Laatste update: januari, 2023

Door:

Sacha

Als je een ouder bent, dan weet je hoe belangrijk het is om een goede babyfoon met camera te hebben. Met alle verschillende opties op de markt, kan het moeilijk zijn om te beslissen welke de juiste voor jou is. Daarom hebben we deze definitieve gids voor de beste babyfoon met camera gemaakt!

In deze post zullen we enkele van de meest populaire modellen beoordelen en je helpen beslissen welke geschikt is voor jouw gezin. Dus of je nu op zoek bent naar een basismodel of iets meer geavanceerd, wij hebben u gedekt! Benieuwd naar de top 5 beste babyfoons met camera? Lees dan gauw de beste babyfoon review hieronder!

Het eerste waar je op moet letten bij het kiezen van een babyfoon is wat voor soort functies je wilt. Sommige modellen hebben bijvoorbeeld tweeweg-audio zodat je je baby kunt horen en met hem kunt praten als dat nodig is. Andere hebben temperatuursensoren zodat je kunt controleren of de kamer aangenaam voor ze is. Er zijn een hoop aspecten waar je rekening mee moet houden wanneer je van plan bent om een babyfoon met camera aan te schaffen. In deze review behandelen we de belangrijkste zaken.

We stelden een team van deskundigen samen om ons te helpen de beste babyfoons met camera's op de markt te testen en te beoordelen. We keken naar allerlei factoren, zoals prijs, functies, gebruiksgemak, en meer. Na onze grondige tests beperkten we het aantal tot de vijf beste modellen voor jou en je gezin!

Best Geteste Babyfoon

Bekijk jouw kindje via het beveiligde digitale netwerk van de Philips AVENT SDC843/01. De babyunit van de babyfoon is gemakkelijk aan de wand te bevestigen, waarna je in- en uitzoomt om het beste zicht te creëren. De ouderunit is oplaadbaar en heeft een maximale accuduur van 10 uur. Handig, want zo ben je niet gebonden aan het stopcontact. In een luidruchtige ruimte zet je de trilfunctie aan. Dan trilt de ouderunit zodra de babyunit geluid waarneemt en weet je zeker dat je niks mist. Wil jouw kindje niet slapen, maar sta je net te koken? Zet dan een slaapliedje aan of gebruik de terugspreekfunctie om jouw kindje gerust te stellen.


Hoe hebben wij getest?

Een babyfoon met camera is een belangrijk hulpmiddel voor elke ouder. Het geeft je de mogelijkheid je kind te horen huilen, zelfs als je in een andere kamer bent. En, als je kind in een wiegje slaapt, kan een babyfoon met camera je ook laten weten of het zich begint te roeren.

Om de beste babyfoon met camera te vinden, raadpleegden we honderden deskundigen en ouders die deze producten dagelijks gebruiken. We lazen ook talloze online reviews door om een idee te krijgen van wat gebruikers vinden van de verschillende beschikbare modellen.

Om onze lijst van kanshebbers te beperken, keken we alleen naar babyfoons met camera die minstens vier sterren hadden gemiddeld van zowel deskundigen als ouders.

We keken ook naar de functies die elke monitor bood, en besteedden daarbij veel aandacht aan de functies die voor ouders het belangrijkst zijn. Daartoe behoren zaken als tweeweg-audio, nachtzicht, temperatuursensor, en meer. We namen al deze informatie vervolgens en stelden ze samen in onze lijst van de beste babyfoons met camera.

Customers served! 0 Producten getest
Customers served! 0 Uren online onderzoek
Customers served! 0 Reviews bekeken
Customers served! 0 Webshops vergeleken

De 5 Beste Babyfoons

Nummer 1 Best Geteste Babyfoon
Nummer 2 Best Geteste Babyfoon
Nummer 4 Best Geteste Babyfoon
Nummer 5 Best Geteste Babyfoon

Top 10 Meest Verkochte Babyfoons.

Als het gaat om het vinden van de beste babyfoon met camera, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden. Ten eerste wil je er zeker van zijn dat de monitor goede beoordelingen heeft van zowel deskundigen als ouders. Je zult ook goed willen letten op de functies die de verschillende modellen bieden. En, tenslotte, zul je wel je een model vinden dat bij je budget past.

Met zoveel verschillende modellen op de markt kan het moeilijk zijn om te weten welke voor jou het meest geschikt is. Maar met onze lijst van de beste babyfoons met camera, kun je de perfect passende voor je behoeften vinden. 

Of je nu op zoek bent naar een eenvoudig model of een met alle toeters en bellen, met onze babyfoon met camera review en de top 5 beste babyfoons weet je zeker de juiste te vinden. Mocht je er toch niet uitkomen? Bekijk dan de top 10 beste babyfoons hieronder.


Misschien ook Interessant voor jou?


Waar moet je op letten bij de Aankoop van een Babyfoon?

Bij het zoeken naar de beste babyfoon met camera is het belangrijk een paar factoren in overweging te nemen. De belangrijkste factor om te overwegen is of de monitor een tweewegs audio functie heeft. Met deze functie kun je je baby zowel horen als met hem praten.

Verder is het belangrijk te letten op het bereik van de monitor. Sommige monitors werken alleen binnen een bepaald bereik, dus als je in een groot huis woont, moet je misschien een monitor met een groter bereik kopen. Benieuwd naar de andere factoren waar je rekening mee moet houden wanneer je een babyfoon met camera wilt aanschaffen?

Een babyfoon met en zonder camera

Er zijn een paar dingen waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een babyfoon met camera. Het belangrijkste is dat je ervoor zorgt dat de camera veilig en beveiligd is. Er zijn een paar verschillende manieren om dit te doen. Eén manier is een monitor te kiezen die encryptie gebruikt om je gegevens te beschermen.

Een andere manier is om een monitor te kiezen die een fysieke verbinding gebruikt, zoals een Ethernet kabel, in plaats van Wi-Fi. Als je eenmaal besloten hebt een monitor te kiezen, is de volgende stap de juiste camera kiezen. Het belangrijkste is dat je zeker weet dat de camera voldoende resolutie heeft om je een duidelijk beeld van je baby te geven. 

Babyfoon met nachtlampje

Sommige monitoren hebben ook een nachtlampje, wat handig kan zijn als je even bij je baby wilt kijken zonder het hoofdlicht in de kamer aan te doen. Nachtlampjes zijn er in allerlei kleuren, zodat je er een kunt kiezen die rustgevend is voor je baby.

Klok en alarm op een babyfoon

Een babyfoon met klok en alarm kan een prima manier zijn om de slaapgewoonten van je baby in de gaten te houden. Het kan je ook helpen op tijd wakker te worden om je baby te voeden of te verschonen. Sommige monitors hebben zelfs een ingebouwd nachtlampje, zodat je je baby kunt controleren zonder het licht aan te doen.

Babyfoon met trilfunctie

Sommige ouders geven de voorkeur aan monitoren met een trilfunctie. Dit kan handig zijn als je een baby hebt die moeilijk wakker te krijgen is. De trilling kan helpen je baby wakker te schudden zodat je kunt zien wat er aan de hand is.

Babyfoon met terugspreekfunctie

Sommige ouders voelen zich meer op hun gemak met een monitor die een terugspreekfunctie heeft. Hiermee kun je via de monitor tegen je baby praten als je niet bij hem in de kamer kunt zijn. 

Veelgestelde Vragen.

Wat is een babyfoon?

Een babyfoon is een toestel waarmee je kunt luisteren naar het gehuil en de bewegingen van je baby, en hem of haar ook kunt zien via een camera. Er zijn twee hoofdtypen monitoren: alleen audio en audio/video. Monitoren met alleen audio vangen geluid op via een microfoon, terwijl monitoren met audio/video ook een camera hebben om je een visueel beeld te tonen van je baby.

Kan een babyfoon gehackt worden?

Het is mogelijk dat een babyfoon gehackt wordt, maar het is niet erg waarschijnlijk. Als je je hier zorgen over maakt, zijn er een paar dingen die je kunt doen om je gegevens te beschermen. Eén manier is een monitor te kiezen die encryptie gebruikt om je gegevens te beschermen. Een andere manier is om een monitor te kiezen die een fysieke verbinding gebruikt, zoals een Ethernet kabel, in plaats van Wi-Fi.

Wat is een DECT-verbinding bij een babyfoon?

DECT is een soort draadloze verbinding die steeds meer voorkomt in babyfoons. Het staat voor Digital Enhanced Cordless Telecommunications. DECT-verbindingen zijn veiliger dan Wifi-verbindingen, zodat ze minder gemakkelijk gehackt kunnen worden. Ze hebben ook een beter bereik en langere levensduur van de batterij dan Wifi-verbindingen.

Welke babyfoon heeft een groot bereik?

Sommige ouders geven de voorkeur aan een monitor met groot bereik, zodat ze hun baby ook in de gaten kunnen houden als ze niet in dezelfde kamer zijn. Andere ouders vinden dit onnodig en geven de voorkeur aan een korter bereik. Het belangrijkste is dat je een monitor kiest die het juiste bereik heeft voor je behoeften. Gelukkig zijn er vele babyfoons met een groot bereik beschikbaar.


Wat is de Beste Babyfoon?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, want de behoeften van elke ouder zijn verschillend. We kunnen het echter beperken tot een paar belangrijke factoren. Het belangrijkste is ervoor te zorgen dat de camera veilig en beveiligd is. Er zijn een paar verschillende manieren om dit te doen. 

Eén manier is een monitor te kiezen die encryptie gebruikt om te beschermen je gegevens. Een andere manier is om een monitor te kiezen die een fysieke verbinding gebruikt, zoals een Ethernet kabel, in plaats van Wi-Fi. Als je eenmaal een monitor hebt gekozen, is de volgende stap de juiste camera kiezen.

Het belangrijkste is dat je zeker weet dat de camera voldoende resolutie heeft om je een duidelijk beeld van je baby te geven. Andere factoren die je moet overwegen zijn de grootte van de camera, het bereik van de camera, en of je nachtzicht nodig hebt of niet. Dit zijn allemaal belangrijke factoren om in gedachten te houden bij het kiezen van een babyfoon met camera.

Uiteindelijk hebben wij de top 5 best geteste babyfoons met camera vastgesteld, bekijk het resultaat hieronder!

1. Philips Avent SCD843/01

 • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Geluidskwaliteit: 9.1
Current Progress
Current Progress
9.6
Bereik: 9.4
Current Progress
Current Progress
9.6
Betrouwbaarheid: 9.3
Current Progress
Current Progress
9.6
Gebruiksgemak: 9.3
Current Progress
Current Progress
9.6
Vormgeving: 9.1
Current Progress
Current Progress
9.6

Bekijk jouw kindje via het beveiligde digitale netwerk van de Philips AVENT SDC843/01. De babyunit van de babyfoon is gemakkelijk aan de wand te bevestigen, waarna je in- en uitzoomt om het beste zicht te creëren. De ouderunit is oplaadbaar en heeft een maximale accuduur van 10 uur. Handig, want zo ben je niet gebonden aan het stopcontact. In een luidruchtige ruimte zet je de trilfunctie aan. Dan trilt de ouderunit zodra de babyunit geluid waarneemt en weet je zeker dat je niks mist. Wil jouw kindje niet slapen, maar sta je net te koken? Zet dan een slaapliedje aan of gebruik de terugspreekfunctie om jouw kindje gerust te stellen.

Voordelen Philips Avent SCD843/01

 • De babyfoon trilt als jouw kindje geluid maakt, handig als je aan het stofzuigen bent.
 • Je stelt je kleintje gerust met een slaapliedje of de terugspreekfunctie.
 • Dankzij de batterij niveau-indicator lees je gemakkelijk af hoelang de ouderunit nog mee gaat.

Nadelen Philips Avent SCD843/01

 • Het is niet mogelijk om filmpjes op te nemen met de babyfoon.

2. Alecto DVM-200

 • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Geluidskwaliteit: 8.5
Current Progress
Current Progress
9.6
Bereik: 8.7
Current Progress
Current Progress
9.6
Betrouwbaarheid: 8.8
Current Progress
Current Progress
9.6
Gebruiksgemak: 9.0
Current Progress
Current Progress
9.6
Vormgeving: 8.9
Current Progress
Current Progress
9.6

Met de Alecto DVM-200 beeldbabyfoon bekijk je jouw kleintje wanneer je maar wilt. De draaibare camera plaats je in de babykamer en het beeldscherm neem je met je mee. Gedurende de dag en nacht blijf je op de hoogte van de gebeurtenissen in de babykamer. Wanneer je kleintje onrustig is, zoom je gemakkelijk in om van dichtbij te bekijken wat er aan de hand is. Je spreekt je baby geruststellend toe met de terugspreekfunctie of je zet een mooi slaapliedje op. Ook meet de babyfoon de temperatuur in de babykamer en geeft hij je een seintje wanneer deze te hoog of te laag is. Het bereik tussen beide units is 300 meter in open veld en 50 meter binnenshuis (afhankelijk van de isolatie).

Voordelen Alecto DVM-200

 • Je kunt op afstand inzoomen en draaien voor beter zicht op je baby.
 • Hang de camera op aan de muur zodat je je kind goed ziet.
 • Dankzij de infraroodcamera heb je ook 's nachts helder beeld op het lcd display.

Nadelen Alecto DVM-200

 • De babyfoon beschikt niet over een trilfunctie voor een stille notificatie van geluid.

3. Luvion Essential Limited Black Edition

 • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Geluidskwaliteit: 8.7
Current Progress
Current Progress
9.6
Bereik: 8.3
Current Progress
Current Progress
9.6
Betrouwbaarheid: 8.7
Current Progress
Current Progress
9.6
Gebruiksgemak: 9.0
Current Progress
Current Progress
9.6
Vormgeving: 8.5
Current Progress
Current Progress
9.6

Door de infrarood camera van de Luvion Essential Limited Black Edition babyfoon weet je precies wat zich in de babykamer afspeelt. Ook als het donker is. 's Nachts gebruik je de VOX-functie zodat de ouderunit alleen aangaat als je kindje geluid maakt. Fijn, want zo heb je geen last van het felle licht van het display. Sta je net te koken als de kleine ontwaakt? Gebruik dan de terugspreekfunctie of zet een slaapliedje aan, zodat je jouw kindje geruststelt zonder de keuken te verlaten. Je leest de temperatuur van de kinderkamer af op de ouderunit. Zo weet je altijd of je kindje een extra dekentje nodig heeft.

Voordelen Luvion Essential Limited Black Edition

 • Dankzij de infrarood camera heb je ook 's nachts helder beeld op het lcd-display.
 • Dankzij de VOX-functie springt het beeld alleen aan wanneer je kindje geluid maakt.
 • Dankzij de thermometer ben je altijd op de hoogte van de temperatuur in de babykamer.

Nadelen Luvion Essential Limited Black Edition

 • Om de camera te draaien moet je naar de babykamer lopen.

4Alecto Smartbaby10 Wit

 • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Geluidskwaliteit: 8.2
Current Progress
Current Progress
Gebruiksgemak: 9.0
Bereik: 8.6
Current Progress
Current Progress
9.6
Betrouwbaarheid: 8.5
Current Progress
Current Progress
9.6
Gebruiksgemak: 8.2
Current Progress
Current Progress
9.6
Vormgeving: 8.8
Current Progress
Current Progress
9.6

Je houdt zowel thuis als onderweg je kleintje in de gaten met de Alecto SMARTBABY10. De babyfoon verbind je via wifi met jouw smartphone of tablet. Je verbindt gemakkelijk meerdere schermen aan de camera, zodat niet alleen jij, maar ook je partner of oppas op de hoogte blijft van wat er in de babykamer gebeurt. Bij beweging en geluid ontvang je een melding op je smartphone. Wil je beter zicht, dan zoom je in of beweeg je de camera op afstand. Daarnaast meet de babyfoon de temperatuur in de kinderkamer en beschikt hij over een terugspreekfunctie. Handig, hiermee stel je jouw kindje gerust zonder direct naar de babykamer te lopen.

Voordelen Alecto Smartbaby10

 • Je stelt je kleintje gerust met de terugspreekfunctie.
 • Het scherm van je smartphone springt alleen aan wanneer er geluid hoorbaar is of wanneer de camera beweging detecteert.
 • Dankzij de thermometer ben je altijd op de hoogte van de temperatuur in de babykamer.

Nadelen Alecto Smartbaby10

 • De babyfoon beschikt niet over een nachtlampje om je kleine gerust te stellen.

5. Motorola VM85 Connect

 • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Geluidskwaliteit: 7.9
Current Progress
Current Progress
9.6
Bereik: 8.3
Current Progress
Current Progress
9.6
Betrouwbaarheid: 7.9
Current Progress
Current Progress
9.6
Gebruiksgemak: 7.9
Current Progress
Current Progress
9.6
Vormgeving: 8.6
Current Progress
Current Progress
9.6

De Motorola VM85 verbind je gemakkelijk met zowel je telefoon, computer en tablet. Op deze manier ben je altijd op de hoogte van wat zich in de kinderkamer afspeelt. Daarnaast zie je in de app de geluid- en bewegingsdetectie evenementen van de afgelopen 24 uur terug. Dankzij de terugspreekfunctie en de 5 slaapliedjes stel je jouw kleintje gemakkelijk op afstand gerust. De camera heeft een zoomfunctie en is overal te besturen. Dat betekent dat je altijd goed zicht op je kindje hebt. De ouderunit heeft lampjes waaraan je afleest wat het geluidsniveau is.

Voordelen Motorola VM85 Connect

 • Je bedient de babyfoon ook via de app op je smartphone.
 • Je stelt je kleintje gerust met de terugspreekfunctie.
 • De camera is op afstand draaibaar waardoor je altijd het beste beeld hebt.

Nadelen Motorola VM85 Connect

 • De babyfoon beschikt niet over een trilfunctie voor een stille notificatie van geluid.

Bekijk jouw kindje via het beveiligde digitale netwerk van de Philips AVENT SDC843/01. De babyunit van de babyfoon is gemakkelijk aan de wand te bevestigen, waarna je in- en uitzoomt om het beste zicht te creëren. De ouderunit is oplaadbaar en heeft een maximale accuduur van 10 uur. Handig, want zo ben je niet gebonden aan het stopcontact. In een luidruchtige ruimte zet je de trilfunctie aan. Dan trilt de ouderunit zodra de babyunit geluid waarneemt en weet je zeker dat je niks mist. Wil jouw kindje niet slapen, maar sta je net te koken? Zet dan een slaapliedje aan of gebruik de terugspreekfunctie om jouw kindje gerust te stellen.

Nummer 1 Best Geteste Babyfoon
Nummer 2 Best Geteste Babyfoon
Nummer 3 Best Geteste Babyfoon
Nummer 4 Best Geteste Babyfoon
Nummer 5 Best Geteste Babyfoon

Bekijk jouw kindje via het beveiligde digitale netwerk van de Philips AVENT SDC843/01. De babyunit van de babyfoon is gemakkelijk aan de wand te bevestigen, waarna je in- en uitzoomt om het beste zicht te creëren. De ouderunit is oplaadbaar en heeft een maximale accuduur van 10 uur. Handig, want zo ben je niet gebonden aan het stopcontact. In een luidruchtige ruimte zet je de trilfunctie aan. Dan trilt de ouderunit zodra de babyunit geluid waarneemt en weet je zeker dat je niks mist. Wil jouw kindje niet slapen, maar sta je net te koken? Zet dan een slaapliedje aan of gebruik de terugspreekfunctie om jouw kindje gerust te stellen.

Met de Alecto DVM-200 beeldbabyfoon bekijk je jouw kleintje wanneer je maar wilt. De draaibare camera plaats je in de babykamer en het beeldscherm neem je met je mee. Gedurende de dag en nacht blijf je op de hoogte van de gebeurtenissen in de babykamer. Wanneer je kleintje onrustig is, zoom je gemakkelijk in om van dichtbij te bekijken wat er aan de hand is. Je spreekt je baby geruststellend toe met de terugspreekfunctie of je zet een mooi slaapliedje op. Ook meet de babyfoon de temperatuur in de babykamer en geeft hij je een seintje wa