Types van personeelsbeloningen

Er zijn vele soorten personeelsbeloningen die aan werknemers worden aangeboden, naast hun gewone salaris of loon. De soorten variëren en zijn ook afhankelijk van de aard van het bedrijf van een organisatie wordt geassocieerd met. Enkele soorten employee benefits zijn bijvoorbeeld:

employee benefits

Health and dental benefits zijn de meest voorkomende vormen van employee benefits die aan werknemers worden betaald. In dit geval profiteren zowel de werkgever als de werknemer van een deel van hun normale loon of salaris. Wanneer een werknemer zijn loon inruilt voor een ander voordeel, is er meestal sprake van "loondienstruil" of "loonverpakking".

De andere twee soorten secundaire arbeidsvoorwaarden zijn de ziektekostenverzekering en de tandartsverzekering. Een ziektekostenverzekering wordt gewoonlijk aangeboden aan voltijdse werknemers en is over het algemeen niet belastbaar. Tandartsverzekeringen kunnen worden aangeboden aan voltijdse of deeltijdse werknemers en kunnen belastbaar zijn. Dit geldt alleen als de kosten ten minste gedeeltelijk worden gecompenseerd door het reguliere loon. Een werknemer hoeft gewoonlijk echter geen belasting te betalen over een gedeelte van de ziektekostenverzekeringspremie, indien hij geen belastbaar inkomen heeft verworven. Op dezelfde manier hoeft hij ook geen belasting te betalen over een deel van de tandheelkundige uitkering.


Types van personeelsbeloningen