vervangen door nieuwe bestanden, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het handmatig wissen van de opnamen.

Met zijn geavanceerde functies, zoals de ingebouwde GPS-module, kunt u uw locatie en snelheid vastleggen en deze gegevens samen met uw video's opslaan. Bovendien ondersteunt de dashcam wifi-connectiviteit, zodat u de opgenomen video's direct op uw smartphone of tablet kunt bekijken en delen.

De Apeman C770 Dashcam voor auto heeft een compact en stijlvol ontwerp en is eenvoudig te installeren met de meegeleverde zuignapbevestiging en autolader. Met zijn gebruiksvriendelijke interface en eenvoudige bediening is deze dashcam een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een geavanceerde en betrouwbare dashboard camera om de veiligheid op de weg te vergroten en incidenten vast te leggen.

Voordelen Apeman C770 Dashcam

 • 4K
 • Met Wifi en GPS ondersteuning
 • Ondersteuning voor 128 GB SD-kaart
 • Aanraakscherm

Nadelen Apeman C770 Dashcam

 • Geen Nederlandse handleiding

4. Nince Dashcam

BEoordeLING.

Review: 8.5
Current Progress
Current Progress
Gebruiksgemak: 9.0

De Nince Dashcam voor auto is een geavanceerde dashboardcamera die is ontworpen om de veiligheid op de weg te vergroten en eventuele incidenten vast te leggen. Met een Full HD 1080P-resolutie en een brede kijkhoek van 170 graden, biedt deze camera uitstekende videokwaliteit en een breed zicht op de weg.

De dashcam wordt geleverd met een 32 GB Mini SD-kaart, waardoor u voldoende opslagruimte heeft om uw opgenomen beelden op te slaan. Bovendien is deze dashcam uitgerust met zowel een voor- als een achtercamera, waardoor u een compleet beeld krijgt van uw omgeving terwijl u onderweg bent.

De dashcam heeft een ingebouwde G-sensor die automatisch de opname start wanneer er een botsing of abrupte beweging wordt gedetecteerd. De opname wordt automatisch opgeslagen en vergrendeld, zodat deze niet per ongeluk wordt gewist of overschreven. De Nince Dashcam voor auto beschikt ook over een loopopnamefunctie, waarbij oudere video bestanden automatisch worden vervangen door nieuwe bestanden, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het handmatig wissen van de opnamen.

Met zijn compacte en discrete ontwerp valt deze dashcam nauwelijks op op uw dashboard en zal hij jou zicht op de weg niet hinderen. Het is ook eenvoudig te installeren met de meegeleverde zuignapbevestiging en autolader.

Kortom, als u op zoek bent naar een betrouwbare en geavanceerde dashboard camera om de veiligheid op de weg te vergroten en incidenten vast te leggen, dan is de Nince Dashcam voor auto een uitstekende keuze.

Voordelen Nince Dashcam

 • Full HD 1080P
 • 32GB Mini SD
 • Opnamehoek van 170 graden

Nadelen Nince Dashcam

 • Extra accukabel dient aangeschaft te worden

5. Garmin Dashcam 46

BEoordeLING.

Review: 8.1
Current Progress
Current Progress
9.6

De Garmin Dashcam 46 is een krachtige dashboard camera die is ontworpen om de veiligheid op de weg te vergroten en incidenten vast te leggen. Met een Full HD 1080P-resolutie en een brede kijkhoek van 140 graden, biedt deze camera uitstekende videokwaliteit en een breed zicht op de weg.

Met de ingebouwde GPS-module kunt u uw locatie en snelheid vastleggen en deze gegevens samen met uw video's opslaan. Bovendien beschikt de dashcam over een handige functie voor spraakbediening, zodat u eenvoudig kunt beginnen met opnemen of een foto kunt maken zonder uw handen van het stuur te halen.

De dashcam heeft ook een ingebouwde G-sensor die automatisch de opname start wanneer er een botsing of abrupte beweging wordt gedetecteerd. De opname wordt automatisch opgeslagen en vergrendeld, zodat deze niet per ongeluk wordt gewist of overschreven. De Garmin Dashcam 46 beschikt ook over een loopopnamefunctie, waarbij oudere videobestanden automatisch worden vervangen door nieuwe bestanden, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het handmatig wissen van de opnamen.

Met zijn compacte en discrete ontwerp valt deze dashcam nauwelijks op op uw dashboard en zal hij uw zicht op de weg niet hinderen. Het is ook eenvoudig te installeren met de meegeleverde zuignapbevestiging en autolader.

Kortom, als u op zoek bent naar een betrouwbare en geavanceerde dashboard camera om de veiligheid op de weg te vergroten en incidenten vast te leggen, dan is de Garmin Dashcam 46 een uitstekende keuze.

Voordelen Garmin Dashcam 46

 • GPS
 • 1080p
 • 140 graden beeldveld

Nadelen Garmin Dashcam 46

 • Geheugenkaart vereist
 • Prijs

Wat is de Top 10 Meest Verkochte Dashcams?

Laat de tijd niet wegglippen! Klik op de knop hieronder en bekijk de top dashcams van dit jaar. Van een van de grootste online retailers kun je in een mum van tijd de beste dashcam bemachtigen - dit zijn hun tien bestsellers!


Mijn Conclusie over de Beste Werkschoenen.

In mijn ogen is de Qumax Dashcam de beste dashcam voor de auto. De beste dashcam heeft enkele indrukwekkende functies. Het heeft bijvoorbeeld een hoge 4K-resolutie, waardoor je een ontzettend scherp en gedetailleerd beeld hebt. Daarnaast beschikt de dashcam over een zeer brede kijkhoek waardoor de camera ontzettend veel filmt. Ook is het een camera die makkelijk te installeren is. Al met al de beste dashcam op de markt.


Anderen Bekeken ook...

Beste Navigatiesysteem Auto
Beste Sneeuwketting
Beste IJskrabber
Over onze Auteur.

Julius

Mijn naam is Julius. Ik hou van alles wat met sport te maken heeft. Mijn favoriete bezigheid is gamen, maar ik geniet ook van buiten zijn en koken. Ik hou van reizen naar nieuwe plaatsen, en van alles wat met auto's te maken heeft. Ik ben een grote fan van technologie, en hou ervan de nieuwste gadgets bij te houden.

Success message!
Warning message!
Error message!