Werknemersvoordelen en het veranderende gezicht van het bedrijfsleven in Canada

werknemersvoordelen

Werknemersvoordelen zijn erg belangrijk voor elke werknemer van een bedrijf, ongeacht de grootte en de financiële draagkracht van het bedrijf. Zonder deze voordelen kunnen bedrijven het zich niet veroorloven genoeg mensen in dienst te nemen en zullen zij uiteindelijk zonder werknemers komen te zitten. Dit betekent dat er minder voordelen zullen zijn en dat bijgevolg de lonen zullen dalen. Als u een werknemer bent en op zoek bent naar manieren om uw salaris te verhogen, is de eerste stap die u moet nemen begrijpen wat secundaire arbeidsvoorwaarden inhouden en hoe deze voordelen werken.

Arbeidsvoorwaarden worden, in tegenstelling tot andere soorten lonen en salarissen die werknemers ontvangen, niet belast. Werknemers hoeven dus geen belasting te betalen over de extraatjes die zij ontvangen, zoals andere werknemers van bedrijven. De enige uitzondering is wanneer dergelijke extraatjes door de werkgever als belastbaar inkomen worden beschouwd, in welk geval de werknemer er mogelijk belasting over moet betalen. Werknemers die op basis van loon worden betaald, worden echter als zelfstandigen beschouwd, en hun werkgevers zijn inkomstenbelasting verschuldigd over het bedrag van het loon dat zij hun betalen. Als u een werknemer bent en u wilt profiteren van belastingvrije voordelen of incentives, kunt u een CPA benaderen. U kunt ook gebruikmaken van online belastingdiensten zoals H&R Block Canada om u te helpen bij het berekenen en indienen van uw belastingen.

In termen van secundaire arbeidsvoorwaarden en de hoogte van het salaris, is vastgesteld dat de meest geprefereerde secundaire arbeidsvoorwaarden jaarlijkse prestatiebeloningen en pensioenregelingen zijn. Uit enquêtes blijkt dat bij grote bedrijven als McDonalds Canada de volledige erkenning en promotie van werknemers de belangrijkste reden is waarom zij bereid zijn bij het bedrijf te gaan werken en er de rest van hun leven te blijven. Er zijn ook werknemer enquêtes waar de respons heeft aangetoond dat de meerderheid van de werknemers tevreden zijn met het huidige niveau van compensatie en dat hun mening niet worden genegeerd door het management. Pensioenplannen en pensioenregelingen zijn ook belangrijke instrumenten gebleken om werknemers aan hun werkgevers te binden. Personeelsbeloningen zijn een big business in Canada, en bedrijven besteden veel aandacht aan de mening van de mensen die voor hen werken.


Werknemersvoordelen en het veranderende gezicht van het bedrijfsleven in Canada