Managementcarrières - Een programmamanager heeft veel carrièremogelijkheden

De functieomschrijving van een manager lijkt misschien erg ingewikkeld. In werkelijkheid is hij vrij eenvoudig. Maar managers moeten de tijd kunnen nemen om uit te zoeken wat hun precieze verantwoordelijkheden zijn, waar hun sterke punten liggen en hoe ze hun vaardigheden en talenten het best kunnen inzetten voor hun organisatie. Dit is een belangrijke vaardigheid die in de loop van een carrière moet worden ontwikkeld. Maar het allerbelangrijkste is dat een manager zijn eigen persoonlijke beperkingen onderkent, evenals de beperkingen van zijn team, voordat hij belangrijke carrièrebeslissingen neemt.

manager

Een managementcarrièrepad is niet zwart-wit, noch is het noodzakelijkerwijs hetzelfde voor iedereen die een managementfunctie ambieert. Maar alle managers hebben een startpunt, een reeks doelen en verschillende mijlpalen om die doelen te bereiken. Alle managers hebben ook een verscheidenheid aan taken, sommige basis, sommige technisch, andere leidinggevend van aard, maar ze vereisen allemaal een opleiding van een bepaald type.

Om een succesvolle programmamanager te zijn, heb je zowel educatieve als interpersoonlijke vaardigheden nodig. Programmamanagers houden toezicht op alle operaties van het hele programma, met een zware nadruk op budget, planning en de algehele effectiviteit van de operatie. Programmamanagers zijn direct verantwoordelijk voor het implementeren van beleid en procedures, het implementeren van kwaliteitsmanagementprogrammas, het toezicht houden op training en ontwikkeling, en ervoor zorgen dat de organisatie financieel gezond is. Programmamanagers rapporteren ook rechtstreeks aan de CIO en zijn vaak betrokken bij beleidsonderhandelingen, bedrijfsherstructureringen, en fusies en overnames.


Managementcarrières - Een programmamanager heeft veel carrièremogelijkheden