Laatste update: januari, 2023

Door:

Koen

Ben je op zoek naar de beste blender? Op deze pagina geven wij de beste review voor de top 5 beste blenders. Heb je zin om een heerlijke smoothie te drinken? Dan is het hebben van je eigen blender perfect. Met een blender kan je heerlijke drankjes maken, maar wat is de best geteste blender? In deze blender review benoemen we de belangrijkste specificaties en aspecten waar je op moet letten wanneer je aan het denken bent om de beste blender aan te schaffen. Er zijn een hoop verschillende soorten blenders, maar welke is nou de beste blender? De top 5 beste blenders wordt samengesteld door ons nauwkeurige onderzoek, dat bestaat uit de verschillende blender-specificaties van verschillende merken. Benieuwd wat de best beoordeelde blender is? Lees dan snel verder in deze blender-review.

Met nauwkeurig en kwalitatief onderzoek zoeken wij naar de beste blenders. Als consument kan het lastig zijn om de beste blender te vinden, met onze review hopen wij dat je een betere en weloverwogen keuze kan maken om de beste blender aan te schaffen. Met een blender kan je verschillende lekkere dingen maken en blenden zoals groene-smoothies, fruit-smoothies, soepen en harde ingrediënten zoals ijsblokjes en noten. Op deze pagina vind je verschillende soorten blenders. De top 5 beste blenders vind je hier! 

De Best Geteste Blender

Je reinigt de Blendtec Classic 575 Zwart met één druk op de knop, dankzij het automatische schoonmaakprogramma. Het enige dat jij hoeft te doen is wat water en afwasmiddel in de blender doen en op het knopje drukken. Ideaal, want het schoonmaken van een blender kost anders veel tijd. Naast het schoonmaakprogramma heeft de blender ook een automatisch programma voor smoothies. De snelheid pas je gemakkelijk aan, en voor extra kracht mix je even op de pulsestand. De vierkante vorm van de blenderkan zorgt ervoor dat de ingrediënten naar beneden zakken, zodat alles goed mixt. Dankzij het hoge vermogen van 1560 watt gebruik je deze blender meerdere keren achter elkaar, zonder dat de motor oververhit raakt.


Hoe hebben wij getest?

De top 5 beste blenders worden bepaald vanuit nauwkeurig onderzoek. Om te bepalen welke blenders in de top 5 komen, wordt er gekeken naar verschillende productspecificaties van blenders. Daarnaast zal er gekeken worden naar de verschillende voor- en nadelen van de verschillende blenders. Naast deze specificaties zijn ook de wensen en behoeftes van belang, wil je bijvoorbeeld je smoothie meenemen, dan is een blender To Go erg handig en optimaal. Als je van plan bent om ook harde ingrediënten te blenden zoals ijsblokjes en noten, is het essentieel om een blender aan te schaffen met meer kracht en een vermogen van minimaal 1200 watt. Naast smoothies en andere drankjes kan je met een blender ook soep maken. Benieuwd welke top 5 blenders wij hebben samengesteld en welke blender als beste uit de test is gekomen?

Nadat we alle blender-specificaties naast elkaar hebben gezet, stelden we een overzichtelijke top 5 beste blenders samen. Hierin zal je de voordelen en nadelen tegenkomen die wij belangrijk vinden en wat opvalt. Uiteindelijk hopen wij dat je met deze blender-review en de top 5 beste blenders een goede keuze kunt maken en met een gerust hart jouw nieuwe blender besteld. 

Customers served! 0 Producten getest
Customers served! 0 Uren online onderzoek
Customers served! 0 Reviews bekeken
Customers served! 0 Webshops vergeleken

De 5 Beste Blenders

Nummer 3 Best Geteste Blender
Nummer 4 Best Geteste Blender

Top 10 Beste Blenders.

Nadat alle belangrijke blender productspecificaties aan het licht zijn gebracht, zullen wij ervoor zorgen dat er een duidelijk overzicht is van de top 5 beste blenders. Echter zijn er een hoop andere blenders op de markt. Mocht je graag nog verder willen kijken, dan raden wij aan om te kijken naar de top 10 beste blenders. In deze top 10 zal je dezelfde blenders terugvinden, maar ook een paar andere blenders. Ben je er na deze blender review nog niet over uit? Neem dan zeker een kijkje bij de top 10 beste blenders


Misschien ook Interessant voor jou?


Waar moet je op letten bij de Aankoop van een Blender?

Bij het aanschaffen van een blender zijn er een aantal aspecten die belangrijk zijn. Zo komen blenders in verschillende types die allemaal verschillende doeleinden hebben. De beste blender voor smoothies heeft namelijk een ander vermogen nodig dan een blender waar je ook ijsblokjes en harde ingrediënten in gaat mixen. Ben je op zoek naar een blender speciaal voor soep? Dan is de beste blender voor jou een soepmaker. De verschillende onderwerpen die belangrijk zijn en waar je op moet letten bij aanschaf van de beste blender lees je hieronder. 

Wat wil je gaan blenden?

Een blender kan je gebruiken voor verschillende recepten. Zo kan je overheerlijke smoothies van fruit en groentes blenden, maar is het ook mogelijk om hardere ingrediënten zoals ijsblokjes en noten te blenden. Ben je van plan om hardere ingrediënten te blenden dan is het belangrijk dat je kijkt naar een blender met meer vermogen en een wattage van 1200 watt of hoger. Een stevige tritan mengkom is bestendig tegen scheuren en barsten. De beste blender voor hardere ingrediënten is een powerblender.

Blender to go

Ben je vaak onderweg? Dan is het misschien handig om een blender to go aan te schaffen. De mengbeker dient bij de beste blender to go namelijk ook als drinkbeker die je gemakkelijk meeneemt. Nadat je jouw smoothie hebt gemixt, kan je de mengbeker er gemakkelijk af draaien en een deksel op de beker zetten. Heel handig, want hierdoor hoef je de smoothie niet om te gieten in een andere drinkbeker. Met een blender to go ben je sneller onderweg met een heerlijke smoothie of ochtend-shake. 

De beste blender voor smoothies

Wanneer je veel waarde hecht aan gezonde smoothies is het wellicht interessant om te kijken naar een vacuüm-blender. Een vacuümblender is een blender die zorgt dat er geen lucht bij jouw fruit- of groente-mix komt. De vacuümblender zuigt namelijk eerst alle lucht uit de blender. Door deze techniek wordt ervoor gezorgd dat je gebruikte ingrediënten niet gaan oxideren en er geen vitamines en mineralen verloren gaan. 

Wil je soep maken met je blender?

Misschien dat je het nog niet wist, maar er zijn ook speciale soepblenders. Een soepmaker is perfect wanneer je alleen van plan bent om soepen te maken. De beste blender voor soep is makkelijk in gebruikt. De blender vul je met koude ingrediënten, vervolgens is er binnen 30 minuten een warme soep om te nuttigen. De soepmakers bezitten namelijk over een kookelement waardoor de soep niet alleen wordt geblend, maar ook wordt gekookt.

Extra recepten bij je blender

Met de nieuwe technologieën zijn ook de beste blenders van 2022 verder geïnnoveerd. Zo zijn er nu ook ‘smart blenders’. Met een smart blender kan je via een bluetooth verbinding de blender bedienen vanaf je smartphone. Bij dit type blender komt namelijk een bijbehorende app waarmee je gemakkelijk keuzes kan maken uit diverse programma’s. Zo kan je bijvoorbeeld smoothies mixen, maar ook dikkere vloeistoffen blenden. Via de bijbehorende app kan je verschillende recepten volgen.

Veelgestelde Vragen.

Hoeveel vermogen moet een goede blender hebben?

Wanneer je op zoek bent naar de beste blender van 2022, dan is een belangrijk aspect het vermogen van de blender. Een goede blender heeft een vermogen van tenminste 700 watt. 

Kan ik ijsblokjes in mijn blender doen?

Met een krachtige blender kun je ook ijsblokjes in de blender zetten. Met een iets minder sterke blender is het handig om eerst jouw bevroren ingrediënten even te laten ontdooien. De beste blender voor ijsblokjes en andere harde ingrediënten is een power blender. Deze heeft vaak een krachtig vermogen van minimaal 1200 watt en een blender gemaakt van tritan. 

Hoe maak ik een blender schoon?

De beste manier om een blender schoon te maken, is door water in de blender te stoppen met wat afwasmiddel. Let er wel op dat je niet te veel water in de blender zet. Vervolgens zet je de blender aan, de blender zal zichzelf hierdoor schoonmaken. Herhaal dit twee keer en je blender is weer superschoon. Mocht je deze manier niet handig vinden, dan raden we aan om alle onderdelen met de hand schoon te maken. Het verschilt namelijk per blender wat in de vaatwasser mag en wat niet. Het mes-stuk is een onderdeel wat je het beste met de hand schoon kan maken. 

Wat is het verschil tussen een blender en een staafmixer?

Het grote verschil tussen een staafmixer en een blender is dat een staafmixer geschikter is voor het pureren van soepen en sauzen en een blender geschikter is voor smoothies en andere drankjes. Daarnaast is het vermogen van de beste blender een stuk krachtiger dan een staafmixer en kan je met een blender grotere hoeveelheden blenden. Een blender zorgt daarentegen vaak wel voor meer schoonmaakwerk dan bij een staafmixer.


Wat is de Beste Blender?

Na alle belangrijke aspecten waar je op moet letten ben je nu vast wel benieuwd naar de top 5 beste blenders? Na deze blender review hopen we dat je een weloverwogen keuze kan maken van de beste blender voor jou. Belangrijk is dat je bij jouw keuze afweegt waarvoor je de blender wilt gaan gebruiken. De beste blender voor smoothies is namelijk anders dan de beste blender voor soep. Bekijk hieronder onze top 5 ranking van de beste blenders

1. Blendtec Classic 575 Zwart

 • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Reiniging: 9.7
Current Progress
Current Progress
9.6
Gebruiksgemak: 9.7
Current Progress
Current Progress
9.6
Blendresultaat: 9.8
Current Progress
Current Progress
9.6
Vormgeving: 9.3
Current Progress
Current Progress
9.6

Je reinigt de Blendtec Classic 575 Zwart met één druk op de knop, dankzij het automatische schoonmaakprogramma. Het enige dat jij hoeft te doen is wat water en afwasmiddel in de blender doen en op het knopje drukken. Ideaal, want het schoonmaken van een blender kost anders veel tijd. Naast het schoonmaakprogramma heeft de blender ook een automatisch programma voor smoothies. De snelheid pas je gemakkelijk aan, en voor extra kracht mix je even op de pulsestand. De vierkante vorm van de blenderkan zorgt ervoor dat de ingrediënten naar beneden zakken, zodat alles goed mixt. Dankzij het hoge vermogen van 1560 watt gebruik je deze blender meerdere keren achter elkaar, zonder dat de motor oververhit raakt.

Voordelen Blendtec Classic 575 Zwart

 • Je verwarmt ingrediënten door op een hoge snelheid te blenden.
 • Door de vierkante vorm duwt de blender de ingrediënten naar beneden, zodat je alles glad mixt.
 • Het vlakke touch-bedieningspaneel heeft geen groeven, zodat je het gemakkelijk schoonmaakt.

Nadelen Blendtec Classic 575 Zwart

 • De blender heeft geen automatisch programma voor soepen en ijs.

2. Vitamix Ascent A3500i Brushed Rvs

 • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Reiniging: 9.6
Current Progress
Current Progress
9.6
Gebruiksgemak: 9.8
Current Progress
Current Progress
9.6
Blendresultaat: 9.9
Current Progress
Current Progress
9.6
Vormgeving: 9.4
Current Progress
Current Progress
9.6

De Vitamix Ascent A3500i Brushed rvs heeft een rvs behuizing, zodat de blender extra stevig is en langer meegaat. Je verbindt deze blender, net zoals de andere Vitamix blenders, met je smartphone voor 10 extra automatische programma's en 500 recepten. Met de automatische programma's schakelt de blender automatisch de juiste tijd en stand in en hij stopt wanneer de bereiding klaar is. Zo maak je binnen 7 minuten een hete soep van rauwe ingrediënten. Na gebruik reinig je de blender door 'm te laten mixen met wat water en afwasmiddel. De tritan blenderkan is hittebestendig en erg stevig. Daarbij neemt de blenderkan geen geur-, kleur- en smaakstoffen aan. Vitamix geeft 10 jaar garantie op deze blender.

Voordelen Vitamix Ascent A3500i Brushed Rvs

 • De rvs behuizing maakt deze blender nog steviger dan de andere vitamix blenders.
 • Dankzij de beveiliging treedt de blender niet in werking als de deksel of blenderkan niet goed bevestigd zijn.
 • Door de Vitamix Perfect Blend app te installeren, kies je uit 15 automatische programma's én 500 recepten.

Nadelen Vitamix Ascent A3500i Brushed Rvs

 • De weegschaal krijg je er niet bij.

3. nutribullet PRO Wit

 • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Reiniging: 9.1
Current Progress
Current Progress
9.6
Gebruiksgemak: 9.7
Current Progress
Current Progress
9.6
Blendresultaat: 9.7
Current Progress
Current Progress
9.6
Vormgeving: 9.7
Current Progress
Current Progress
9.6

Met de nutribullet PRO Wit haal je een krachtige en compacte blender in huis waarmee je lekkere en gezonde smoothies maakt. Daarnaast gebruik je de PRO voor het pureren van hapjes voor je baby en het maken van dipsausjes. Je stopt de ingrediënten in de blenderkan, draait de messen erop en laat de blender met 25.000 toeren per minuut z'n werk doen. De PRO is een echte krachtpatser die naast groenten en fruit ook zaden en schillen blendt. Let op: mix nooit langer dan 1 minuut om oververhitting te voorkomen. Nadat je smoothie gemixt is, draai je de messen eraf en draai je de drinkrand erop. Handig, want je hoeft zo geen losse beker af te wassen. De messen was je na gebruik met de hand af.

Voordelen nutribullet PRO Wit

 • Een blender met een vermogen van 900 watt is geschikt om bevroren ingrediënten in te mixen.
 • De blendbeker gebruik je om in te mixen en uit te drinken.
 • De blendbeker en de drinkring doe je na gebruik eenvoudig in de vaatwasmachine.

Nadelen nutribullet PRO Wit

 • Enkel geschikt voor koude bereidingen.

4. DOMO DO700BL X-power

 • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Reiniging: 9.5
Current Progress
Current Progress
9.6
Gebruiksgemak: 9.8
Current Progress
Current Progress
9.6
Blendresultaat: 9.7
Current Progress
Current Progress
9.6
Vormgeving: 9.3
Current Progress
Current Progress
9.6

Met deze krachtige DOMO DO700BL X-power blender van 1000 watt maak je in een handomdraai een lekkere smoothie. Vul de grote of 1 van de 2 kleine blenderkannen met je favoriete ingrediënten, draai het mes erop en zet 'm op de blender. Je houdt de knop net zo lang ingedrukt tot jouw drankje de gewenste dikte heeft. Gebruik je wat hardere stukken groenten of fruit? Laat de knop dan tussendoor even los om te pulseren. Zo geef je de ingrediënten de tijd om terug naar het mes te zakken voordat je de blender weer laat draaien en weet je zeker dat je een gladde smoothie serveert. Ben je klaar? Vervang het mes dan voor een drinkdeksel en neem je smoothie meteen mee op pad. Haal je je trein nog nét.

Voordelen DOMO DO700BL X-power

 • De blender heeft met een vermogen van 1000 watt een sterke motor en is geschikt voor bevroren of harde ingrediënten.
 • De 3 blendbekers gebruik je om in te mixen, uit te drinken en om mee te nemen.
 • De blenderkannen zijn dankzij de meegeleverde drinkdeksels geschikt als drinkbekers; handig voor onderweg.

Nadelen DOMO DO700BL X-power

 • Enkel geschikt voor koude bereidingen.

5. KitchenAid Artisan K400 5KSB4026EOB Onyx Zwart

 • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Reiniging: 9.3
Current Progress
Current Progress
9.6
Gebruiksgemak: 9.4
Current Progress
Current Progress
9.6
Blendresultaat: 9.6
Current Progress
Current Progress
9.6
Vormgeving: 9.7
Current Progress
Current Progress
9.6

Met de KitchenAid Artisan K400 5KSB4026EOB Onyx Zwart bewerk je zowel warme, koude als bevroren ingrediënten. Voor het fijnmalen van ijs en het maken van smoothies of ijsdrankjes beschikt deze blender over 3 automatische programma's. Wil je soep of notenpasta maken? Gebruik dan één van de 5 snelheidsstanden of de pulsestand. Zelfs over het afmeten van ingrediënten is nagedacht. In de deksel vind je namelijk een dop waarmee je ingrediënten tot 60 milliliter afmeet. Handig, want zo heb je geen aparte maatbeker nodig. Na gebruik vul je de blenderkan met water en afwasmiddel en het reinigingsprogramma doet de rest. Is de blenderkan toch niet helemaal schoon, dan zet je hem gewoon in de vaatwasser.

Voordelen KitchenAid Artisan K400 Onyx Zwart

 • De blender heeft met een vermogen van 1200 watt een sterke motor en is geschikt voor bevroren of harde ingrediënten.
 • Je vermaalt met de ijscrushfunctie gemakkelijk ijsblokjes voor in je sapje of smoothie.
 • Dankzij de hittebestendige kan is de blender ook geschikt voor het mixen van warme ingrediënten of voor het maken van soepen.

Nadelen KitchenAid Artisan K400 Onyx Zwart

 • Er wordt geen receptenboek meegeleverd waar je inspiratie uit haalt voor sappen en andere bereidingen.

Je reinigt de Blendtec Classic 575 Zwart met één druk op de knop, dankzij het automatische schoonmaakprogramma. Het enige dat jij hoeft te doen is wat water en afwasmiddel in de blender doen en op het knopje drukken. Ideaal, want het schoonmaken van een blender kost anders veel tijd. Naast het schoonmaakprogramma heeft de blender ook een automatisch programma voor smoothies. De snelheid pas je gemakkelijk aan, en voor extra kracht mix je even op de pulsestand. De vierkante vorm van de blenderkan zorgt ervoor dat de ingrediënten naar beneden zakken, zodat alles goed mixt. Dankzij het hoge vermogen van 1560 watt gebruik je deze blender meerdere keren achter elkaar, zonder dat de motor oververhit raakt.

Nummer 1 Best Geteste Blender
Nummer 2 Best Geteste Blender
Nummer 4 Best Geteste Blender
Nummer 5 Best Geteste Blender

Je reinigt de Blendtec Classic 575 Zwart met één druk op de knop, dankzij het automatische schoonmaakprogramma. Het enige dat jij hoeft te doen is wat water en afwasmiddel in de blender doen en op het knopje drukken. Ideaal, want het schoonmaken van een blender kost anders veel tijd. Naast het schoonmaakprogramma heeft de blender ook een automatisch programma voor smoothies. De snelheid pas je gemakkelijk aan, en voor extra kracht mix je even op de pulsestand. De vierkante vorm van de blenderkan zorgt ervoor dat de ingrediënten naar beneden zakken, zodat alles goed mixt. Dankzij het hoge vermogen van 1560 watt gebruik je deze blender meerdere keren achter elkaar, zonder dat de motor oververhit raakt.

De Vitamix Ascent A3500i Brushed rvs heeft een rvs behuizing, zodat de blender extra stevig is en langer meegaat. Je verbindt deze blender, net zoals de andere Vitamix blenders, met je smartphone voor 10 extra automatische programma's en 500 recepten. Met de automatische programma's schakelt de blender automatisch de juiste tijd en stand in en hij stopt wanneer de bereiding klaar is. Zo maak je binnen 7 minuten een hete soep van rauwe ingrediënten. Na gebruik reinig je de blender door 'm te laten mixen met wat water en afwasmiddel. De tritan blenderkan is hittebestendig en erg stevig. Daarbij neemt de blenderkan geen geur-, kleur- en smaakstoffen aan. Vitamix geeft 10 jaar garantie op deze blender.

Met deze krachtige DOMO DO700BL X-power blender van 1000 watt maak je in een handomdraai een lekkere smoothie. Vul de grote of 1 van de 2 kleine blenderkannen met je favoriete ingrediënten, draai het mes erop en zet 'm op de blender. Je houdt de knop net zo lang ingedrukt tot jouw drankje de gewenste dikte heeft. Gebruik je wat hardere stukken groenten of fruit? Laat de knop dan tussendoor even los om te pulseren. Zo geef je de ingrediënten de tijd om terug naar het mes te zakken voordat je de blender weer laat draaien en weet je zeker dat je een gladde smoothie serveert. Ben je klaar? Vervang het mes dan voor een drinkdeksel en neem je smoothie meteen mee op pad. Haal je je trein nog nét.

Met de KitchenAid Artisan K400 5KSB4026EOB Onyx Zwart bewerk je zowel warme, koude als bevroren ingrediënten. Voor het fijnmalen van ijs en het maken van smoothies of ijsdrankjes beschikt deze blender over 3 automatische programma's. Wil je soep of notenpasta maken? Gebruik dan één van de 5 snelheidsstanden of de pulsestand. Zelfs over het afmeten van ingrediënten is nagedacht. In de deksel vind je namelijk een dop waarmee je ingrediënten tot 60 milliliter afmeet. Handig, want zo heb je geen aparte maatbeker nodig. Na gebruik vul je de blenderkan met water en afwasmiddel en het reinigingsprogramma doet de rest. Is de blenderkan toch niet helemaal schoon, dan zet je hem gewoon in de vaatwasser.

Anderen Bekeken ook...

Beste Rijstkoker
Beste Vriezer
Beste Inbouw Oven
Beste Elektrische Fornuis
Over onze Auteur.

Koen

Koen is een sportieve jongen die graag sport en graag gaat kamperen en wandelen in de buitenlucht. Daarnaast is hij nog wel eens in de sportschool te vinden, maar het liefst gebruikt hij de natuur als fitnessruimte. Hij houdt ook van gezond eten en kookt graag voedzame maaltijden voor zichzelf en zijn vrienden. Koen is een bezige bij, hij is altijd onderweg en houdt ervan om naar nieuwe plekken te reizen. Koen kun je ook zeker de expert in deze gebieden noemen!