Laatste update: maart, 2023

Door:

Marjolein

In deze review gaan we op zoek naar de beste action cam van dit moment. Action cams zijn compacte camera's die speciaal zijn ontworpen om de meest extreme avonturen vast te leggen. Of je nu aan het skydiven, mountainbiken of zelfs bungeejumpen bent, een action cam is het perfecte hulpmiddel om al je actie op film vast te leggen.

Ze zijnontworpen om te kunnen functioneren in zware omstandigheden en hebben vaak robuuste behuizingen en waterdichte afdichtingen. In de afgelopen jaren zijn er talloze action cams op de markt gebracht. Het kan daardoor soms moeilijk zijn om de juiste keuze te maken.

Er zijn talloze opties op de markt. Daarom hebben we een aantal van de beste action cams uitgebreid getest en beoordeeld. Wij hebben getest op beeldkwaliteit, batterijduur en waterdichtheid. 

We hopen dat deze review je helpt bij het vinden van de beste action cam voor uw avontuurlijke behoeften. Je zal deze informatie nuttig zult vinden bij het maken van een weloverwogen aankoopbeslissing.

Dus als je op zoek bent naar de beste action cam om al je avonturen vast te leggen, blijf dan zeker hangen!

Best Geteste Action Cam

Met de GoPro HERO 11 maak je nog langer opnames tijdens het sporten. Je ontvangt een Enduro batterij, die beter tegen koude temperaturen kan. In normale weersomstandigheden gaat hij 38 procent langer mee dan voorgaande modellen. Hierdoor maak je langere opnames. Dankzij de nieuwe beeldsensor heb je een extra grote beeldhoek. De beeldverhouding is 8:7, wat bijna vierkant is. Uit dit beeld haal je elke beeldverhouding die je wilt, zoals een verticale video van 9:16 voor je Instagram stories. Je verliest hierbij geen beeldkwaliteit. In 5,3K resolutie film je met 60 fps en als je in de 8:7 verhouding filmt neem je maximaal 30 fps op. Wil je slow motion opnames maken, dan doe je dit in 2,7K met 240 fps. De HyperSmooth beeldstabilisatie ontbreekt niet bij deze action cam. GoPro is inmiddels aangekomen bij de HyperSmooth 5.0.


Hoe hebben wij getest?

Ons team van experts heeft een unieke testmodule ontwikkeld om ervoor te zorgen dat jij een betrouwbaar advies krijgt en hopelijk daardoor geen kat in de zak koopt! Wij doen uitvoerig onderzoek naar reviews van consumenten en kiezen daaruit een selectie van producten, gebaseerd op de ervaringen van anderen, waar wij daarna zelf de top 5 Action Cams samenstellen uit onze eigen ervaringen en ons testpanel van betrokken mensen bij een product. Op die manier willen wij miskopen tegengaan in een wereld van informatieovervloed en desinformatie, waardoor de kans op een miskoop uiterst klein wordt.

Customers served! 0 Producten onderzocht
Customers served! 0 Uren online onderzoek
Customers served! 0 Reviews bekeken
Customers served! 0 Webshops vergeleken

De 5 Beste Action Cams

Nummer 1 Best Geteste Action Cam
Nummer 2 Best Geteste Action Cam
Nummer 3 Best Geteste Action Cam
Nummer 4 Best Geteste Action Cam
Nummer 5 Best Geteste Action Cam

Top 10 Meest Verkochte Action Cams.


Misschien ook Interessant voor jou?


Waar moet je op letten bij de Aankoop van een Action Cam?

Beeldkwaliteit

Beeldkwaliteit is een belangrijk criterium om rekening mee te houden bij het kopen van de beste action cam. U wilt immers niet dat uw opnames van uw actievolle activiteiten onscherp zijn. Gelukkig zijn de meeste action cams tegenwoordig uitgerust met hoge resolutie sensoren en lenzen die in staat zijn om haarscherp beeld te produceren.

Er zijn echter een aantal zaken waar u op moet letten om ervoor te zorgen dat u een action cam koopt met goede beeldkwaliteit. Zoek naar cams met een hoge resolutie sensor, zoals een 4K of zelfs 8K sensor. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper het beeld zal zijn. Ook de grootte van de sensor kan van invloed zijn op de beeldkwaliteit. Een grotere sensor kan meer licht opvangen, wat kan resulteren in betere beelden in slecht verlichte omstandigheden.

Vergeet ook niet om te kijken naar de lens van de cam. Een lens met een hoge diafragmaopening (lage f-stop) kan helpen om scherpere beelden te produceren, vooral in slecht verlichte omstandigheden. Bovendien kan een lens met een langere brandpuntsafstand, zoals een telelens, handig zijn als u opnames wilt maken van veraf gelegen objecten.

Tot slot is het ook verstandig om te kijken naar de bitrate van de cam. Dit is de hoeveelheid gegevens die de cam kan verwerken en weergeven per seconde. Hoe hoger de bitrate, hoe meer details de cam kan weergeven en hoe beter de beeldkwaliteit zal zijn.

Door rekening te houden met deze factoren kunt u een action cam kopen met goede beeldkwaliteit die aan al uw behoeften voldoet.

Batterijduur

Batterijduur is een belangrijk criterium om rekening mee te houden bij het kopen van de beste action cam. U wilt immers niet dat uw camera het midden in een actievolle sessie begeeft, omdat de batterij leeg is. Gelukkig zijn de meeste action cams tegenwoordig uitgerust met efficiënte batterijen die in staat zijn om lange opnamessessies te ondersteunen.

Er zijn echter enkele dingen waar u op moet letten om ervoor te zorgen dat u een action cam koopt met een goede batterijduur. Zoek naar cams met een hoge capaciteit batterij, zoals een batterij met een capaciteit van 1.000 mAh of hoger. Hoe hoger de capaciteit van de batterij, hoe langer de cam zal kunnen opnemen voordat deze moet worden opgeladen.

Daarnaast is het ook verstandig om te kijken naar de energiezuinigheid van de cam. Sommige cams zijn ontworpen om energie te besparen. Door bijvoorbeeld het scherm uit te schakelen wanneer deze niet wordt gebruikt of door de resolutie van de opnames te verlagen als de batterij bijna leeg is. Deze cams kunnen een langere batterijduur bieden dan cams die niet zijn ontworpen om energie te besparen.

Tot slot is het ook verstandig om te kijken naar de mogelijkheid om de cam op te laden via een USB-C poort. Dit kan handig zijn als u onderweg bent en geen toegang heeft tot een stopcontact. U kunt de cam dan opladen via een powerbank of via een laptop /computer.

Waterdichtheid

Waterdichtheid is een belangrijk criterium om rekening mee te houden bij het kopen van de beste action cam. Als u van plan bent om de cam te gebruiken tijdens actievolle activiteiten in of rond het water, zoals surfen, duiken of kajakken, dan wilt u zeker weten dat de cam tegen een stootje kan. Gelukkig zijn de meeste action cams tegenwoordig uitgerust met waterdichte afdichtingen.

Er zijn echter enkele dingen waar u op moet letten om ervoor te zorgen dat u een action cam koopt die waterdicht is. Zoek naar cams met een IP-rating (International Protection Rating). Dit is een gestandaardiseerd systeem om de waterdichtheid en stofdichtheid van elektronische apparatuur aan te geven. Een cam met een hogere IP-rating zal beter bestand zijn tegen water- en stofinvoer.

Daarnaast is het ook verstandig om te kijken naar de maximumdiepte waarop de cam waterdicht is. Sommige cams zijn alleen waterdicht tot een bepaalde diepte, zoals 10 meter of 30 meter. Als u van plan bent om de cam te gebruiken op grotere dieptes, zoals bij duiken, dan wilt u een cam kiezen die waterdicht is tot een diepte van 40 meter of meer.

Tot slot is het ook verstandig om te kijken naar eventuele accessoires die worden meegeleverd met de cam, zoals een waterdichte behuizing. Deze behuizingen kunnen de waterdichtheid van de cam vergroten en kunnen handig zijn als u de cam wilt gebruiken in extreme weersomstandigheden.

Veelgestelde Vragen.

Welke resolutie moet ik kiezen voor een action cam?

De resolutie van een action cam is een maat voor de scherpte en detailniveau van de opnames die de cam maakt. De meeste action cams zijn tegenwoordig uitgerust met hoge resolutie sensoren, zoals 4K of 8K. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper en gedetailleerder de opnames zullen zijn. U moet echter wel rekening houden met het feit dat hogere resoluties meer geheugenruimte en computercapaciteit vereisen om te bewerken en op te slaan.

Wat zijn de voordelen van een action cam met WiFi of Bluetooth?

WiFi en Bluetooth kunnen handig zijn om de cam te verbinden met andere apparaten, zoals een smartphone of tablet. Op deze manier kunt u de opnames bekijken en delen. Houd echter wel rekening met het feit dat deze functies ook kunnen leiden tot een hoger stroomverbruik en een kortere batterijduur. Als u van plan bent om de cam voornamelijk te gebruiken om opnames op een geheugenkaart op te slaan en deze later te bekijken op een ander apparaat. Dan is het niet nodig om te kiezen voor een cam met WiFi of Bluetooth.

Is een action cam met scherm handig?

Een scherm kan handig zijn om te zien wat u opneemt en om de cam te bedienen. Houd er wel rekening mee dat dit ook kan leiden tot een hoger stroomverbruik en een kortere batterijduur. Als u van plan bent om de cam voornamelijk te gebruiken met een afstandsbediening of smartphone app, dan is het niet nodig om te kiezen voor een cam met een scherm.


Wat is de Beste Action Cam?

1. GoPro Hero 11 Black action cam

  • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Review: 9.9
Current Progress
Current Progress
9.6

Met de GoPro HERO 11 maak je nog langer opnames tijdens het sporten. Je ontvangt een Enduro batterij, die beter tegen koude temperaturen kan. In normale weersomstandigheden gaat hij 38 procent langer mee dan voorgaande modellen. Hierdoor maak je langere opnames. Dankzij de nieuwe beeldsensor heb je een extra grote beeldhoek. De beeldverhouding is 8:7, wat bijna vierkant is. Uit dit beeld haal je elke beeldverhouding die je wilt, zoals een verticale video van 9:16 voor je Instagram stories. Je verliest hierbij geen beeldkwaliteit. In 5,3K resolutie film je met 60 fps en als je in de 8:7 verhouding filmt neem je maximaal 30 fps op. Wil je slow motion opnames maken, dan doe je dit in 2,7K met 240 fps. De HyperSmooth beeldstabilisatie ontbreekt niet bij deze action cam. GoPro is inmiddels aangekomen bij de HyperSmooth 5.0.

2. WOLFANG GA200 Action Camera

  • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Review: 9.3
Current Progress
Current Progress
9.6

Maak ongelooflijke 4K Ultra HD-video's en foto's met de WOLFANG GA200 Action Camera. Dit apparaat met twee schermen. Bovendien helpt een waterdichte behuizing uw camera te beschermen tot 40 meter. U kunt ook opnemen in de duikmodus voor prachtige onderwatermomenten. Met een elektronische EIS-stabilisator hoeft u zich geen zorgen te maken over trillende opnamen. Schakel met gemak tussen brede, medium en smalle hoeken. Het heldere touchscreen maakt het gemakkelijk om instellingen aan te passen en onderweg te gebruiken, zonder dat u lastige snoeren of een afstandsbediening nodig hebt. Vergeet niet de krachtige accu met twee 1050mAh batterijen die tot zes uur meegaan op een enkele lading! Download nu de iSmart DV2 App en maak je klaar voor geweldige beelden.

3. DJI Osmo Action 3

  • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Review: 9.0
Current Progress
Current Progress
9.6

Maak opnames tijdens het skiën of mountainbiken met de DJI Osmo Action 3. De action camera heeft het vertrouwde ontwerp van een action camera. Hij is waterdicht tot 16 meter diep. Zowel aan de voor- als achterkant zit een scherm waarmee je het kader van je video's bepaalt. Dankzij de RockSteady beeldstabilisatie maak je vloeiende opnames. De beeldstabilisatie vermindert trillingen tijdens het sporten. Hij beschikt over een HorizonBalancing functie, waarmee je de horizon recht houdt. Hierdoor krijg je een nog stabieler effect. Je filmt met de Action 3 in 4K met 120 frames per seconde. Deze beelden vertraag je 4 keer tot slow motion video's. Als je in full hd filmt met 240 frames per seconde, vertraag je de beelden 8 keer.

4Akamduman Camera 4K

  • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Review: 8.8
Current Progress
Current Progress
Gebruiksgemak: 9.0

Ontdek de verbazingwekkende Akamduman Camera 4K! Gebouwd met top-notch technologie, biedt deze camera hoge kwaliteit beeldopname in zijn 4k resolutie bij 30fps. Met een gewicht van slechts 60 gram en waterdicht tot 30 meter. Bovendien betekent de ingebouwde microfoon en luidspreker en de lange levensduur van de batterij dat u langer beelden kunt opnemen. De trillingsvrije opname zorgt voor vloeiende en stabiele beelden. De brede 170° 'vis'-lens zorgt ervoor dat je alle details van je avontuur vastlegt. Dankzij de WiFi-verbinding die compatibel is met zowel iOS als Android kunt u uw video's en foto's meteen overbrengen naar elk apparaat of direct uploaden naar sociale medianetwerken. U kunt ook gemakkelijk slow motion, loop video en timelapse opnames maken met slechts één knop. Alle benodigde accessoires worden meegeleverd, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken bij het instellen.

5. CAMUX HD7-S Action camera

  • Product niet op voorraad of leverbaar? Bekijk de beste alternatieven op: 

BEoordeLING.

Review: 7.8
Current Progress
Current Progress
9.6

De CAMUX HD7-S heeft een verbluffende Full HD 30 FPS resolutie voor ongerepte beelden en geluiden. Een 120 ° groothoeklens geeft u de best mogelijke kijkhoek en twee-inch LCD-scherm toont al uw media in kristalheldere helderheid. Maar dat is nog niet alles: de unieke Nederlandse software maakt het bewerken van uw films eenvoudig met automatische opname en systeemmogelijkheden waarmee u het contrast, de verzadiging en nog veel meer kunt aanpassen! Bovendien kun je dankzij de Wi-Fi-ondersteuning gemakkelijk delen waar het leven je ook brengt. Vergeet niet dat met onze CAMUX HD7-S actiecamera geen stunt te wild is, want hij wordt geleverd met tot dertig meter waterbestendigheid en alle meegeleverde accessoires voor eenvoudig gebruik. En we doen er een 32GB microSD-kaart bij zodat niets je in de weg staat om je herinneringen om te zetten in eeuwige herinneringen.

Nummer 3 Best Geteste Action Cam

Maak opnames tijdens het skiën of mountainbiken met de DJI Osmo Action 3. De action camera heeft het vertrouwde ontwerp van een action camera. Hij is waterdicht tot 16 meter diep. Zowel aan de voor- als achterkant zit een scherm waarmee je het kader van je video's bepaalt. Dankzij de RockSteady beeldstabilisatie maak je vloeiende opnames. De beeldstabilisatie vermindert trillingen tijdens het sporten. Hij beschikt over een HorizonBalancing functie, waarmee je de horizon recht houdt. Hierdoor krijg je een nog stabieler effect. Je filmt met de Action 3 in 4K met 120 frames per seconde. Deze beelden vertraag je 4 keer tot slow motion video's. Als je in full hd filmt met 240 frames per seconde, vertraag je de beelden 8 keer.

Anderen Bekeken ook...

Beste Kindercamera
Beste Polaroid Camera
Beste Analoge Camera
Beste Elektrische Skateboard
Over onze Auteur.

Marjolein

Ik ben Marjolein. Ik heb een passie voor koken en maak graag heerlijke maaltijden voor de mensen waar ik van hou. Ik ben ook een levensgenieter, wat betekent dat ik de fijnere dingen in het leven waardeer. Ik hou ervan om te reizen en nieuwe culturen te ontdekken, en onderweg hun unieke keukens uit te proberen. Ik maak van mijn huis graag een gezellige plek voor familie en vrienden. Ik zorg ervoor dat alles schoon en netjes is. Verder ben ik ben moeder van drie prachtige kinderen, en ik koester elk moment dat ik met hen doorbreng.

Success message!
Warning message!
Error message!